Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 1. dec. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 1. dec.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

Legendarni slovenski glasbenik Čarli Novak je nastopil na koncertu v Mokronogu s svojim ansamblom, ki ga sestavljajo: Čarli Karel Novak (bas kitara), Miro Božič (orglice), Sergej Ranđelović Runjoe (bobni), Miha Meglič (kitara) in Andraž Mazi (kitara, pedal stil). Koncert je potekal v okviru 17. mednarodnega festivala ustnih harmonik Ah, te orglice. Na koncertu Čarlija Novaka in Čarlijevih angelov so zvenele zimzelene slovenske popevke v zanimivih priredbah ansambla.

Na večeru, polnem virtuoznosti in strasti, nas mednarodno uveljavljena zasedba Tango story (Borut Zagoranski – harmonika, Matija Krečič – violina, Mladen Delin – klavir, Marko Korošec – kitara in Žiga Golob – kontrabas) s sopranistko Ireno Yebuah Tiran popelje od starega tanga (tango viejo) iz gostiln in bordelov do klasičnega novega tanga. V zgodbi o tangu plešeta svetovna prvaka v tangu, Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj. Tango story smo posneli na 10. festivalu Arsana v minoritskem samostanu na Ptuju. Režija Tomaž Švigelj, urednica Danica Dolinar.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Hiša, umaknjena globoko v breg, stoji na mestu nekdanjega kozolca toplarja in posnema njegovo obliko. Sicer pa je praktična, energetsko učinkovita in 4-članski družini ponuja zdravo in kvalitetno bivalno ugodje.
Tematiko »ta mladi v hiši staršev« smo že nekajkrat nagovorili in vedno znova pokazali, da je lahko tako sobivanje tako prijetno kot koristno. Če so odnosi dobri, je to finančno ugodnejša rešitev, ko pa imamo na delu še nekoga, ki zna sam izdelati večino opreme in to take, da se človeku kar smeji, potem dodaš samo še hudo simpatične stanovalce in dobiš prijeten dom v mansardi.
Vrt na robu Ljubljane je nenavaden v marsičem. Na prvi pogled je videti, kot da je na njem več kamnov kot rastlin. Pa vendar je to do zadnje podrobnosti premišljeno okolje; vsak kamen in vsaka rastlina je na točno določenem mestu. Vrt je pravzaprav likovna kompozicija, ki jo je zasnoval znani slovenski umetnik, likovnik, upokojeni profesor Gustav Gnamuš.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji smo obiskali Malečnik, kjer je župnik pod dobršnjim delom cerkvene ladje našel starokrščanske katakombe s kar 64-timi grobnimi nišami in skrivnostnim podzemnim hodnikom, ki domnevno vodi čez reko Dravo, pod Lent vse do Vinagovih podzemnih rovov pod starim mestnim jedrom Maribora.
Bili smo v neobičajnem dvorcu posebne sorte, ki se je letos poleti odprl za obiskovalce. Grad Dvor v Preddvoru je nekdanja postojanka stiških menihov in rezidenca podeželskih plemičev. Z novimi najemniki pa dobiva čisto samosvojo zgodbo živega muzeja, v katerem se lahko večino eksponatov obiskovalci dotaknejo.
Predstavljamo pa tudi letos poleti ustanovljeno destinacijo Visit Ravno Polje, ki predstavlja ponudbo Dravskega polja, med Pohorjem in Halozami. Destinacija z lego med Ptujem in Mariborom združuje 80 ponudnikov, ima kapaciteto 350 ležišč, med top doživetji pa izpostavljamo vinsko degustacijo na čisto pravem letalu, vožnjo z novodobno kočijo ter tradicijo zlatokopstva.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na Bernardino zofo prihaja kreativni direktor in pisatelj Aljoša Bagola, ki je pred kratkim izdal novo knjigo Srečo, prosim. Spoznali bomo tudi njegovega brata, glasbenika Dominika Bagolo, ki pod umetniškim imenom Balladero prestavlja pesem Zlati časi. Bernarda na svoji zofi gosti tudi dve od petih igralk v predstavi Ženska: Vesno Pernarčič in Mojco Funkl.
Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata oče in sin: pevec Miki Vlahovič ter njegov sin, vloger in raper Mark Vlahovič, znan tudi pod imenom Vlaxx. Miki v oddaji predstavlja tudi svojo novo pesem z naslovom Ostala si, ki jo je posvetil ženi ob obletnici poroke. V rubriki Zvezde čarajo pa bo prikazal čarodejske spretnosti, ki mu jih je predal Magic Aleksander.

Odvetnica Ljuba Prenner, močna osebnost, načelna ženska, odločna odvetnica, tudi pisateljica, je danes po krivici odrinjena na rob pozabe.

V dokumentarnem filmu režiser Boris Jurjaševič predstavlja življenjsko zgodbo nekoč legendarne, danes pa skoraj pozabljene in širši javnosti neznane odvetnice Ljube Prenner iz Slovenj Gradca. Ljuba Prenner je bila ženska, ki si je nadela moško podobo in je živela v obdobju, ki ji ni prizanašalo. Bila je odlična odvetnica in neizpolnjena pisateljica. Po drugi svetovni vojni je zaradi svoje človeške in poklicne načelnosti prišla v konflikt s komunističnim režimom. V glavnih vlogah nastopajo: Mojca Funkl (Ljuba Prenner), Jožef Ropoša (tožilec), Boris Kerč (radijski novinar).

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Predstavljamo vam prvi poglobljeni dokumentarni film o skladatelju Antonu Brucknerju, enem od zapostavljenih velikanov glasbene zgodovine. Film razbija številne mite in predsodke, ki so jih o skladatelju širili glasbeni kritiki v času njegovega življenja in pozneje. To je zgodba o ostankih spomina, ki jo pripovedujejo ljudje, ki poznajo Antona Brucknerja in njegovo glasbo. Zgodba predstavlja Brucknerjevo življenje in delo skozi njegove simfonije.

Odzivi na podnebno konferenco v Glasgowu so različni. Izpusti ogljikovega dioksida se bodo do leta 2030 zmanjšali za 45 odstotkov v primerjavi z letom 2010, vendar premog in subvencije za fosilna goriva še ne bodo opuščeni. Kaj to pomeni za Slovenijo, za premogovnik Velenje, za TEŠ 6? Ali bo jedrska energija veljala za zeleno? O energetski prihodnosti Slovenije bo govor v naslednji oddaji Moje mnenje. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

2. del: Njena hči
Ted se oglasi pri Julii, ker hoče povabiti Lea na kolesarjenje, in naleti na neprijetno presenečenje. Julia si zaželi, da bi spoznala kakšnega Benjaminovega prijatelja, in ta ji predstavi Zaca in Bianco, ki Julii zaupa nekaj podrobnosti iz Benjaminove preteklosti. Benjamin pa se še vedno otepa tega, da bi Julio peljal v svoje stanovanje, zato se njeni dvomi o njegovih namenih poglobijo. Dvomi razjedajo tudi Patricka, ki prepriča Dello, da morata o Benjaminu izvedeti kaj več, zato ga začneta zasledovati.

GOLD DIGGER / Velika Britanija / 2019
scenarij: Marnie Dickens
režija: Vanessa Caswill, David Evans
v glavnih vlogah: Julia Ormond, Ben Barnes, Alex Jennings, Sebastian Armesto, Yasmine Akram, Jemima Rooper, Archie Renaux, Nikki Amuka-Bird, Karla-Simone Spence, Julia McKenzie, Indica Watson

Dokumentarno-igrani film Cankar nam v igranih prizorih približa zasebno življenje največjega slovenskega pisatelja.

Filmska pripoved se začne novembra 1899, ko Ivan Cankar najame kabinet pri družini Löffler v dunajskem predmestju Ottakring. Sprva se približa gospodinji, pozneje pa njeni odraščajoči hčeri Steffi. Pri njih se ustali za skoraj deset let in tam ustvari večino svojih del.
Ob obisku brata Karla v Sarajevu je gost nadškofa Josipa Stadlerja. Tam napiše Hlapce in se odloči, da se ne bo vrnil k zaročenki na Dunaj. Naslednja leta živi na ljubljanskem Rožniku. Tudi tam se zapleta s tamkajšnjimi dekleti; je pozoren ljubimec, družaben in izjemno inteligenten.
Opazuje bedo obubožanega delavskega razreda okoli sebe in se navduši za socialdemokracijo. Upor proti krivičnemu družbenemu redu preveva celoten Cankarjev opus. Z rekonstrukcijami nekaterih javnih nastopov v filmu je poudarjena moč in aktualnost njegove politične besede.
Pozorno branje Cankarjevih del nam razkriva podrobnosti iz pisateljevega življenja. V njegovih skoraj filmskih opisih prepoznavamo prostore, portrete najbližjih in sodobnikov. Marsikaj, kar je opisal v literaturi, je nekaj let pozneje tudi sam doživel. V premišljenih prepletih igranega, animiranega in dokumentarnega so rokopisi in pisma iz njegove zapuščine vtkani v igrane prizore. Junaki v filmu spregovorijo z besedami iz Cankarjeve proze.
Film odpira vprašanje, kako se je v dobrem stoletju izoblikoval mit o Ivanu Cankarju. Veličasten opus romanov, povesti, črtic, pesmi, esejev, političnih govorov, člankov in pisem ponuja široko polje interpretacij. Cankarja so si prisvajali tako na levici kot na desnici. V dokumentarnem delu filma se srečujemo s poznavalci, ki strastno razkrivajo prezrte plati pisateljevega dela. Prepričani smo, da smo o Cankarju v dobrem stoletju izvedeli vse, vendar njegovo delo v resnici le površno poznamo.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov