Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 16. maj. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 16. maj.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Szarvasra és Kiskunfélegyházára kalauzoljuk el önöket.

V oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po mestih Szarvas in Kiskunfélegyháza.

Az adás tartalma:

- Soltész Miklós, Magyarország egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára a Muravidékre látogatott;
- énekeskönyveket kaptak a muravidéki kétnyelvű óvodák;
- Halász Lúcia képzőművészeti kiállítása;
- vándorkiállítás a muraszombati zsinagóga építészének munkásságából;
- a Lendvai Fotó-Video Klub kiállítása;
- Gazda(g)ság: a nők társadalmi elfogadottsága.

Vsebina oddaje:
- obisk državnega sekretarja Madžarske za verske odnose Miklósa Soltésza v Prekmurju;
- pesmarica ljudskih pesmi za prekmurske dvojezične vrtce;
- likovna razstava Lúcie Halász;
- potujoča razstava iz del arhitekta soboške sinagoge;
- razstava Foto-video kluba Lendava;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: družbena vključenost žensk.

Az adás tartalma:

- a nők társadalmi befogadása (Lendvai Tévéstúdió);
- pásztorképzés (Erdélyi Magyar Televízió);
- a Happy-Dogs kutyanyakörvek készítője (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- egy fotós, aki kenyérsütéssel pótolja a kieső jövedelmet (Erdélyi Magyar Televízió);
- Ruzsics Julianna mesterkozmetikus (Drávatáj magazinműsor);
- változtak a jegyespárok elvárásai (Újvidéki Televízió);
- megnyílt a Jeli Varázskert (Szombathelyi Televízió);
- elkezdődött a szezon a Balatonnál (Keszthelyi Televízió).

Vsebina oddaje:

- družbena vključenost žensk;
- izobraževanje pastirjev;
- Happy-Dogs ovratnice za pse;
- fotograf, ki izpad dohodka nadomešča s peko kruha;
- mojstrica kozmetičnih del Julianna Ružić;
- spremenila so se pričakovanja mladoporočencev;
- odprtje Arboretuma Jeli;
- začetek poletne sezone na Blatnem jezeru.

Az adás tartalma:

- Magyarország Lendvai Főkonzulátusa kihelyezett fogadóórákat tart;
- fotópályázat a külhoni magyarok részére;
- fizikoterápiás kezelés a lendvai Katasztrófavédelmi Központban;
- a dobronaki Bakonaki-tónál jelentősen megnőtt a látogatók száma;
- a Muraszombati Rendőrség Kutyás Egysége és rendőrkutyái.

Vsebina oddaje:

- izpostavljene pogovorne ure lendavskega Generalnega konzulata Madžarske;
- fotografski natečaj za zamejske Madžare;
- fizioterapija v Centru za zaščito in reševanje Lendava;
- znatno povečano število obiskovalcev Bukovniškega jezera;
- delovni psi iz policijske enote vodnikov službenih psov v Murski Soboti.

V Muzeju Wernerja Berga v Pliberku so odprli razstavo Doma/daheim – na poti h koroškim Slovenkam in Slovencem. Ob Bergovih slikah so na ogled fotografije Karla-Heinza Fessla. Razstavljeni so portreti ljudi, katerih jezik je samoumeven del Koroške. „Poklicati jih pred zaveso“ je cilj soočanja fotografskih umetniških del Karlheinza Fessla z oljnatimi slikami in lesorezi Wernerja Berga.

»Sags multi«: govorniški natečaj poudarja in spodbuja večjezičnost ter kulturno različnost dijakinj in dijakov na avstrijskih šolah. Osnovna ideja je krepitev medsebojnega spoštovanja in ustvarjanje zavesti, da jezikovna in kulturna raznolikost pomenita obogatitev. Finale za kandidatke in kandidate iz Štajerske, Koroške in Gradiščanske poteka v deželnem studiu ORF v Gradcu.

Zaradi pandemije se otroški in mladinski zbori tudi letos niso mogli srečati na tradicionalnih koncertih. Pri Krščanski kulturni zvezi so zato pripravili spletni pevski dogodek. Drugi del spletnega koncerta je Krščanska kulturna zveza objavila na svoji spletni strani prejšnjo nedeljo.

V Radovljici bomo obiskali čebelarski muzej. V gostilni Lectar ima lectarstvo dolgo tradicijo.

http://slovenci.orf.at

Mikser je posvečen 25. aprilu, prazniku osvoboditve Italije izpod nacifašizma. Z zgodovinarjem dr. Gorazdom Bajcem, se voditeljica Lucija Tavčar, ob raznih prispevkih, pogovarja o pojmu antifašizma v zgodovini in danes. Izhodišče za razmišljanje o tem je predlog zakona ljudske intcijative proti fašistični in nacistični propagandi, znan z imenom zakon »Stazzema«, o katerem bo spregovorila tržaška občinska svetnica Valentina Repini, prof. filozofije Pier Aldo Rovatti je pojma fašizma in antifašizma uokviril z gledišča svoje stroke, iz Benečije prihaja zgodba duhovnika Antonia Cuffola, ki so jo upodobili tudi v obliki stripa, projekt popisa spomenikov SKGZ-ja »Spomeniki prihodnosti« pa predstavilja koordinatorka Martina Budin. Režija Živa Pahor, uredništvo Mairim Cheber, Alenka Florenin, Jan Leopoli, Živa Pahor in Lucija Tavčar.

TV Koper – Capodistria obeležuje pol stoletja oddajanja. V vseh tem času je krepila svoj položaj čezmejne televizije, ki v enem združuje oba programa za italijansko narodno skupnost, tako radijskega kot televizijskega skupaj z obema programoma v slovenskem jeziku. To sobivanje je izjemnega pomena za vse narodnostne skupnosti, ki živijo na tem prepišnem ozemlju, na poti do Slovencev v Italiji in na Hrvaškem in obratno, je most do vseh pripadnikov italijanske narodne skupnosti pri nas. TV Koper - Capodistria je ves čas tudi pomemben prinašalec primorskih vsebin v vseslovenski prostor, saj skupaj z dopisniki doseže najbolj oddaljene kraje vse od Kanina do morja in hrvaške Istre.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Gost oddaje Dober večer bo upokojeni podjetnik mag. Vinko Kurent. Govorili bomo o njegovem osebnem soočenju s Parkinsonovo boleznijo. Gre za neozdravljivo bolezen, bolnik pa lahko z različnimi dejavnostmi upočasni njeno napredovanje. Vinko Kurent vodi mariborsko enoto društva Trepetlika, ki je k dejavnostim dodalo novo vadbo, prilagojeno za bolnike, katere osnova je namizni tenis. Njihov splošni cilj je upočasnjevanje napredovanja bolezni, poseben pa udeležba na svetovnem prvenstvu »Parkinson – pink-pok« v Berlinu.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče Grege Koritnika ob 13. uri,

b) Zaslišanje priče Andreja Kozlja ob 14. uri,

c) Zaslišanje priče Jureta Vehovca ob 15. uri,

č) Zaslišanje priče Nuše Čeh ob 16. uri.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Po katalonskem referendumu za neodvisnost leta 2017 se je zdelo le še vprašanje časa, kdaj bo na evropskem zemljevidu zarisana nova neodvisna država. Rezultat referenduma je bil jasen, ljudstvo je glasno in demokratično povedalo, kje in kako vidi prihodnost. A štiri leta pozneje se zdi, da so sanje Kataloncev nasedle na čereh neizprosne politične realnosti in da prizadevanje za katalonsko neodvisnost izgublja politični zagon. Kje se je zgodila napaka, da se Kataloncem slovenski scenarij ni posrečil, in kakšna je njihova prihodnost v Španiji, ki so jo hoteli zapustiti? Voditelj: Edvard Žitnik.

Dnevni red seje:

1. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

2. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

3. Razno

Dnevni red seje:

1. Potrditev zapisnikov 39. redne in 23. izredne seje Državnega sveta Republike Slovenije

2. Pobude in vprašanja državnih svetnic in svetnikov

3. Letna poročila Evropskega računskega sodišča za leto 2019

4. Predlog Mnenja k Predlogu resolucije o nacionalnem programu za jezikovno politiko 2021–2025 (ReNPJP21–25)

5. Predlog Mnenja k Letnemu poročilu o delu Državne revizijske komisije za leto 2020

6. Seznanitev z delom Statističnega sveta Republike Slovenije v letu 2020

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembi Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (ZSDP-1E), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji (ZPDPD-F), skrajšani postopek

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij za opravljanje reguliranih poklicev (ZPPPK-B), skrajšani postopek

4. Razno

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov