Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 11. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 11. jun.

Čačka je danes sestradana in pohrusta vse kar ji pride pod roke. Pohrustala je jabolka, penice, piškote in marmelado. Naučiti se bo morala ukrotiti svojo lakoto, saj bodo njeni prijatelji ostali brez malice. Ko Tilka speče palačinke za prijatelje, jih Čačka vse pohrusta. Zdaj jo boli trebušček in ugotavlja, da bo res morala manj hrustati. Morda bo od zdaj naprej le še grizljala.

Mina s prijateljicama rožicama muzicira pri glasbenih drevesih, ko se jim nenadoma pridruži neznan glas …

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Svinji Mici in Polonca sta slišali, da imajo na polju na vrhu griča izvrstno hrano in dober razgled. Splačalo bi se potruditi in si razmigati parklje. Toda Polonca že kmalu omaga in sklene, da si mora odpočiti. Uglajeni fazan Fabijan je ne more spraviti pokonci, a to uspe sovi Tetki. Škoda bi bila, če bi prespala pojedino, ki jo čaka na koncu izleta.

V goste pride ekipa pujskov iz Rilčjega dola. Igra jim ne gre dobro, ker hočejo žogo le zase. Nič boljši pa niso niti kužki. Nogomet je skupinska igra in brez podajanja ni uspeha.

Po nesreči s vsezapomnilnikom Pavlinca govori v nerazumljivem jeziku. Pa prav ko bi morala imeti govor pred županom! Prijatelji ji prihitijo na pomoč. Popraviti morajo vsezapomnilnik, Petrček pa mora zavlačevati začetek praznovanja in preprečiti, da bi namesto Pavlince govor imela Dana.

Ježek Pikec je zelo navihan in si ves čas izmišljuje potegavščine. Žal pa druge s tem užali, namesto da bi jih spravljal v smeh. Mesto obišče tudi robotek Robi, ki postavi oder, na katerem si Pikec lahko da duška. Tako je volk sit in koza cela.

Dimitri in Oko naletita na Pili, ki pred domačim brlogom stoji nepremično kot kip. Pozorno opazuje. Stražarka je. To je zelo resno opravilo. Dimitri in Oko pa bi rada, da bi se šla igrat z njima.

Meda in Mišo med spanjem vse srbi, zjutraj ugotovita, da imata bolhe, a ju to ne zmoti, saj to pri medvedih ni nič nenavadnega. Za zajtrk si želita privoščiti puding, a se tako praskata, da ga ne moreta skuhati. Puding je na koncu neužiten in Miša se tako razjezi, da pade vanj. Medveda presenečena ugotovita, da puding odganja bolhe.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Ljubozver izgubi svojo najljubšo knjigo, ki si jo je izposodil pri Knjigrici v knjižnici, zato postane detektiv in jo poskuša izslediti.

Pak bi po vsej sili rad postavil nov svetovni rekord. S Pokom se odpravita na severni tečaj, kjer na smrčku lovi ravnotežje s pasjimi piškotki in še mrožem na povrhu. To je svetovni rekord, ki mu ni para!

Nerode so morali postaviti ograjo, pa so po nesreči zgradili labirint! Eden od njih je ostal notri … Mu lahko Ekipa Tinpo pomaga, da bo našel pot ven?

Ko Bor pride na obisk, se Mili in Moli hitro spoprijateljita z njim, saj je prijeten in zabaven deček. A Bor je tudi zmikavt. Čeprav se Mili in Moli trudita, da bi se poboljšal, Bor še naprej krade. Z Mili in Moli obiščejo jetnike v zaporu. Bor se poboljša in ko ga nekdo obdolži kraje, mu Mili in Moli brezpogojno zaupata.

Danes je dan za fotografijo razreda. Ela in Oskar sta res čedna, a kako dolgo še?

Babi in dedi pujs imata obletnico poroke. Pepa in Jure gresta v trgovino gospoda Lisjaka, da bi jima kupila darilo. V trgovini gospoda Lisjaka lahko kupiš vse.

Medicinska sestra Zalka v bolnišnici oskrbi znanega pevca Tilna Jelena. Tilen ji v zahvalo napiše pesem. Ljubosumni Jani se odloči, da jo bo tudi on, in njegova bo veliko boljša od Tilnove.

Pes Bitzer si poškoduje tačko in ne more delati, zato kmet na njegovo mesto postavi pujse. Pujsi zgrabijo priložnost in kmetijo spremenijo v pujsji paradiž, seveda na škodo ovac.

Muminočka hrepeni po tem, da bi spet zasvetil kot glava družine. A ko si prizadeva postati svetilničar in dokazati, da bi lahko prijetno zaživeli na samotnem otoku, se izkaže, da je družina le še bolj razdvojena.

Kako je Charlie Brown dobil Snoopyja? Starši so ga nekega dne hoteli potolažiti zaradi pripetljaja v peskovniku. Peljali so ga na pasjo farmo in mu kupili Snoopyja. Ta je sijajen prijatelj, ki pa si ne more zapomniti imena svojega gospodarja in bi za hrano naredil marsikaj.

Val noče nositi hlač, prilagojenih za invalidne osebe. Odloči se za nove oprijete hlače in gre igrat košarko.

Sammy bi si rad na bolšjem trgu kupil kolo, toda pred nosom mu ga odpelje drug fant. Možak, ki kolesa prodaja, mu pove, da ima v skladišču še eno, čisto enako kolo, ki mu ga lahko dostavi. Le plačati mu mora vnaprej. Sammy kolo plača, toda naslednji dan čaka zaman.

Mister Twister II./ Nizozemska / 2020

v glavnih vlogah: Sanne Wallis de Vries, Leendert de Ridder

Evageličasnko bogoslužje ob letnem shodu humanitarne organizacije EHO - Podpornica.

»Da, dobroto hočem in ne klavne daritve, spoznanja Boga bolj kakor žgalne daritve.« Oz 6,6
razmišlja KLAUDIJA SEDAR

Mineva 60 let od smrti ljubljanskega nadškofa Antona Vovka. S čim je mučenec za vero zaznamoval naš prostor?

»Pred brezjansko Marijo sem izrekel, naj se zgodi volja Božja in volja Cerkve!« Tako je ob imenovanju za ljubljanskega nadškofa zapisal Anton Vovk. Ni se zavedal, kaj mu bo prineslo viharno obdobje slovenske zgodovine in Cerkve. Ob 60. obletnici njegove smrti in 100. obletnici duhovniškega posvečenja so v njegovi rojstni župniji pripravili Vovkove dneve. Med 19. majem in 18. junijem nam z vrsto dogodkov odkrivajo varuha slovenskega naroda in mučenca za vero.
Košček Slovenije pa bo v naslednjih dneh ponesla v jugovzhodno Afriko, v Mozambik, navdušena Kraševka, Ivana Žigon.

Začeli bomo z rubriko Zelena Kohezija, obiskali pa pivška jezera in suha travišča. Občina Pivka je skozi projekt Pivka.Kras.Presiha, odkupila, kar 40 ha kmetijskih zemljišč. Oddala jih bo kmetovalcem, ki bodo izvajali pozno in prilagojeno košnjo v skladu z naravovarstvenimi smernicami. Predstavili bomo ambasadorja s Ptuja, ki sodeluje na kar treh evropskih projektih, povezanih s trajnostno rabo surovin. Na Nacionalnem inštitutu za biologijo so predstavili rezultate monitoringa divjih čebel v Sloveniji, s katerim so našli 239 vrst čebel, med njimi tudi vrsto, ki je bila v Sloveniji opažena prvič. V Marezigah se je od 19. do 21. maja odvil že tradicionalni 50. Praznik refoška in Slovenske Istre. Med šampioni je bila tudi klet Kavalič iz Kavaličev pri Svetem Antonu. V Hrvaški Istri pa so že 7. organizirali prireditev Wine and Walk. 400 obiskovalcev se je peš podalo na degustacije in spoznavanje tudi manj znanih lepot istrske zemlje. Bili smo na Vremščici, ko so tja prignali čredo ovac, družbo pa jim bodo delali tudi krškopoljski prašiči. Ovce pa vse bolj ogrožajo volkovi in šakali. Na pašniku Starijski vrh, ki se na nahaja na grebenu Kobariškega Stola, je volk maja spet napadel trop ovac. Končali pa bomo v Benečiji, kjer uspešno združujejo kmetijsko dejavnost s turizmom.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Televizija Slovenija letos praznuje 65 let. V osmih poletnih večerih se bomo z znanimi obrazi s področja televizije, glasbe, športa po desetletjih spominjali televizijskih oddaj in predvsem obujali duh časa. Voditeljica: Bernarda Žarn.

V drugem izmed osmih poletnih večerih, v katerih se spominjamo 65. obletnice televizije pri nas, bo voditeljica Bernarda Žarn obujala duh časa šestdesetih let. V tokratni oddaji bodo Bernardini gosti urednik, scenarist, režiser, glasbenik, 94-letni Dušan Hren, ki še vedno vsak dan hodi na delo na TV, Olga Rems, slovita voditeljica in urednica, ki je leta skrbela za stik z gledalci ter Miro Cerar, verjetno največje športno ime v šestdesetih, med drugim prejemnik kar dveh zlatih olimpijskih medalj. Spomnili se bomo tudi legendarne zimzelene glasbene uspešnice Poletna noč z začetkov festivala Slovenska popevka, prvih posnetkov Avsenikov na televiziji, prvega mednarodnega prenosa smučarskih skokov iz Planice, obiskali bomo televizijski arhiv … Nina Strnad pa bo v živo zapela Privškovo Neke davne zvezde, prvo skladbo, ki je tedanjo skupno državo leta 1961 predstavljala na Pesmi Evrovizije.

Skupina žensk sabotira tekmovanje za Miss sveta leta 1970; igrata Keira Knightley in Jessie Buckley.

Leta 1970 je tekmovanje za miss sveta, ki je najbolj gledan televizijski dogodek na svetu, potekalo v Londonu, vodil pa ga je ameriški komedijant Bob Hope. Dogodek je bil prežet s patriarhalnim in šovinističnim odnosom do tekmovalk. Skupina za osvoboditev žensk se je vtihotapila v zaodrje, prekinila tekmovanje in javno zahtevala korenite spremembe. To ni bilo edino subverzivno dejanje v teji televizijski oddaji. Na tekmovanju za miss sveta je zmagala temnopolta miss Grenade, in ne favoritinja iz Švedske.

Izvirni naslov: MISBEHAVIOUR / Britansko-francoski film, 2020 / Režija: Philippa Lowthorpe / Scenarij: Rebecca Frayn, Gaby Chiappe / Igrajo: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Jon in čreda ugotovijo, da sta jim raci ukradli steljo in si iz nje naredili svoje novo gnezdo na Bitzerjevem pesjaku. Začne se bitka, da bi to krivico popravili.

Bernarda in Jože se pred poletnimi počitnicami spominjata nekaterih najlepših in najbolj zabavnih trenutkov minule sezone. Skozi celotno oddajo obujata spomine na sproščene nedeljske pogovore z njunimi zanimivimi gosti ter na najbolj zabavne igre in nenavadne izzive, ki so se jih v pretekih mesecih lotevali tekmovalni pari. Pri vsem tem pa ne bo manjkalo niti nekaj dobre glasbe.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Pri Parkerjevih se je življenje ustavilo, vsi zadržujoč dih čakajo, ali bo Mary premagala smrtonosno mrzlico. Lejdi Denham in Pryce se z očetom Hankinsom dogovarjata o svoji skorajšnji poroki v njegovi cerkvi. Lejdi de Clemente se komaj začne veseliti prihodnosti s Samuelom, ko ji kurir dostavi kraljevo pismo. Alexander, ki še ni slišal, da je Charlotte odpovedala poroko, pa se poigrava z mislijo, da bi zasnubil lejdi Lydio.

SANDITON (III.) / 2022 / Velika Britanija
Scenarij: Joe Ainsworth
Režija: Jennie Paddon
V glavnih vlogah: Rose Williams, Cai Brigden, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Turlough Convery, Anne Reid

Kako pomembna je pri načrtovanju javnega potniškega prometa uvedba enotne vozovnice, ki jo lahko kupimo od začetka junija? Kateri ukrepi na področju politike javnega prometa bi morali še slediti? Bi ta ukrep lahko spodbudil uporabo javnega prevoza in kateri pogoji bi še morali biti izpolnjeni, da bi se v Sloveniji z repa evropske lestvice pomaknili k državam, kjer je javni prevoz hiter in dobro organiziran? Gost oddaje Intervju bo dr. Matej Gabrovec, raziskovalec na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU, učitelj na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem in vodja ciljnega raziskovalnega projekta Mobilnostna revščina v Republiki Sloveniji. Pogovor je pripravila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

S prodiranjem vse bolj kakovostnih laboratorijskih oz. sintetičnih diamantov na trg, naravni diamanti izgubljajo vrednost. Težave se pojavljajo tudi, ker je sintetične diamante izjemno težko ločiti od naravnih, na trgu pa se pogosto pomešajo. Ali resnično kupujemo naravne, pristne diamante ali se lahko zgodi, da odštejemo vrtoglav znesek za diamant, ki so ga v zgolj štirinajstih dneh vzgojili v laboratoriju? Ali so naravni diamanti sploh kdaj imeli resnično vrednost ali je vse le plod spretnih marketinških potez? Ali je diamantna industrija ogrožena? Rudarska podjetja in vplivni trgovci bodo morali temeljito razmisliti o prihodnosti diamantne industrije in sprejeti ustrezne odločitve.

NOTHING LASTS FOREVER / ZDA / 2021 / Režija: Jason Kohn

Studijski posnetek izvedbe izvirne kompozicije Žige Staniča z naslovom Baba. V solistični vlogi se predstavlja multiinstrumentalist Boštjan Gombač z rekonstrukcijo najstarejšega glasbila, koščene piščali, najdene v jami Divje babe. Skladba obuja pradavne zvoke v sodobni izvajalski praksi.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov