Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 4. jul. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 4. jul.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- együttműködési megállapodás a Muravidék és Vas megye között;
- ülésezett a Šalovci Községi MÖNK Tanácsa;
- a Lendvai Nyugdíjas Egyesület hímző szakkörének 20. évfordulója;
- Múzeumok nyári éjszakája a lendvai várban;
- 10. Vid-napi kerékpármaraton;
- Iskolapad: az olvasás.

Vsebina oddaje:

- podpis sporazuma o sodelovanju med Prekmurjem in Železno županijo;
- seja Sveta MSNS Občine Šalovci;
- 20-letnica krožka ročnih del pri Društvu upokojencev Lendava;
- Poletna muzejska noč na lendavskem gradu;
- 10. Vidov kolesarski maraton;
- rubrika Šolska klop: branje.

Kedves Nézőink, a Vendégem című adásunkban ma a völgyifalui Szabó Ferencről láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Ferenca Szabója iz Doline.

Az adás tartalma:

- a kapornaki tájház teljes körű külső és belső felújítása;
- Régiséggyűjtők Nemzetközi Találkozója Lendván;
- kézműves műhelymunkák Radamosban;
- vánkoskiállítás Pártosfalván;
- XIV. (Szórványos) Völgyifalunap;
- Gyógynövényekkel az egészségig – műhelymunkák Göntérházán.

Vsebina oddaje:

- celovita notranja in zunanja prenova krplivniške etnološke krajinske hiše;
- mednarodno srečanje zbirateljev v Lendavi;
- rokodelske delavnice v Radmožancih;
- razstava okrasnih vzglavnikov v Prosenjakovcih;
- 14. (razpršeni) vaški dan v Dolini;
- Z zdravilnimi rastlinami do zdravja – delavnice v Genterovcih.

V Hotelu Obir se spet dogaja! V farni dvorani v Železni Kapli je domača gledališka skupina, po predlogi znane operete Pri belem konjičku, uspešno uprizorila muzikal Hotel Obir.
Koroški gostilničar Tomaž Moschitz je odprl lokal Wildmoser in s tem vodi v Gradcu že tri gostilne.
Pod geslom Nmav čriez izaro je pri Mohorjevi založbi izšla otroška zgodba o nastanku slovenske narodne pesmi. Knjiga, ki jo je napisal Niko Kupper, je del evropskega projekta „SMART Tourist – Spread the Karawanks“ in bo 24. junija predstavljena v kulturnem domu v Ločah.
Kdo bo v prvem razredu skupine D kot drugi napredoval v podligo: Labot ali Železna Kapla? Kapelčani so optimistični, da jim bo preboj v višjo ligo uspel. Odločilna tekma bo v Labotu.
http://slovenci.orf.at

Trideseta obletnica osamosvojitve Republike Slovenije. Ob prazniku slovenska zagovornica nagovórila madžarski Parlament.
Zbirka vzorčnih testov. Izdaja vsebuje sedem testov za pripravo na izpit iz znanja slovenščine na srednji ravni.
Pomen monoštrske gimnazije. Nova publikacija navaja podatke o slovenskih dijakih ustanove.
Gornjeseniški cvetlični vrt. Na koncu maja je bil poln z najbarvitejšimi cvetočimi rododendroni.

Pri tržaški založbi Mladika je izšel nov kratki roman Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca izpod peresa pisatelja in novinarja Dušana Jelinčiča. V oddaji S-prehodi bomo zaobjeli njegovo obsežno pisateljsko delo in ga spoznali tudi kot navdušenega alpinista in ljubitelja narave.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Marko Košan se je rodil v Ljubljani, a od nezavednih otroških let živi v Slovenj Gradcu. Umetnostno zgodovino je študiral v Ljubljani, pripravništvo je opravil v Pokrajinskem muzeju na Ptuju, leta 1987 je postal kustos v Galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Njegovi razstavni projekti, kuratorstva, kritiško in publicistično delo, tudi vodenje vseh najpomembnejših muzejskih ustanov na Koroškem, so zares obsežni, njegovo poznavanje likovne umetnosti pa izjemno.
Vabimo vas, da si pogovor z Markom Košanom v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 28. junija ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

2. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Švedske o prenehanju veljavnosti Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Kraljevine Švedske o spodbujanju in medsebojni zaščiti naložb s protokolom

3. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Finske o prenehanju veljavnosti Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Finske o spodbujanju in zaščiti naložb

3a. Predlog zakona o ratifikaciji spremenjenih in dopolnjenih aktov Svetovne poštne zveze (MASPZS-1)

3b. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o spremembi Pogodbe o ustanovitvi evropskega mehanizma za stabilnost med Kraljevino Belgijo, Zvezno republiko Nemčijo, Republiko Estonijo, Irsko, Helensko republiko, Kraljevino Španijo, Francosko republiko, Italijansko republiko, Republiko Ciper, Republiko Latvijo, Republiko Litvo, Velikim vojvodstvom Luksemburg, Republiko Malto, Kraljevino Nizozemsko, Republiko Avstrijo, Portugalsko republiko, Republiko Slovenijo, Slovaško republiko in Republiko Finsko (MPUEMS-C)

3c. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o spremembi Sporazuma o prenosu in vzajemnosti prispevkov v okviru enotnega sklada za reševanje med Kraljevino Belgijo, Republiko Bolgarijo, Češko republiko, Kraljevino Dansko, Zvezno republiko Nemčijo, Republiko Estonijo, Irsko, Helensko republiko, Kraljevino Španijo, Francosko republiko, Republiko Hrvaško, Italijansko republiko, Republiko Ciper, Republiko Latvijo, Republiko Litvo, Velikim vojvodstvom Luksemburgom, Madžarsko, Republiko Malto, Kraljevino Nizozemsko, Republiko Avstrijo, Republiko Poljsko, Portugalsko republiko, Romunijo, Republiko Slovenijo, Slovaško republiko in Republiko Finsko (MSPVP-A)

3č. Pobuda za sklenitev sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Zvezne republike Nemčije o medsebojnem varovanju tajnih podatkov

4. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

5. Razno

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o ukrepih za odpravo posledic pozebe v kmetijski proizvodnji med 5. in 9. aprilom leta 2021 (ZUOPPKP21), nujni postopek

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Slab mesec pred uradnim prevzemom predsedovanja Svetu Evropske unije se v Ljubljani vrstijo kolone državniških limuzin: opazen znak, da Slovenija postaja središče, morda bolje vozlišče evropske politike. Predsedovanje Svetu EU morda ni več, kar je bilo. Skoraj sanjskega prvega predsedovanja Slovenije leta 2008, ko nas je ameriški predsednik na Brdu spremenil v košček nebes in predsedniku Putinu pogledal v oči ter ugledal dobrega človeka, zelo verjetno ni mogoče ponoviti. A še posebej za majhne članice, kot je Slovenija, okrog katere se ne vrti evropsko politično vesolje, je predsedovanje priložnost, da se izkaže, kar koli že to za koga pomeni. A ko predsedniki odidejo, ko kamere ugasnejo, postane predsedovanje veliko več kot usmeritve, prednosti, načela. Je konkretno, vsebinsko, intelektualno zahtevno delo; vodenje in usmerjanje zapletenih procesov v sedemindvajseterici, ki povzročajo tudi resna trenja, saj ogrožajo interese ter zahtevajo klasične evropske kompromise. Izkušnje učijo, razmere, svetovne in evropske, so zelo aprilske. Kot vse predsedujoče države si bo tudi Slovenija konec leta globoko oddahnila, če se v njenem času ne bo zgodilo kaj, zaradi česar lahko od predsedovanja svetu Evropske unije ostane veliko manj, kot načrtujemo.

Dnevni red seje:

A1. Pobuda družbe eIUS, d. o. o., Ljubljana za začetek postopka za oceno ustavnosti tretjega odstavka 141. a člena Zakona o pravdnem postopku (ZPP)

1. Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zemljiški knjigi (ZZK-1E), druga obravnava

2. Razno

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prvega julija Slovenija prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije. Kakšni bodo cilji naše države? Koliko vpliva bo imela pri usmerjanju evropskih politik? Kako močna bo senca notranjepolitičnih napetosti na evropskem političnem prizorišču? Poglobljene terenske reportaže in pogovori z gosti bodo orisali izzive, ki so pred našo državo. Voditelj: Adrijan Bakič.

Dnevni red seje:

1. Seznanitev s Poročilom Vlade RS o realizaciji načrtovanih dejavnosti in sredstvih za Slovence izven meja Republike Slovenije v letu 2020

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), nujni postopek

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov