Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 12. mar. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 12. mar.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Družina se odpravi na taborjenje, toda Nathanu je ves čas slabo zaradi zastrupitve s hrano, tudi vreme je slabo, Nina pa izve, da je njen novi izbranec tisti goljuf, ki ga je preiskovala Ruth. Ko se vrne domov, ugotovi, da je Tyler izginil, pobral pa ji je tudi vse prihranke, ki naj bi jih vložila v nakup skupnega stanovanja. Christie se vrača v New York in prosi Hannah, naj se odloči, ali bo prišla živet k njemu. Ruth premisli in spozna, da bi se rada poročila z Ronniejem, Hannah in Nathan pa se pogovorita.

THE SPLIT (III.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Abi Morgan, Jane Eden, Louise Ironside, Matt Jones,
Režija Dee Koppang O'Leary
V glavnih vlogah: Nicola Walker, Stephen Mangan, Fiona Button, Annabel Scholey, Barry Atsma, Deborah Findlay

Zakaj bi bil azilni dom na Obrežju neprimeren, kje naj država vzpostavi azilne centre in zakaj vlada deportira prosilce za azil, ki so zagnano in nesebično pomagali pri sanaciji poplavne katastrofe, bodo pojasnili Ivan Molan, župan Brežic, Matej Torkar, generalni direktor direktorata za migracije na Ministrstvu za notranje zadeve, in Miha Blažič iz Ambasade Rog. Je dobro, da predsednika vlade Roberta Goloba zapuščajo ženske, koliko bi Janšev SDS izgubil, če bi Anže Logar ustanovil stranko, in kdo bo naslednji Luka Dončić slovenske politike? O tem z Janjo Božič Marolt, direktorico Inštituta Mediana.

V novi epizodi oddaje Kaj dogaja? bomo govorili o novi zmagi SD na ministrstvu za pravosodje, novi zmagi Tadeja Pogačarja v Italiji in novih nakupih Dina Merlina v Ljubljani. Na terenu smo ugotavljali, po kakšnem postopku je vlada izbrala lokacije za nove azilne domove, v rubriki (s)HIT tedna pa bo naš Robi damam ob prazniku "eno pritegnil". Za naše najmlajše gledalce imamo tokrat posebno presenečenje, saj bomo premierno testirali novo rubriko Čiv čav, še ena premiera pa vas čaka v telenoveli Palomar, v katero prihaja najbolj znana slovenska Nika. Naša gostja v studiu bo slovenka leta Ana Petrič, v rubriki Glas ljudstva pa nas bo zelo hitro nagovoril Marcel Š. Na Mali terasi tokrat štajerske rokovske legende Čemažna polja in njihov večni hit Regrat je dražji za dvakrat.

Osupljiva resnična zgodba o bejzbolskem veteranu Moju Bergu, ki je med drugo svetovno vojno postal eden najbolj cenjenih operativcev ameriške tajne službe OSS, predhodnice razvpite Cie.

Začetek zgodbe sega v leto 1936, ko je Berg zaključeval dolgo kariero pri klubu Boston Red Sox. Med turnejo po Japonski se je iz radovednosti pretihotapil na streho hotela, v katerem je bival z ekipo, in na skrivaj posnel vojaško oporišče v Tokiu. Vodja OSS, ki mu je Berg predal filmski material, je bil nad posnetki navdušen, prav tako ga je prepričalo Bergovo znanje tujih jezikov, saj je bil nekdanji študent Princetona. Povprečen igralec bejzbola je tako postal vrhunski vohun.

Med drugo svetovno vojno Berg sodeluje na različnih misijah, med drugim v nekdanji Jugoslaviji. Najpomembnejša naloga pa ga čaka proti koncu vojne, v zasedeni Italiji in v nevtralni Švici. Izslediti mora briljantnega fizika, Nobelovega nagrajenca Wernerja Heisenberga, ki naj bi bil vodja nacističnega programa izdelave jedrske bombe. Berg mora ugotoviti, kako daleč so nacisti prišli v svojih prizadevanjih in Heisenberga po potrebi likvidirati.

Originalni naslov: THE CATCHER WAS A SPY
Leto produkcije: 2018
Država: ZDA
Žanr: zgodovinska drama
Režija: Ben Lewin
Scenarij: Robert Rodat po knjigi Nicholasa Dawidoffa
Igrajo: Paul Rudd, Mark Strong, Sienna Miller, Jeff Daniels, Tom Wilkinson

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov