Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. maj. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 21. maj.

V Tilkini hiši vlada nemir in Capek se je naveličal hrupa. V mirnem kotičku začne sam sestavljati sestavljanko. A ko začne uživati v miru in tišini, ga prijatelji odkrijejo in spet se začne prepir. Ubogi Capek! Kako bo prijateljem pokazal, da je sodelovanje najboljši način za premagovanje ovir? Mogoče bi mu pa mravlje lahko pomagale?

Minina prijetna nova melodija odzvanja na planetu Žvenk. Mina Žvenk in pojoči rožici jo igrajo. Mama Žvenk meni, da je Mina zelo nadarjena.

Čuk Lovro ima rad mirno življenje. Ni mu mar za pustolovščine in svet onkraj meja skrivnega vrta. V jutranji tišini začne recitirati pesem, takrat pa verze o slavnem raziskovalcu presliši vtikljivi fazan Fabijan, ki po vsem vrtu raztrosi vest o Lovrovih junaških podvigih. Kmalu se vse živali klanjajo veličini plemenitega Lovra, samotarskemu čuku pa to ni niti malo všeč.

Petrček z DoVinčijevim pomanjševalnikom pomanjša prijatelje. Ko ugotovijo, kako naprava deluje, in se spet povečajo, odkrijejo tudi, da je njen žarek oplazil tudi Pavleta in Perota Podganca. Pepe je navdušen! Končno bodo lahko vdrli v muzej in ukradli dragocene zlate knjige.

Huhu se s prijatelji in skavtskim vodnikom Drenom odpravi pogozdovat v bližnji gozd. Verjame, da v njem straši bavbav, zato se mu močno tresejo hlače. A k sreči tam tudi sam spozna, da je strah znotraj votel, zunaj ga pa nič ni.

Dimitrija moti muha. Hoče se je znebiti. Nato odkrije, da se vsaka žival po svoje otepa muh. Makeba maha z uhlji in repom, Temba se poškropi z blatom, Rožica pa se namaka. Kako se bo muh znebil Dimitri?

Meda in Mišo med pripravljanjem večerje zmoti jelenje rukanje. Blizu svoje hiške srečata osamljenega jelena, ki z rukanjem želi priklicati košuto. Medveda se odločita, da mu bosta pomagala. A tudi z različnimi glasbili ne morejo priklicati samičke. Jelen se jima vseeno želi zahvaliti za trud, zato skuha slastno večerjo. Mamljivi vonj izvabi košuto iz gozda in ta se ob slastni hrani zaljubi v jelena.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Puhkorepka si želi, da bi bili Ljubozveru všeč korenčki, on pa jih ne mara.

Kasija po nesreči poškoduje Konradovo kitaro. Počuti se krivo in odnese kitaro k reki, da bi jo popravila. Medtem se Konrad vrne v brlog in odkrije, da njegove dragocene kitare nikjer ni. Mrzlično jo išče povsod po Goščavi.

Babi Pakova, Pok in Pak se z babičinim velikim vodnikom po vesolju odpravijo na popotovanje med zvezdami. Pak je navdušen nad tem, kako poučno je, rad pa sanjari tudi ob opazovanju zvezd z Zemlje.

Tekma tarčagola se zavleče in Nerode zaprejo igrišče. Ekipa Tinpo poskrbi za okusno rešitev, da se lahko igrajo tri tekme hkrati!

Maksim je deček, ki najraje spremlja nogometne prenose. A Maksim ves dan le bulji v televizor. Tudi Mili in Moli radi gledata televizijo, a še raje se zunaj igrata. Maksima uspeta zvabiti ven, ko začneta graditi hiško na drevesu. A Maksim zdaj noče več zapustiti hiške. Mili in Moli prosita prijatelja, da za Maksimovo hišo igrata nogomet. Maksim se jima kmalu pridruži, saj želi postati nov nogometni zvezdnik.

Staršev ni doma, zato Oskar dan preživlja pri Eli. Čas se vleče kot jara kača.

Trener oči pujs uči otroke igrati košarko. Kmalu ekipa otrok tako dobro igra, da se lahko pomeri z ekipo staršev.

Mačka Kristina organizira tekaški maraton. Jani ji obljubi, da ji bo pomagal. Za tek mora navdušiti nerodnega veverička Bernarda, pozabljivo miš Hermino in nenavadnega izumitelja Franeta.

Petelinček je izginil in nikogar ni, da bi zbudil kmetijo. Ko Jon ugotovi, da je petelinčka odnesla požrešna lisica, se s psom Bitzerjem odpravita na pogumno reševalno akcijo.

Mumintrol bi bil rad bolj samostojen, zato se izogiba Muminmami. A kmalu ga začne gristi ljubosumje, ko Muminmama najde nov navdih za materinsko ljubezen v dveh prisrčnih in skrivnostnih drobcenih bitjih.

Lucy Charlieja Browna spet potegne za nos. S Friedo mu nagajata na bejzbolskem igrišču. Tudi pri spuščanju zmaja Lucy ni ravno koristna pomočnica. Charlie se zateče po nasvet k prijatelju Linusu.

Val je prepričan, da bo lahko takoj uspaval sestrico. Izmisli si pravljico, a sestrica si jo izmišlja skupaj z njim.

Val in njegov pomočnik Ročko odgovarjata na vprašanja otrok. Na vrsti je Lučka: »Kaj je cisična fabroza?« Val odgovori: »Najbrž misliš cistično fibrozo. To je bolezen, ki prizadene našo sluznico.« Val nam bo vse razložil. Ročko, si pripravljen?

Lieke se prijavi na Bitko talentov. Ko ne zmaga, je obupana, kajti zelo si želi zasloveti po vsem svetu. Kees se domisli, kako bi ji pomagal, ko pri zajtrku posluša mamo, ki lista po lahkotni reviji in se zgraža nad tem, kako malo zasebnosti imajo zvezdniki.

Mister Twister II./ Nizozemska / 2020

v glavnih vlogah: Sanne Wallis de Vries, Leendert de Ridder

»Poštenje v majhnih stvareh ni majhna stvar.« Angleški pregovor
razmišlja KLAUDIJA SEDAR

Kako verski mediji »govorijo s srcem in dajejo upanje« ter namesto zidov sovraštva gradijo mostove?

»Govoriti s srcem, dati razloge upanja, ki je v nas,« je v poslanici medijskim delavcem ob svetovnem dnevu sredstev sodobnega obveščanja zapisal papež Frančišek. Ali so te besede v izziv medijem verskih ustanov pri nas? Kako jim namesto zidov sovraštva, ki je rak rana slovenske družbe, uspe graditi mostove? Kulturo govora s posebnim poslanstvom pri nas ustvarjajo tudi verski mediji.
Na predvečer praznika Marije Pomočnice vabijo na večer izročil na Brezje. V baziliki si oglejte čudovit relikviarij umetnika Christopha Steidla Porente. V Moravskih Toplicah so umestili novega duhovnika, Primoža Kumina. V jubilejnem letu vas vabijo tudi v duhovno oazo na Kostanjevico pri Novi Gorici.

Čebelam močno primanjkuje hrane in ogromno jih zaradi tega pogine. O tem v naši prvi reportaži. Sledilo bo pojasnilo, zakaj dobivajo kmetje v zadnjih dneh v nabiralnike obvestila o odmeri katastrskega dohodka s precej višjimi zneski, kot so bili zadnjih 6 let. Šli smo na cerkniško in planinsko polje, kjer mlade kmete pri razvoju dejavnosti bremeni Natura 200 in birokracija. Ob reki Rižani so pred časom s kohezijskimi sredstvi uredili tematsko sprehajalno pot in jo poimenovali MIR- od mlina do mlina. V Orehovljah pri Mirnu smo nabirali beluše in pripravljali jedi z njimi. Zamejska kolega pa sta se udeležila vinskega sejma Viniveri ter lova na sipe.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Oddaja V petek zvečer tokrat gosti vrhunska televizijska voditelja številnih razvedrilnih oddaj in ljubitelja glasbe - Maria Galuniča in Boštjana Romiha.
Za prave glasbene poslastice bodo poskrbeli: Tulio Furlanič, Raubarji, Erosi, Eva Boto, izjemni Vivere, Boštjan Romih, ansambel Krimski lisjaki ter za zaključek krasnega petkovega večera nič manj kot Nina Pušlar z Vivere v večni popevki Vivo per lei. Med Novimi talenti se tokrat predstavljata Taja Padežnik in Manca Druškovič.

V kolikor bi si želeli biti del petkove glasbene zabave, se za ogled oddaje v studiu prijavite na www.vpetekzvecer.si ali nam pišite na elektronski naslov vpetekzvecer@rtvslo.si.

Družinski film o jezljivem dekletu, ki išče svoje mesto v svetu.

Gilly Hopkins je odrezava 11-letnica, ki je vse življenje živela pri rejniških družinah in ugnala prav vsakogar, ki jo je poskušal prevzgojiti. Želi si le to, da bi se vrnila k svoji pravi mami. Znajde se pri novi rejnici Maime Trotter, ki je ljubezniva, a jo Gilly kljub temu zasovraži. Pobegne od gospe Trotter in pričakuje, da bo s tem vzbudila pozornost svoje matere in da jo bo ta prišla rešit. A ko se načrt izjalovi in socialna služba odredi, da bo dekle živelo pri babici Nonnie, se Gilly ustraši, da je izgubila gospo Trotter in svojo edino priložnost za življenje v srečni družini.

Izvirni naslov: THE GREAT GILLY HOPKINS / Ameriški film, 2015 / Režija: Stephen Herek / Scenarij: David Paterson, Katherine Paterson / Igrajo: Sophie Nelisse, Kathy Bates, Glenn Close

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Prepričan, da je kmetija v dobrih rokah, se kmet odpravi na počitnice. Živali kmalu opazijo, da njegova zamenjava skrbi le zase. Zgroženi in sestradani se odločijo, da je čas, da odide.

Bernarda in Jože gostita novinarko in publicistko Manco Košir, ki predstavlja njeno najnovejšo zbirko srčnic Iz neba do dna. V goste prihaja tudi maratonski plavalec Martin Strel, ki se je lotil novega velikega družbeno odgovornega projekta World Swim – petsto dni plavanja okoli sveta. V zabavnih igrah se tokrat pomerita pevca Kataya in Frenk Nova, ki sta pred leti skupaj posnela duet. Na glasbenem odru novo pesem Dlan v dlan predstavlja skupina Bepop, operni Trio Vivere pa pesem Oprosti.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Georgiana s Samuelom Colbournom, Charlotte in Mary odpotuje v London, kjer se na sodišču začenja boj za njeno dediščino. Samuel je imel prav, Lockheart in njegov odvetnik jo poskušata na vse načine očrniti pred sodnikom. Vojvoda Buckinghamshira tolaži Arthurja, ki si očita, da je kriv za Georgianino nesrečo. Alexander Colbourne je nejevoljen, ker se bliža zabava z lovom na njegovem posestvu, v katero je privolil v trenutku nepremišljenosti.

SANDITON (III.) / 2022 / Velika Britanija
Scenarij: Joe Ainsworth
Režija: Jennie Paddon
V glavnih vlogah: Rose Williams, Cai Brigden, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Turlough Convery, Anne Reid

Gost oddaje Intervju bo sociolog, prof. dr. Gorazd Kovačič, zaposlen na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja s politično in ekonomsko sociologijo, sicer pa je tudi predsednik Visokošolskega sindikata Slovenije, ki je te dni napovedal nadaljevanje stavke visokošolskih delavcev; prvi stavkovni dan bo 30. maja. O delovnih razmerah visokošolskih učiteljev, o njihovih plačah, o slovenskem političnem prizorišču, o nevarnostih zlorabljanja zgodovinskih travm v politične namene in o tem, ali tudi sedanja vlada ponavlja napake njenih levoliberalnih predhodnic, se bo s prof. Kovačičem pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Mlad par je na poročnem potovanju obkrožil svet in skozi prizmo različnih kultur, običajev in verovanj raziskoval, kaj je ljubezen. Tako spoznamo več parov iz 30 držav, med drugim iz Francije, Omana, Irana, Indije, Kirgizistana, z Maldivov, s Kitajske in iz Združenih držav Amerike. Skupaj razmišljajo o tem, kako zelo je ljubezensko razmerje določeno družbeno, geografsko in kulturno. Izvemo tudi, kako sta se spoznala ustvarjalca oddaje. Kako sta se počutila na začetku in kako bi opisala svoje razmerje zdaj? Kaj pričakujeta drug od drugega? Kaj sploh je ljubezen?

LOVE AROUND THE WORLD / LJUBAV OKO SVIJETA / Nemčija, Hrvaška / 2020 / Režija: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar

Baritonist Matjaž Robavs in pianistka Andreja Kosmač sta na Ljubljanskem gradu pred televizijskimi kamerami predstavila Ciganske melodije češkega skladatelja Antonína Dvořáka. Skladatelj je leta 1880 izbral sedem besedil iz zbirke pesmi Adolfa Heyduka in jih uglasbil v duhu češkega glasbenega izročila z nekaterimi vplivi romske glasbe. Romsko življenje je bilo v času avstro-ogrske vladavine na Češkem simbol neodvisnosti, upora in osvoboditve od strogega meščanskega življenja.

Izvajalca v poustvarjalnem duu uspešno sodelujeta že več let. Matjaž Robavs je končal študij solopetja na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost na Dunaju. Specializiral se je prav za interpretacijo samospevov in oratorijev. Kot uveljavljen operni pevec nastopa na domačih in tujih odrih. Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu Dubravke Tomšič Srebotnjak. Pozneje se je izpopolnjevala in se specializirala predvsem za igranje komorne glasbe. Sodeluje v številnih zasedbah z vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki.

Klarinetist Mate Bekavac se je flavti in flavtistki Ireni Grafenauer, ki nas, kakor je zapisal, s svojim poslanstvom, služenjem z ljubeznijo ter s povezanostjo med višjim in zemeljskim svetom bogati že več kot pol stoletja, poklonil s koncertom, na katerem sta zaigrala s prijatelji. Med drugim so krstno izvedli delo za indijanske piščali, godalni kvintet in klavir violinista in skladatelja Matije Krečiča z naslovom Zgodba o rojstvu flavte hokagapi.
Urednica Danica Dolinar, režiser Jan Zakonjšek.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov