Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 31. mar. 2020

TV Slovenija 2 • Tor, 31. mar.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Bine se boji teme. Tudi Ajda se je je včasih, zdaj pa ne več. Pomaga mu pri premagovanju strahu. Za začetek bo spal brez prižgane lučke. Pogum pa mora zbrati še za spuščanje po toboganu, ki ni mačji kašelj.

Hlipavček je tako žalosten in toči krokodilje solze! Da bi ga razveselila, Biba in Dosi skačeta po dežnikih čez most dežnih škornjev, nato pa previdno stopata po ribniku snežakov. Ko prideta do Hlipavčka, mu podarita prijateljskega sneženega moža. Nič več solza!

TISTA O SOLI

Sol je osnovna začimba, v kuhinji skoraj nepogrešljiva. Toda, če se je usuje preveč? Potem nastopi problem. Cmoku se vsuje preveč soli na paradižnik. Kaj pa zdaj? Narezal bo še več paradižnika in ideja za okusno omakico je tu. Kar je bo preveč, bo za ozimnico.

Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Tokrat se bomo v kvizu Joker zabavali v družbi 58-letnega Ljubljančana Sama Bogataja, ki si je dom našel v Temenici blizu Ivančne Gorice. Trenutno dela kot varnostnik, je pa v življenju zamenjal kar nekaj poklicev. Dolga leta je vozil kamion, na poti mu je večkrat delala družbo žena Sonja. Tudi nocoj prihaja v njeni družbi, da mu bo v pomoč, ko jo bo potreboval.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Še enkrat se bomo spomnili zadnjega evropskega prvenstva v rokometu, kjer je Slovenija osvojila 4. mesto. Zato vam bomo od ponedeljka dalje vsak dan pokazali eno tekmo naše reprezentance, sklop posnetkov pa sklenili s finalno tekmo v Stockholmu med Španijo in Hrvaško.

Angelica spozna, da je noseča. Noče še povedati Orlandu, ker se boji, da ne bo tako vesel kot ona. Tony vztrajno osvaja bivšo zaročenko Nunzio, ki sicer vztraja pri tem, da ima novega fanta in življenje, vendar jo zaradi pritiska začnejo razjedati dvomi. Francesca si končno prizna, da je zaljubljena v Vittoria. Kljub temu ga ni povabila na predstavitev svoje kritične knjige o moških. Claudia vztrajno poskuša govoriti z Orlandom, ta pa se ji izogiba in se celo odloči, da se bo prej preselil v vilo, samo da bi ušel njenemu osvajanju.

Povest davnih dedov: tako je Fran Saleški Finžgar podnaslovil svoje najbolj znano delo. Ena največkrat ponatisnjenih in najbolj branih knjig na slovenskem je sprva izhajala v Domu in svetu kot podlistek, v knjižni obliki pa je izšla leta 1912, do sedaj pa je bila natisnjena v v 230.000 izvodih. Kako malo je manjkalo, da se po Finžgarjevi knjigi ni posnel pravi holivudski spekatakel, pa bo v oddaji povedal pisateljev nečak, pofesor Janez Bogataj. V oddaji tudi o Finžgarjevi jezikovni inovativnosti in o močne narodobudnemu vidiku, ki prinaša tudi uvid v slovansko mitologijo. O Perunu, Velesu in Mokoš smo se pogovarjali s članom društva starovercev, Matijem Kendo.

voditelj: Luka Novak, režija: Darko Sinko, scenarij: Valentina Smej Novak, Luka Novak

V prvi oddaji V svojem ritmu bomo rokersko razpoloženi. V pravem glasbenem dvoboju se bodo pomerili člani skupin The Broken Input in Lumberjack. Njihovo glasbeno znanje in ustvarjalnost pa bodo presojali člani skupine Big Foot Mama.

19:05
Otroški program: Op!

Pojdite z nami na Bisergoro! Niste bili še nikoli tam? Brez skrbi, v družbi bibe Mice, bibe Toneta in škrata Tuki-Tama se ne morete izgubiti. Skupaj z njimi se sprehodite po travniku, občudujte metulje in druge travniške prebivalce, poiščite navihane škratke in se naučite peči posebne škratovske piškote. Ja, Bisergora je res čarobna - lahko se vam zgodi, da od razigranosti celo zakokodakate! Tako kot kokodaka kokošja mama, kadar bibama prinese novice s svoje domačije. Zato pogumno pot pod noge!

Človeški glas je naše glasbilo, je organ, ki nam omogoča govorjenje, sporazumevanje. Ko govorimo naši glasilki vibrirata in proizvajata različne tone. V sekundi se lahko odpreta in zapreta 1000krat. Oliver, Lili in Maks opozarjajo, pazite na glasilke.

Vročina narašča in prijatelji bi se radi ohladili. Ko se pokvari termostat klimatske naprave, mora Ben vdreti v sistem in naravnati temperaturo, da jim bo prijetno. Ben izkoristi svojo novo moč in nenadoma je v garaži zelo mrzlo. Se bo ohladil tudi Ben in odmrznil prijatelje?

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

V tridelni dokumentarni seriji spoznamo ljudstvo Kurij v Keniji, kjer so se ohranile poroke med ženskami in obrezovanje deklic, Khasijev v Indiji, kjer vlada svojevrsten matriarhat, ter skupnost skrajno pravovernih Judov haredi v Izraelu, ki zavračajo sodoben način življenja. Voditeljica Kate Humble razišče položaj in vlogo žensk v teh skupnostih. Spremlja jih pri vsakodnevnih opravilih in spoznava njihove poglede na moške, spolnost, starševstvo, dom.

1. del, Kenija
Kate Humble v Keniji odpotuje k ljudstvu Kurija. Zveze Kurijcev so poligamne, posamezen moški ima lahko več žena. Druga posebnost so poroke med ženskami. Kate pa spozna še eno, prepovedano, vendar kljub temu še živo prakso ...

Ruth je lastnica in ustanoviteljica ugledne odvetniške družbe Defoe, ki je specializirana za družinsko pravo. Pri njej sta zaposleni tudi hčerki Hannah in Nina, a Hannah odide h konkurenčni pisarni Noble & Hale. Tam dela privlačen Christie, s katerim se je Hannah zapletla pred leti, tik pred lastno poroko. Med njima je še vedno veliko simpatije in naklonjenosti in Hannahin zakon se znajde na hudi preizkušnji. Pestro dogajanje še dodatno razburka vrnitev očeta Oscarja, ki je družino zapustil pred tridesetimi leti s takratno varuško.

scenarij: Abi Morgan
režija: Jessica Hobbs
v glavnih vlogah: Nicola Walker, Barry Atsma, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Anthony Head,
Fiona Button, Deborah Findlay, Rudi Dharmalingam

Družabno življenje je zamrlo. Na Valu 202 popolnega nadomestka odpovedanih koncertov ne moremo ponuditi, lahko pa vam pripravimo nastop v živo, ki ga spremljate z domačega kavča. Le na Val 202 ali TV SLO se morate priklopiti. Včeraj smo vam ponudili 1 na 1 Gušti in Tomi M., danes pa v "koncertu doma" mlada rock ljubljanska zasedba KIWI FLASH.

Utrip življenja Vzhodne Evrope v tridesetih letih 19. stoletja, ki očara z nostalgično privlačnostjo črno-belih podob in blagim burlesknim pridihom.

Romunija, 1835. Lokalni bojar najame žandarja Costandina, da bi poiskal pobeglega sužnja Carfina, ki naj bi onečastil njegovo soprogo. Constandin se skupaj s petnajstletnim sinom odpravi na nenavadno popotovanje, na katerem sreča pisano paleto likov različnih narodnosti in veroizpovedi: Turke, Ruse, Romune, Madžare; kristjane, Jude in Rome. Kaj hitro najde ubežnika, ki se skriva skupaj z dečkom Tintiricom, in ga privede nazaj, da bi prejel zasluženo plačilo.

Radu Jude skozi tragikomiko raziskuje pozno fevdalno obdobje svoje domovine, zaznamovano s suženjstvom Romov, torej temo, o kateri nihče ne želi govoriti, čeprav še vedno vpliva na družbene razmere današnje Romunije. Srebrni medved za najboljšo režijo v Berlinu leta 2015.

Leto produkcije: 2015
Država: koprodukcija
Žanr: zgodovinska drama
Režija: Radu Jude
Scenarij: Radu Jude, Florin Lazarescu
Igrajo: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Alberto Dinache

Dokumentarni film ostro in neposredno trka na zavest samozadovoljne matice, ujete v institucionalne meje nove države.

Jasno, odkrito ter provokativno govori o pomenu manjšin in enotnem kulturnem ter gospodarskega prostora, mimo floskul dnevne politike. Film je nastajal ob spoznanju, da pravzaprav matica bolj potrebuje manjšino kot manjšina matico, če želi obstati. V filmu nastopajo vidne kulturne, prosvetne in gospodarske osebnosti, ki predstavljajo najbolj vitalen in ustvarjalen del slovenskih manjšin in v dialogu s pisateljem in publicistom Miranom Košuto označijo robove in esenco slovenskega ter njihovo prihodnost.

Tako ti je mala moja – je naslov prvega ženskega stand-up musicala v Sloveniji, ki govori o ljubezni med Slovenko in Bosancem. Kako torej ljubijo Bosanci, smo v studiu vprašali avtorico, igralko in pevko Tanjo Ribič, ki je skupaj s soprogom Brankom Đurićem zgled strpnosti pri nas. Obiskali smo vsestranskega bosanskega umetnika Ismarja Mujezinovića, ki je oblikoval plakate za filma Se spominjaš Dolly Bell in Valter brani Sarajevo ter za zimske olimpijske igre v Sarajevu. Raziskali smo tudi, kako globoko so hribi zasidrani v identiteto Slovencev in Črnogorcev. Prav ta tema je skozi različne projekte združila Zgodovinski inštitut Črne gore in Oddelek za zgodovino in geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov