Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 18. okt. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 18. okt.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Bortúra és a Csongrád című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Vinska tura in Csongrád.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Szlovén Műfordítók Egyesületének hagyományos szimpóziuma Lendván;
- hogyan formálta a pestis a Rákóczi-szabadságharc résztvevőinek életét;
- gyermekszüret a domonkosfai tájháznál;
- nutriacsalád a Kopica partján;
- Emlékezünk…: 2000 októbere.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- tradicionalni simpozij Društva slovenskih književnih prevajalcev v Lendavi;
- kako je kuga oblikovala življenje udeležencev Rákóczijeve vstaje, ki so živeli v emigraciji;
- otroška trgatev pri etnološki krajinski hiši v Domanjševcih;
- družina nutrij ob potoku Kopica;
- rubrika Spominjamo se…: oktober 2000.

Kedves Nézőink, a Vendégem című adásunkban ma Göntér Endre festőművészről láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret slikarja Endreja Göntérja.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- elkezdődik a Cirkovce és Pince közötti távvezeték építése;
- Máthé László Eduárd az új lendvai főkonzul;
- a hétvégén zajlott Budapesten a Nemzeti Vágta;
- a Kárpát-medence mondái és legendái – internetes vetélkedő.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- začenja se gradnja električnega daljnovoda Cirkovce–Pince;
- László Eduárd Máthé - novi lendavski generalni konzul;
- konec tedna v Budimpešti potekal Nacionalni galop;
- Junaki iz mitov in legend Karpatskega bazena – spletno tekmovanje.

Ob 100. obletnici koroškega plebiscita se uradne deželne prireditve 10. oktobra prvič v zgodovini udeleži predsednik Republike Slovenije.
V nedeljo, 4. oktobra, je na Dunaju v Burgtheatru potekala prireditev z naslovom Koliko bodočnosti ima preteklost? Ob branju pomembnih koroških pisateljic in pisateljev so na odru razpravljali, med drugimi Maja Haderlap in Jani Oswald, o vprašanju, kaj se lahko Avstrija nauči iz preteklosti za svoje narodne manjšine.
Slovensko prosvetno društvo Rož v Šentjakobu je v sklopu projekta Hranca_Grenz, ki tematizira različne oblike mej, pripravilo številne umetniške intervencije.
Slovenski atletski klub je na dobri poti, domača tekma proti Kotmari vasi naj bi bila naslednji korak proti vrhu lestvice.
http://slovenci.orf.at

Težko boste našli osebo na Goriškem, v Benečiji ali v Posočju, ki ne bi poznala Zdravka Likarja. Dolgo zaposlen v javni upravi v Tolminu je Zdravko Likar predvsem terenski človek in človek akcije. Kar ga pa najbolj označuje je nasprotovanje meji - ali mejam - ki je še do nedavnega ločevala Slovence na eni in drugi strani “konfina”, kar so posebno v beneških dolinah močno občutili. Realizacija VideoPro, Produkcija RAI-FJK, Slovenski program.

V štirih letih, kolikor je dopisnik RTV Slovenija iz Italije, je doživel in poročal z najrazličnejših prizorišč izrednih razmer, sredi morja ob reševanju migrantov in zadnje mesece z masko, ko nas je iz Rima usmerjal skozi korona čas. »Karantena. Rim.« je naslov njegove prve avtorske knjige, kot prevajalec je v slovenski jezik pretočil že deset vznemirljivih zgodb. Mnogi pa se ga še dobro spomnimo z gledaliških in drugih odrov. V Sprehodih gostimo Janka Petrovca.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Branko Maček se je rodil v delavski družini v Šentilju v Slovenskih goricah kot 3-ji izmed 7-ih otrok. Maturo je opravil na Prvi gimnaziji v Mariboru, potem pa je vstopil v bogoslovje. Danes je predsednik Nadškofijske Karitas Maribor, ki s številnimi progami in akciji poskuša pomagati različnim skupinam v družbi. Kako na to delo vpliva sedanja pandemija, kako se spreminja naš odnos do sočloveka, kako sprejemamo različnost, kako razumemo evangelij?
Vabimo vas, da si oddajo DOBER VEČER in pogovor z Brankom Mačkom ogledate v ponedeljek 12. oktobra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2021

2. Predlog proračun Republike Slovenije za leto 2022

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Bo sporni kanalizacijski vod čez vodovarstveno območje na ljubljanskem polju ogrozil pitno vodo za več kot 300 tisoč prebivalcev Ljubljane? Zakaj si je državna agencija ARSO premislila in izvajalcu naložila, da mora za Kanal C0 vendarle pridobiti okoljevarstveno dovoljenje in zakaj ga ni zahtevala že na začetku projekta? So pristojni pripravljeni tudi na najslabšo možnost, to je, da kanalizacija steče v podtalnico? Odgovore bomo iskali v oddaji Moje mnenje z Vesno Zadravec.

Dnevni red seje:

1. Predlog za izvolitev sodnika Ustavnega sodišča Republike Slovenije

2. Predlog za imenovanje članice Sveta Banke Slovenije - viceguvernerke

3. Predlog sklepa o spremembi Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Poročilo o izvrševanju proračuna Republike Slovenije za leto 2020 v obdobju januar–junij

2. Poročilo o upravljanju z javnim dolgom Republike Slovenije za leto 2019

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predstavitev dr. Jožeta Podgorška, kandidata za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), nujni postopek

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov