Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 5. mar. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 5. mar.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Alzacija leži na vzhodu Francije in meji na Nemčijo in Švico. Njena lega vpliva tudi na regionalno kuhinjo, ki pa se ne ozira na meje. Jedi so krepke in hranljive, a tudi prefinjene. Vinogradništvo so v te kraje prinesli Rimljani. Skozi stoletja so se tu razvila bela vina najvišje kakovosti, po katerih je Alzacija znana daleč prek svojih meja.

Pred dvaintridesetimi leti je Vlado Kreslin z ljudskimi godci iz rojstnih Beltincev, Beltinško bando in svojimi starši prvič stopil na oder Gallusove dvorane. Kar je bilo v začetku videti kot nenavaden izlet rokerskega pevca v etno glasbo, se je spremenilo v prvovrstno glasbeno poslastico, ki že več kot tri desetletja navdušuje poslušalce v vedno nabito polni veliki dvorani Cankarjevega doma.
Tridesetletnico koncertiranja v Cankarjevem domu je Kreslin proslavil tudi s ponovno izdajo svojega prvega solističnega albuma Namesto koga roža cveti, ki je izšel konec junija leta 1991, kot prvi CD v samostojni Sloveniji. Koncerti Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Beltinško bando decembra 2021 so zveneli v duhu tega albuma, saj so glasbeniki odigrali prav vse skladbe s te že kultne plošče. Tokrat bomo užili del tega bogatega koncerta, ki ga je režirala Tina Novak.

Gradáščica je reka v osrednji Sloveniji, levi pritok Ljubljanice. Izvira ob sotočju Male vode, ki priteče iz hribovitega sveta zahodno od Šentjošta nad Horjulom, in Velike Božne z območja naselja Rovt. Od Polhovega Gradca naprej Gradaščica teče po dolini, ki je ponekod nekoliko razširjena, proti vzhodu, pri Bokalcah vstopi v ravnino Ljubljanskega barja in se v Ljubljani v dveh delih izliva v Ljubljanico.
Ime reke izhaja iz besede grad; prvotno naj bi se imenovala Gradaška voda, po združitvi dveh skoraj enako velikih potokov pod Polhovim Gradcem. V srednjeveških virih pa Gradaščico imenujejo Mala Ljubljanica.
V prvih dvajsetih letih 21. stoletja, za katerega so značilne klimatske spremembe po vsem svetu, se prebivalci ob Gradaščici spoprijemajo s čedalje hujšimi vodnimi ujmami ki zahtevajo nove vodovarstvene ukrepe in protipoplavno zaščito.
Scenarij in režija: Matjaž Mihelčič

Most na Soči je kraj, kjer se Soča, smaragdna lepotica, za trenutek oddahne na svoji poti od Trente do morja. Ob njem je namreč na reki Soči umetno akumulacijsko jezero, po katerem je kraj danes najbolj znan. Jezero obdaja Most na Soči od leta 1938, ko so Sočo zajezili za hidroelektrarno Doblar, in je spremenilo podobo kraja.
Poleg jezera pa kraj odlikujejo tudi zanimive arheološke najdbe iz bronaste in železne dobe ter rimskega imperija. Pred nekaj več kot stoletjem so na dveh osojnih terasah na levem bregu Idrijce odkrili številne grobove iz železne dobe.
In tamkajšnji spomeniki iz prve svetovne vojne spominjajo na krvava leta Soške fronte, ko je Soča rdeče tekla.
Sprehodimo se lahko okoli jezera ali po pešpoti Čez Most po modrost, ki so jo domačini uredili pred nekaj leti. Pot ob jezeru Most na Soči je urejena na obeh straneh jezera.
Scenarij in režija: Matjaž Mihelčič

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Christie in Hannah delata načrte o svojem življenju v New Yorku. Hannah in Nathan urejate še zadnje stvari, potrebne za ločitev in delitev premoženja. Nathanova odvetnica pa prosi Hannah za strokovno pomoč pri zasebni zadevi. Gael je jezen na Liv, ker se tako grdo vede do njega, Hannah pa poskuša posvariti Nino, naj bo previdna s svojim novim izbrancem. Ruth obvesti Zanderja o svojem sodelovanju s Christiejem in ta ugotovi, kdo je goljuf, ki ga iščeta. Družina se pripravlja na taborjenje, ki ga je hotel organizirati James pred svojo smrtjo.

THE SPLIT (III.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Abi Morgan, Jane Eden, Louise Ironside, Matt Jones,
Režija Dee Koppang O'Leary
V glavnih vlogah: Nicola Walker, Stephen Mangan, Fiona Button, Annabel Scholey, Barry Atsma, Deborah Findlay

Nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so najstarejša in najprestižnejša priznanja gospodarstvenikom v slovenskem prostoru, ki so bile prvič podeljene leta 1969. Osrednja nit letošnje podelitve bo umetnost vodenja kot sposobnost vseh odličnih vodij, ki se tega lotevajo vsak na svoj ustvarjalni način. Vabljeni k ogledu posnetka 56. podelitve nagrad iz Linhartove dvorane Cankarjevega doma.

Ta teden v oddaji Kaj dogaja? o tem, kdo nosi hlače, kdo je odnesel ministrico za pravosodje in koliko prenov železniških postaj še lahko prenesejo slovenski davkoplačevalci. Na terenu smo se pogovarjali z družino, ki študenta šola kar doma, v oddaji pa spet pozdravljamo magistra Baltića, ki se je vrnil z vzhodnih in zahodnih počitnic. Robert Petan se v rubriki s(HIT) tedna sprašuje, zakaj imeti podkast, v politični telenoveli Palomar pa izvemo, kakšne načrte imajo v vladi za pomlad. Naša gostja bo Urša Henigman, urednica in scenaristka oddaje "Prvič", v rubriki Glas ljudstva pa smo obiskali vladni klub komedije, v katerem je tokrat nastopal prvak opozicije Janez J. Na Mali terasi nas bosta navdušili skupini Čaki in Stol, ki bosta predstavili svoj novi hit Stavkamo.

Izvrstno študijo ženske krize srednjih let odlikujeta odlična igra Marije Škaričič in prefinjena, nevsiljiva režija švicarske režiserke hrvaškega rodu Andree Stake. Film je bil premierno predvajan v sekciji Panorama berlinskega filmskega festivala leta 2020.

Mare ni nikdar poletela iz domačega Dubrovnika, čeprav živi poleg letališča. V skromni hiši živi z možem, uslužbencem letališča, in tremi najstniškimi otroci. V bistvu je srečna, dnevi ji minevajo v rutini, ampak vseeno čuti neko pomanjkanje, neizživetost. Včasih se v svojem domu počuti kot tujka. V trenutkih otožnosti gleda letala, ki odhajajo v širni svet. Ko se v sosednjo hišo vseli poljski gradbenik, se Marino življenje obrne na glavo.

Originalni naslov: MARE
Leto produkcije: 2020
Država: Švica, Hrvaška
Žanr: drama
Režija: Andrea Staka
Scenarij: Andrea Staka
Igrajo: Marija Škaričić, Goran Navojec, Mateusz Kosciukiewicz, Mirjana Karanović

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov