Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 29. sep. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 29. sep.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: fából készített divatkellékek;
- a gördeszkázás;
- a Feed The Mogul együttes;
- klipek: Janja Brlec, ék, Csaknekedkislány, Tündérvese.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: modni dodatki iz lesa;
- skejtanje;
- glasbena skupina Feed The Mogul;
- videospoti: Janja Brlec, ék, Csaknekedkislány, Tündérvese.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

V našem najstarejšem mestu, očarljivem Ptuju, je bil leta 2012 četrti poletni glasbeni festival Arsana-Art Ptuj, ki je gostil umetnike z vsega sveta z različnih glasbenih področij. V z zgodovino zaznamovanem ambientu minoritskega samostana smo posneli nastop izvrstnega irskega kvarteta Alan Kelly Gang. Izhodišče njihovega ustvarjanja je glasbena tradicije Irske, Britanskega otočja in Amerike.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Domačijo, ki stoji le lučaj od smaragdne reke in z neprecenljivim razgledom na Mežaklo ne enem in Pokljuko na drugem bregu, je novi lastnik popolnoma prenovil. Obnova je terjalo veliko truda, sploh ker je morala hiša ohraniti svoje glavne zunanje značilnosti. Stoji namreč v Triglavskem narodnem parku.
Vajeni smo, da lastniki stanovanj, namenjenih oddajanju, v te prostore ne vlagajo pretiranih sredstev. Za najemnike raje manj kot več Vendar najdemo tudi izjeme. Recimo v hiši, v kateri so lastniki prenovo stanovanja zaupali arhitektom in skupaj prišli do zelo všečnega cilja.
Po vsem svetu so čedalje bolj priljubljeni majhni bivalni prostori. Vse več ljudi se odloči za nakup garsonjere ali manjšega stanovanja v strogem središču mesta, ki je »rezervna enota«, medtem ko je dom ustvarjen nekje drugje. Čeprav se v takšnih stanovanjih ne prebiva veliko časa, nekateri lastniki poskrbijo za poseben šarm njihovega bivalnega prostora.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno vedrimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V današnjem Vikend paketu, s komentatorskih stolčkov pri Jožetu, aktualne teme premlevata Igor Štamulak, dramski igralec, in svetovalka za zdravo prehrano, Marija Merljak.
Za rubriko "Zvezde čarajo" se v magično učilnico odpravi Marija, svoje znanje pa ji za današnji trik razkriva Magic Aleksander.
Bernarda načne pogovor o zmagi, gosti namreč Tino Trstenjak, ki je z olimpijskih iger v Tokiu prinesla srebrno, pred petimi leti pa zlato kolajno.
Pridružita se nam mladoporočenca, Anej in Iza Piletič.
Anej v duetu zasedbe BQL zapoje pesem "Ulala", svojo novo skladbo "Voda sem, ti si dlan", pa nam predstavi še Maja Založnik.

Zgodba o argentinskem misijonarju slovenskega rodu Pedru Opeki, ki na Madagaskarju rešuje najrevnejše od najrevnejših.

Na smetišču milijonske prestolnice Atananarivo je v kužnem smradu in popolnem razčlovečenju živelo na tisoče odraslih in otrok. Od leta 1989 deluje tam misijonar Pedro Opeka. Pomagal jim je vrniti človeško dostojanstvo in iz teme smetišča skupaj z njimi zgradil novo, boljšo družbo, kulturo dobrih prijateljev in upanja. V urejenih vaseh s šolami, vrtci in igrišči živi danes že več kot 23.000 nekdanjih smetiščarjev in brezdomcev, še četrt milijona pa jih je bilo deležnih pomoči Dobrih prijateljev. Avtor dokumentarnega filma je Jože Možina.

Na svetovnem prvenstvu v dvoranskem nogometu v Litvi bomo dobili prvega finalista. Na turnir najboljših na svetu so kot branilci naslova pripotovali Argentinci, ki so leta 2016 to lovoriko osvojili prvič.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Ukrajinsko-francoski baletni plesalec in koreograf Sergej Lifar je bil utelešenje plesa za sodobnike in navdih za poznejše koreografe. Več kot 30 let je vizionarski umetnik in nadarjeni poustvarjalec užival veliko slavo. Njegovi prijatelji so bili Paul Valery, Jean Cocteau, Coco Chanel, Pablo Picasso.
Dokumentarni film z nekaterimi še nikdar videnimi arhivskimi posnetki in pripovedmi nekaterih baletnih zvezd razkriva skrivnosti njegovega umetniškega in svetovljanskega življenja. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je Sergej Lifar pomembno zaznamoval tudi balet ljubljanske operno-baletne hiše.
Avtorja filma Florent Durth in Ivan Kuzmin.

Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma za lani so ženske večinske lastnice le dobrih 13 odstotkov slovenskih podjetij. V čem so podjetja, ki so v pretežni lasti žensk, drugačna? Se razlogi žensk in moških, da se odločijo za podjetništvo, razlikujejo? V tokratni oddaji Moje mnenje predstavljamo podjetnice in njihove zgodbe. Oddajo Vodi Vida Petrovčič.

Sasha in Helen se zbližata. Noahu to ni všeč, ker se boji, da jo Sasha izkorišča, da bi se bolj vživel v vlogo Daniela iz Noahove knjige. Sovraštvo do Sashe poveže Noaha, Margaret in malo Stacey. Martin pa je navdušen na Sashem, ker se mu dobro zdi, da mama hodi z znanim igralcem. Whitney dela v galeriji, kjer lastnica grdo dela z njo. Vendar potrebuje službo, ker Colin brez vizuma ne more delati. Helen je prevzela naročilo za notranje oblikovanje hiše znanega režiserja. Ker ji denarja zmanjkuje, to delo zelo potrebuje. Margaret ji namreč pove, da je oče z napačnim vlaganjem zapravil imetje.

THE AFFAIR (V.) / ZDA / 2019
scenarij: Sarah Treem, Hagai Levi
režija: Colin Bucksey, Steve Fierberg, Toa Fraser, Eva Vives, Silas Howard
v glavnih vlogah: Dominic West, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jadon Sand, Jake Siciliano, Abigail Dylan Harrison, Anna Paquin, Omar Mewally, Emily Browning, Sanaa Lathan, Kathleen Chalfant, John Doman, Claes Bang

Dokumentarni film Beograd – vinjete Slovencev predstavlja slovenske spomine v Beogradu.

Tam smo Slovenci pustili viden pečat na različnih področjih, zlasti pa v kulturi in umetnosti, s čimer smo se trajno zapisali v zgodovino nekdanje skupne prestolnice. Med izstopajočimi spomeniki so cerkev sv. Antona Padovanskega arhitekta Jožeta Plečnika, kiparski opus Lojzeta Dolinarja, mozaik Sutjeska slikarja Marija Preglja v Palači Srbija in most na Adi arhitekta Petra Gabrijelčiča, režiser Bojan Stupica pa je utemeljil in ključno zaznamoval zgodovino Jugoslovanskega dramskega gledališča. O teh in še drugih zgodovinskih delih so spregovorili srbski strokovnjaki, ki predstavljajo drugačen pogled na delo Slovencev v Beogradu. V filmu so predstavljeni tudi beograjsko Društvo Slovencev Sava in štirje Slovenci, ki v mestu danes živijo in ustvarjajo: nadškof Stanislav Hočevar, profesorica slovenščine Maja Đukanović, fotografinja Irena Herak in filmska maskerka Tina Šubic Dodočić. Scenarist filma je Andrej Doblehar, režiser Boštjan Vrhovec.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov