Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 7. dec. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 7. dec.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Stalnica torkovih juter, v katera vas bodo izmenično pospremili Matej Zemljič, Ljubica Mlinar in Monika Tavčar, so prometne minute, pregled dogajanja v sodnih dvoranah, delimo pa tudi nasvete za dom in vrtnarske nasvete.

V tokratni Avtomobilnosti bomo raziskovali vožnjo na vodik, pogledali v 60-letno zgodovino katrce in vozili opla astro, peugeota 308, volkswagna pols ter forda mustanga mach1.

Zaradi podnebnih sprememb se krčijo tudi bavarski ledeniki.
Pospešeno izginja tudi najmanjši med njimi, ledenik Schwarzmilzferner, ki pravzaprav sploh ni na Bavarskem, temveč že na Tirolskem. Kljub temu se bavarski raziskovalci ledenikov vsako leto povzpnejo na goro Mädelegabel, da bi ga izmerili.
Dva kilometra dolg viadukt v dolini Kőröshegy, vzdolž obale Blatnega jezera, povezuje odseke avtoceste M7. Enega največjih gradbenih čudežev na Madžarskem najbolje pozna gradbena inženirka Tímea Hanák, ki že štirinajst let skrbi za varnost viadukta.
Silke Frankl iz Horgaua blizu Augsburga je poklicna sprehajalka psov. Vsak dan se odpravi na sprehod s psi, katerih lastnice in lastniki so v službah in nimajo časa za daljše sprehode.
Najlepša verska zgradba na Hrvaškem je romarska cerkev Marije Snežne v kraju Belec v Hrvaškem Zagorju. Številni zgodovinarji jo uvrščajo v sam vrh evropskega baroka.

Nove različice virusa za zdaj pri nas še ni, je pa tukaj nova epizoda oddaje Kaj dogaja?
V njej bomo seveda govorili tudi o novem virusu, v Besedi tedna pa nam bo magister Baltić razložil, kako vse nove različice sploh dobijo imena. Govorili bomo še o nagradah za nogometaše in kaznih za necepljene, pri nas pa se je oglasil tudi strokovnjak iz Darsa in nam na terenu razložil vse o novih e-vinjetah in preostalih e-storitvah. V PUP TV bo supergeneral admiralmajor nadpolkovnik Matej razložil vse o nujnosti nakupov nove stare vojaške opreme, naš gost v studiu pa bo pevec in igralec Luka Sešek. Seveda smo ga povabili tudi na après-ski Malo teraso, kjer bomo skupaj zapeli himno omikronu.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Tokrat bo svoje znanje in srečo v kvizu Joker preizkusil Miha Skubic iz Ljubljane. Pravnik, ki je septembra sprejel nov karierni izziv v Službi za digitalno preobrazbo. Oče treh otrok se v prostem času skupaj z ženo rekreativno ukvarja s športnim plezanjem, z družino pa radi tudi potujejo. V prostem času rad igra družabne igre s prijatelji - tudi s svojo super pomočjo, Boštjanom Koprivcem z Vrhnike.

Portret Filipa Robarja Dorina, ki je eden od najbolj samosvojih filmskih ustvarjalcev v zgodovini slovenskega filma, cineast in teoretik.

Filip Robar Dorina je študiral filozofijo in primerjalno književnost v Ljubljani, na Columbia Collegeu v Chicagu pa je diplomiral iz filmske in televizijske režije ter scenaristike. V 70. letih je poučeval na zasebnem inštitutu Montesano v Švici, nato pa je bil osem let asistent za filmsko režijo in igro na AGRFT v Ljubljani. Na začetku 80. let je ustanovil Filmske alternative, prvo zasebno producentsko podjetje v tedanji državi. V letih 1998-2002 je bil direktor Filmskega sklada RS, odtlej pa deluje kot samostojni filmski ustvarjalec in publicist. Je avtor okoli 30 dokumentarnih in igranih filmov raznih dolžin ter doma in v tujini nagrajeni ustvarjalec.
Njegovi prikazi in analize eksistencialnih vprašanj sodobnega slovenskega človeka, uporaba moderno psihodinamične in sintetične metode dela s poklicnimi in ljubiteljskimi igralci, brezkompromisno razgaljajo slabosti človeške individualne, družbene, etične in politične sfere pri nas. Kot cineast in teoretik, ki izhaja iz načela ustvarjanja z najnižjimi možnimi stroški, se posveča temam in projektom, kjer se zavzema za osebno in družbeno odgovornost in izboljšanje pogojev življenja.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu v Španiji zaradi poškodb nekaterih nosilk igre nastopila nekoliko oslabljena. V težki skupini A bodo slovenske rokometašice proti Črnogorkam, Francozinjam in Angolkam skušale prikazati čim boljšo igro. Selektor Dragan Adžić ima v mislih predvsem nabiranje izkušenj, glavni cilj te reprezentance je namreč evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila tudi Slovenija.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mumbaj, ki mu pravijo tudi peklensko velemesto, je z 22 milijoni prebivalcev gospodarska in finančna prestolnica Indije. Da bi rešili težavo s pomanjkanjem prostora, oblasti gradijo ogromne stanovanjske komplekse za premožni višji razred in ob tem rušijo barakarska naselja, velika na stotine hektarjev. Ta revna naselja se širijo proti severu, kjer pa prebivalce smrtno ogrožajo divje živali …

MUMBAI: THE INFERNAL MEGAPOLIS / Francija / 2021 / Režija: Marc de La Villardière in Manolo d'Arthuys

Drama po resničnih dogodkih. Tri najstnice iz Jeruzalema se odločijo »polepšati« svoja telesa s kirurškim posegom, ki ga plačajo s prodajo lastnih ledvic. Eden, sedemnajstletni srednješolec in obenem prikrita transženska, pri svojih dveh najboljših prijateljicah, Miki in Keshet, odkrije, da načrtujeta prodajo ledvic, z izkupičkom pa bi plačali kozmetične kirurške posege za izboljšanje svoje telesne podobe in še bi jima ostalo za nakup maturantskih oblek. Eden se dekletoma pridruži, saj že lep čas sanjari o lepih dojkah in sploh o tem, da bi bil v vsem ženska. V uresničitev grozljivega načrta jih pregovori starejša Keren, ukrajinska Izraelka, sleparka in zvodnica, ki jo dekleta spoznajo na spletu. Keren jih s sladkimi obljubami zvabi v Kijev, tam pa dekleta hitro ugotovijo, da je vse precej drugače od Kereninih obljub. Kljub temu vztrajajo v utvari, da bodo s plastično kirurgijo dosegle brezhibnost svojih teles. Vendar se najprej zaplete, ko Miki in Keshet v Kijevu ugotovita, da je Eden pravzaprav fant. Vsi trije se morajo sprijazniti z novimi dejstvi in hkrati opraviti s svojimi predsodki. A to še ni vse. Po posegu, ko se dekleta izmučena, zavržena in razočarana vračajo domov, eni od njih postane slabo …

HANESHEF / FLAWLESS / ISRAEL, GERMANY / 2018
Režija: Tal Granit, Sharon Maymon / Scenarij: Tal Granit, Sharon Maymon / Igrajo: Stav Strashko, Netsanet Mekonen, Noam Lugasy, Assi Levy, Arad Triffon Reshef, Micha Selectar, Niv Sultan …

Predstavnica Društva SOS telefon in predsednica Bošnjaškega mladinskega kulturnega društva Velenje Jasmina Imširović je spregovorila o stereotipih, ki jih mlade pripadnice etničnih skupnosti poslušajo od otroštva, to pa jim pozneje preprečuje, da bi se zoperstavile nasilnežem. V oddaji boste videli tudi pretresljiv videoposnetek proti nasilju nad ženskami. Pogovarjali smo se z igralcem Benjaminom Krnetićem, ki redno sodeluje z Goranom Vojnovićem, v predstavi Figa pa je bil tudi svetovalec za hrvaški, srbski in bosanski jezik. Preverili smo, kako Tržačani s srbskimi, hrvaškimi in slovenskimi koreninami skupaj s prijatelji z umetnostjo premagujejo covid 19: Bojan Mitrović in Marinella Miletich koncerte in razstave po zgledu Dunaja in Berlina organizirata kar v stanovanjski stavbi.

Danska dokumentarna oddaja raziskovalnega novinarja Madsa Ellesøeja razkriva dobrih 30 let načrtnega diskreditiranja znanstvenikov v javni razpravi in zanikanja podnebnega segrevanja. Tako imenovane podnebne skeptike, odlične komunikatorje, ki so odločilno prispevali k oblikovanju javnega mnenja, nekateri so se celo izdajali za znanstvenike, so posredno denarno podpirale največje naftne družbe.

KAMPAGNE MOD KLIMAET / THE CAMPAIGN AGAINST THE CLIMATE / Danska / 2020 / Režija: Mads Ellesøe

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov