Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 18. apr. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 18. apr.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások című adásban az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Békéscsabára és az Őrségbe kalauzoljuk el önöket.

V oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po mestu Békéscsaba in pokrajini Őrség.

Az adás tartalma:

- 2022 őszére tervezik a völgyifalui tájház befejezését;
- Dr. Lendvai Kepe Zoltán: Hetés falvainak népessége és gazdálkodása a 18–20. században;
- Magvető: az április eleji fagykárok.

Vsebina oddaje:

- etnološko krajinsko hišo v Dolini nameravajo zaključiti do jeseni 2022;
- dr. Zoltán Lendvai Kepe: Prebivalstvo vasi v pokrajini Hetiš in njihovo kmetovanje od 18. do 20. stoletja;
- rubrika Sejalec: pozeba v začetku aprila.

Az adás tartalma:

- a hajnali mínuszok károkat okoztak a gyümölcsösökben (Szombathelyi Televízió);
- fészektartók segítik a gólyák védelmét (Keszthelyi Televízió);
- Eszterhéj – segédanyagok az óvodáskorú gyermekeknek (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- a digitális gazdaság és társadalom (Lendvai Tévéstúdió);
- Mesés Székelyföld – könyvbemutató (Erdélyi Magyar Televízió);
- a Kovács házaspár 70. házassági évfordulója (Drávatáj magazinműsor);
- egyre népszerűbb a kecsketenyésztés (Újvidéki Televízió).

Vsebina oddaje:

- nizke jutranje temperature povzročile škodo v sadovnjakih;
- oporniki gnezda ščitijo štorklje;
- Eszterhéj – učni pripomočki za vrtčevske otroke;
- digitalno gospodarstvo in družba;
- Pravljično Sekeljsko – predstavitev knjige;
- 70. obletnica poroke zakoncev Kovács;
- vse bolj priljubljena kozjereja.

Az adás tartalma:

- a Muravidéken is megemlékeztek a magyar költészet napjáról;
- új elnöke van a Lendvai Kultúregyesületek Községi Szövetségének;
- Zala György szobrászművész élete és pályafutása;
- a nyakkendő története;
- Hagyományőrző: a Zrínyi és a Bánffy család történelmi kapcsolatai.

Vsebina oddaje:

- počastitev dneva madžarske poezije v Prekmurju;
- ZKD Lendava ima novo predsednico;
- življenje in delo kiparja Györgya Zale;
- zgodovina kravate;
- rubrika Naša dediščina: zgodovinske vezi med družinama Zrinski in Bánffy.

Po nedavnih občinskih volitvah se vrstijo ustanovne seje v občinah, tako tudi v deželni prestolnici, Celovcu. Tam bo upokojeni profesor na Slovenski gimnaziji Lojze Dolinar, ki je kandidiral na listi novega župana Christiana Scheiderja (Team Kärnten), postal podžupan.
Kuharski ekipi graščine Retzhof v južnoštajerski Lipnici se je pred nedavnim pridružil slovenski kuhar Tadej Sirk, ki z modernimi stvaritvami skrbi za svež veter.
V avstrijski odbojkarski ligi se začenja finalna serija na štiri dobljene tekme. Nekoliko presenetljivo je nasprotnik Dobljanov, branilcev naslova, moštvo iz Gradca.
Od ledenika na morje: Daljinska pohodniška pot Alpe Adria Trail je odličen zgled tristranskega sodelovanja. S skupno 43 etapami in približno 750 km povezuje tri regije: avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo - Julijsko krajino. V dveh delih, 21. in 28. 4. 2021, bo predstavljena v televizijskem dokumentarcu Land der Berge na mreži ORF III.

V 25-minutni reportaži teče beseda od nizanja ključnih akterjev izglasovanja zakona do njegovega izvajanja na Videmskem, od aktualnih izzivov, kot je npr. vračanje nepremičnin, do dvojezičnega poslovanja javnih uprav ter od pogleda na prihodnost obmejnega prostora do novih perspektiv: prva med vsemi je zajamčeno zastopstvo v italijanskem parlamentu.
Oddajo podpisujeta Slovenski program in Slovenski informativni sporedi Deželnega sedeža Rai za FJk ob sodelovanju Slovenske kulturno-gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij. Režija Jan Leopoli in Živa Pahor, novinar Fabio Gergolet, soavtorice Mairim Cheber, Alenka Florenin in Lucija Tavčar.

Pri tržaški založbi Mladika je izšel nov kratki roman Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca izpod peresa pisatelja in novinarja Dušana Jelinčiča. V oddaji S-prehodi bomo zaobjeli njegovo obsežno pisateljsko delo in ga spoznali tudi kot navdušenega alpinista in ljubitelja narave.

V oddaji potujemo k Slovencem v Avstrijo na literarne dneve v Slovenski čitalnici v Gradcu, preko spleta seveda.
V Pliberku smo se pogovarjali s predsednikom Društva Kulturni dom Pliberk Jurijem Mandlom.
Še prej pa postanek ob morju, kjer se veselimo novih virtualnih in stvarnih izletov čez mejo. Že več let Slovenski raziskovalni inštitut prireja srečanja namenjena staršem, ki vpisujejo otroke v vrtce in šole s slovenskim učnim jezikom v Furlaniji Julijski krajini. Letos je srečanje, ki so ga poimenovali Učenje slovenščine od otroštva do mladosti zaradi razmer prvič potekalo na spletu.

V oddaji Dober večer bomo vsak ponedeljek gostili znanega in zanimivega sogovornika, ki javno deluje ali je rojen in prihaja iz ene od štirih pokrajin v severovzhodni Sloveniji, Štajerske, Celjske regije, Koroške ali Pomurja. Vabljeni k ogledu.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče Elizabete Mazalin ob 14. uri,

b) zaslišanje priče Alenke Vodopivec ob 15.30,

c) zaslišanje priče Nataše Zerbo ob 17. uri.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Od vseh gospodarskih panog je v času epidemije najkrajšo potegnil turizem, ki se je skorajda povsem ustavil. Lansko turistično sezono je vlada reševala z nastanitvenimi boni. Kaj pa letos? Kakšna bo letošnja turistična sezona? Kaj bo s široko paleto ponudbe – od gostinstva, kulture, izletov, potovanj, počitnic? Kako bomo letos potovali na počitnice? Ali slovenski turistično-gostinski delavci upravičeno bijejo plat zvona, čakajoč vlado, da jih usliši z interventnim zakonom o slovenskem turizmu? Ali lahko slovenski turizem res preživi še eno leto mrtvega teka? V sredo ob 21.00 na 2. programu v Mojem mnenju o napovedih za letošnjo turistično sezono z Mojco Šetinc Pašek.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Kaj Uredba o varovalnih gozdovih in gozdovih s posebnim namenom, ki jo namerava sprejeti Vlada, pomeni za slovenske gozdove?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Zakaj Slovenija v drugem krogu nabav ni naročila cepiva, ki bi ga lahko in posledično pristala v skupini treh držav EU, ki tega niso storile?

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov