Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. sep. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 15. sep.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

Festival Godibodi 2020 je potekal na Ljubljanskem gradu v soorganizaciji 1. programa Radia Slovenija, Televizije Slovenija in umetniškega vodje ter ustanovitelja festivala, glasbenika Janeza Dovča. Koncertni projekt mlade umetnice Sandre Erpe prepleta kantavtorstvo z džezovskimi prvinami in šansonom. Zaokroženo celoto šestih skladb in osmih recitiranih pesmi je Sandra Erpe predstavila ob spremljavi glasbenikov: kitarista Jana Peteha, pianista Nejca Podobnika in kontrabasista Saša Piskarja. Njeno poezijo je recitiral Miha Zor.

Spremljali boste kantato Primorska, ki jo je skladatelj Andrej Misson na besedilo pesnika Primoža Krečiča napisal za Mešani pevski zbor Srečko Kosovel Ajdovščina ob njegovi 70-letnici leta 2014. Skladatelj je o skladbi povedal: »Iskali smo primerno vsebino. Primož Krečič me je prepričal s tradicionalnimi vsebinami o Primorski in z njenimi duhovnimi dimenzijami, od Rezije, izvira Soče prek Brd, goriške ravnine, Krasa, Vipavske doline do morja, s tremi narodi.« Moški pevski zbor Srečko Kosovel Ajdovščina sestavljajo pevci amaterji iz Vipavske doline, ki s ponosom negujejo zapuščino vseh pevcev, ki so se zvrstili v zboru od njegove ustanovitve leta 1944. Zborovodja Matjaž Šček, režiser televizijskega posnetka Tomaž Švigelj, urednik oddaje Daniel Celarec.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V gričevnati Kozjanski pokrajini, posutimi z manjšimi odročnimi kmetijami, je samevala propadajoča domačija. Sprva je bila tako zaraščena, da same hiše zaradi nepreglednega grmovja sploh ni bilo videti. Vendar so bodoči lastniki znali pogledati drugače…in so za neprehodnim trnjem videli njeno lepšo prihodnost. V naselju Križe, nedaleč od obnovljenega gradu Podsreda, so lastniki nekdanji ruševini podarili novo dušo. Prek trnja do zvezd pa bi lahko bila glavna misel, ki je lastnike vodila, da so prišli do prave lepotice.
Koseze so bile nekdaj vas na obrobju Ljubljane, po letu 1970 pa je tam začela nastajati gosto naseljena soseska, prepoznavna po terasastih blokih. Bloke je arhitekt Viktor Pust zasnoval kot vzpetine, ki se proti vrhu ožijo, vsakemu stanovanju pa je namenil tudi zunanji prostor – široko teraso v nadstropjih in vrt v pritličju. Mladi par si je želel ustvariti dom v enem od teh stanovanj. Kako ga uspešno prenoviti, da ne bodo živeli ujeti v 70ih letih?
Spet smo našli vrt, ki je običajen samo na prvi pogled. Videti je kot dozorel, razrasel vrt ob družinski hiši, negovan z ljubeznijo in poln prijetih kotičkov za domače. V nečem pa je ta vrt le poseben: okolico hiše svojih staršev je namreč zasnovala mlada študentka krajinske arhitekture v času, ko je obiskovala šele prvi letnik študija. Danes ima krajinska arhitektka Sara Peternel v žepu že veliko projektov, a prvi vrt ji je še vedno zelo pri srcu…

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V prvem Vikend paketu nove televizijske sezone sedita v komentatorskih stolčkih mojster preobrazb in voditelj oddaje Kaj dogaja? Tilen Artač in oče brezčasnih šansonov Lado Leskovar, ki bosta skupaj z Jožetom obdelala domače in tuje aktualne teme.
Bernarda na svoji zofi gosti pevko Tatjano Mihelj, ki se je letos okronala s prvo nagrado Melodij morja in sonca, kot gostja pa se nam pridruži tudi Janja Garnbert, ki je iz tokijskih olimpijskih iger domov prinesla premierno olimpijsko zlato v športnem plezanju.
V premierni rubriki Zvezde čarajo z Magic Aleksandrom se bo v izvajanju čarovniških trikov preizkusil kar voditelj oddaje Jože Robežnik.
Tatjana Mihelj nam bo odpela v zmagovalno pesem Ples v dežju, Koala Voice pa nam bodo servirali svojo še vedno svežo in odmevno pesem Spaghettification.

Slovenca Marijan in Christian že leta živita v ZDA, posebnost njunega življenja pa je bila posvojitev deklice indijanskega porekla.

Christian, Marijan in Zora živijo prijetno družinsko življenje v zelenem mestecu Ridgewood v New Jerseyu, kamor se pred kaosom velemesta umikajo premožnejši Newyorčani. Christianova in Marijanova najpomembnejša odločitev v življenju je bila, da pred enajstimi leti posvojita še ne dan staro deklico indijanskega porekla, ki sta ji dala ime po njuni za rakom umrli prijateljici Zori. Odločitev za posvojitev Zore ni bila težka. Že leta sta si želela ustvariti družino, kar je storilo tisoče ameriških poročenih parov. A čeprav Marijan in Christian že leta živita v ZDA sta ostala Slovenca; tako kot številni v tujini živeči naši ljudje, morda večja Slovenca od številnih v domovini. Nekega dne sta se odpeljala na slovenski konzulat v New Yorku, da svojo hčerko vpišeta v slovensko matično knjigo, a ju je na prvi pogled birokratska formalnost soočila z neizprosno realnostjo življenja v domovini. Dokumentarec Zora ne obsoja, ne poučuje ali polemizira, preprosto pripoveduje o ljudeh in o življenju. Avtor Edvard Žitnik se je povsem odrekel svojemu besedilu in na ameriški državni praznik neodvisnosti dokumentarno zabeležil pripoved ene od srečnejših družin, ki jih je srečal v življenju.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Dokumentarna serija o velikih tenoristih prve polovice 20. stoletja. Ko se je v tridesetih letih dvajsetega stoletja razvil zvočni film, so veliki tenoristi, kot so Beniamino Gigli, Richard Tauber in Lauritz Melchior, postali filmske zvezde. Posnetih je bilo nešteto pevskih filmov, odlične vokalne predstave pa so zajeli tudi v dokumentarnih filmih. V drugem delu serije je predstavljena lepota petja Lauritza Melchiorja, Beniamina Giglija, Georgesa Thilla, Helgeja Rosvængeja, Ivana Kozlovskyja, Josepha Schmidta in Jussija Björlinga. Avtor filma Jan Schmidt-Garre.

Vladna koalicija je odločanje o ustanovitvi Nacionalnega demografskega sklada preložila na jesen. Namera vlade je na enem mestu združiti in upravljati državno premoženje, s prihodki demografskega sklada pa financirati pokojninsko blagajno in drugo družinsko politiko. Kakšni so načrti z novim skladom? Bo upravljanje državnega premoženja res bolj pregledno? Bo denarja za vzdržnost pokojninske blagajne več? Ali nas kmalu čaka nova pokojninska reforma, demografski sklad pa bo postal poligon za nove politične kadrovske menjave v podjetjih, na kar glasno opozarjajo nekateri ekonomisti, opozicija in sindikati, ki že napovedujejo nov referendumo? O tem v oddaji Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Janellin spomin na Vikov pogreb je drugačen. Neprijetnosti so se kar vrstile: najprej so njej in Noahu pozabili povedati, da bodo vsi v belem, nato jo kliče antipatični sodelavec z neprijetno poslovno novico, nato jo Helenin oče, ki kaže znake demence, zamenja za natakarico. Okrajni šolski odbor ji ponudi pogodbo, ki jo razočara. Helen na snemanju filma po Noahovem romanu spozna glavnega igralca Sasho Manna, ki jo povabi na kosilo. Helen je ves čas utrujena, vendar si ne prizna, da hoče preveč pogumno prebolevati Vikovo smrt.

THE AFFAIR (V.) / ZDA / 2019
scenarij: Sarah Treem, Hagai Levi
režija: Colin Bucksey, Steve Fierberg, Toa Fraser, Eva Vives, Silas Howard
v glavnih vlogah: Dominic West, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jadon Sand, Jake Siciliano, Abigail Dylan Harrison, Anna Paquin, Omar Mewally, Emily Browning, Sanaa Lathan, Kathleen Chalfant, John Doman, Claes Bang

V času, ko svet izgublja tla pod nogami, Stratifikacija lune z dotikom objektiva odpira zev v zadnjo dragoceno oazo mešanih kultur in ver.

Film scenarista in režiserja Mihe Vipotnika se prične z besedo in izpisanimi številkami. Številke merijo čas, mesec, dan, številko spominske kartice, filmsko klapo. Med izrečenimi besedami se skrivajo tri zgodbe iz minulih državljanskih vojn - dveh v Libanonu in ene v bivši Jugoslaviji, vojne za Slovenijo. V dveh se prepletajo otroški spomini libanonskega snemalca filma Pola Seifa s spominom Slovenca z bosanskimi koreninami Saša Stojiča. Tretjo zgodbo o herojskih podvigih drugačnih vsebin pripoveduje bivši producent in solastnik agencije Leo Burnett Middle East Farid Chehab. Spremljajo ga odlomki iz filmov in njegovih televizijskih reklam. Vse tri pripovedi oblikujejo prostor in ustvarjajo odprtino za dogodke in mednarodno interdisciplinarno razstavo z naslovom Vertikalni trki. Zgodbe se prekinejo in film znotraj dokumentarističnega žanra nadaljuje raziskovanja razprtij in vprašanja konfliktov. Tistih razprtij, ki se pojavljajo ob razstavi in znotraj posameznih umetniških disciplin, in tistih zunaj zidov galerije, ter trenj in napetosti znotraj družbe večnacionalnega in versko mešanega prebivalstva Libanona, nenazadnje tudi Slovenije. Film Stratifikacija lune s primerno distanco tvori in tudi osmišlja raznotere umetniške panoge in odločitve in zato ostaja tudi zadnji in neprecenljivi del projekta/razstave Vertikalni trki.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov