Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 4. jul. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 4. jul.

07:00
Živ žav

Ava, Riko in Teo v puščavi najdejo čarobno svetilko. Iz nje se pojavi dobri duh, ki jim bo izpolnil tri želje. Ko pa se Riko in Teo začneta zaradi tega prerekati, si Ava zaželi, da bi bili vsi spet prijatelji.

Mandi in Pipi dobita paket. V njem je otroško igralo. Brž ga sestavita, a zakaj se maje? Pipi najde navodila, vendar mu jih odnese veter. Prijatelja bosta morala združiti moči in napeti možgančke.

Niko se sam odpravi na jadranje, Betka pa se poda v reševalno akcijo, kajti Niko pozabi rešilni jopič!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko riše v svoji sobi in mu ni do večernega kopanja. Skuša se mu ogniti, ko pa sliši, da ga čaka presenečenje – peneča kopel v steklenički v obliki delfina –, je navdušen. Uživa med mehurčki in sploh noče iz kadi.

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos.
Kako sta Ben in Tom vadila in priredila predstavo.

Nejko in Mavricij bi rada postala zbiratelja. Kaj pa naj bi zbirala? Poskusita s kamni, palicami, potem pa se Nejko navduši nad dežniki, ki jih začne zagnano zbirati. Mavricija to spodbudi, da začne zbirati senčnike. Kmalu se prijatelja spreta, ker si oba želita v svoji zbirki tudi Denisov zlati senčnik.

Gospa Gazela Pepo in njene prijatelje odpelje na vožnjo z vlakom. Na vlaku morajo otroci na delovnih listih izpolniti, kaj vse vidijo.

Zajček Rjavček si zaželi, da bi imel tako dolg rep kot drugi. Prijatelji mu hočejo pomagati, zato mu iz različnih stvari naredijo nov rep. Ta pa žgečka, spotika in ne zna pahljati.

Mavgli in Bagira srečata bivolico z bolnim teličkom. Mavgli ponudi pomoč, a težava je v tem, da se ne more spomniti, katera jagoda je pravo zdravilo za mladega bivola.

Zima je, pokrajina je zasnežena. Prijatelja Simonu predlagata tekmo s sanmi. Simon je navdušen! Sestavijo ekipi s po dvema tekmovalcema. V prvi sta Simon in Gašper, v drugi Ferdinand in Matevž. Simon se pritožuje, da je Gašper še premajhen in bosta izgubila! Prvi tekmi sta zanju res prava polomija. Simon za to okrivi Gašperja, ki kuha mulo in gre domov. Končno pa Simon spozna, da mu majceni in lahki Gašper lahko pomaga zmagati. Hura, Supergašper!

SuperKa je novi superheroj, nad katerim se navdušuje Valentinček. Pri gospe Žuži kupi celo posebno superzapestnico. V prepiru s Petrčkom pa se zapestnica polomi. Ko jo skušata popraviti v DoVinčijevi delavnici, zapestnica res postane močen magnet …

Bučko je strašansko žalosten, ko Mipa nenamerno izgubi njegovega psa Hrustka. Ji bo uspelo najti psička in se oddolžiti Bučku?

Mavricija obišče bratranec Magnum. Raka sta nerazdružljiva in Nejko se počuti odrinjenega. Ljubosumni kljunaš vpraša prijatelje za nasvet, kako naj se približa prijatelju, pa ne najdejo nobene dobre rešitve. Končno mu Mavricij sporoči, da Magnum odhaja. Zdaj se bo vse spet vrnilo na svoje mesto.

Tib zboli in več dni ostane v postelji. Tamtam ne razume, zakaj se prijatelj noče igrati z njim. Ko Tib ozdravi, ga ne izpusti več izpred oči. Dinozaver postane prava pijavka!

Podkrinkec in Mikec dražita Lili, pikapolonica pa se samo molče v sebi huduje. Apolon in Betka jo učita nesramnega jezikanja, a Lili Mikca in Podkrinkca zares okrca šele, ko se nesramneža spravita na mravljo Marjo. Takrat jima vrne milo za drago.

Čreda se zbudi in ugotovi, da je ponoči snežilo. Medtem, ko se ovce pred hišo zabavajo s kepanjem, pa se kmet poskuša prebiti iz zametene hiše.

Vrankina mama očetu proti njegovi volji uvede posebno prehrano. Prav takrat po vasi začne izginjati hrana. Vsi so prepričani, da je kriv izobčenec Valdemar, toda Vranka in Pikec v mrežo ujameta nekoga drugega, Vrankinega očeta. Na srečo tega ne bo nihče izvedel, po Jonovi zaslugi je tatvin namreč obtožen vaški pujs.

Jon s pretvezo zvabi Vranko v zakleto hišo. Ta tam spozna duha umrle ženske Lilije. Jonu uspe v hišo zapreti tudi Pikca, toda kmalu se ujame na lastne limanice. Vranka in Pikec se namreč preoblečeta v duhova in prestrašita Jona in njegovo tolpo.

TV Slovenija bo neposredno prenašala slovesno mašo iz župnije Gornji Grad. V župniji letos praznujejo 260. obletnico dokončanja največje slovenske cerkve. Slovesnost bo vodil celjski upokojeni škof Stanislav Lipovšek.

Sredi preteklega tedna je v Rakičanu potekal tradicionalni dan pšenice. Razpoloženje med poljedelci ni bilo najboljše, saj jim neugodno vreme že od setve manjša letošnji pridelek. V Savinjski dolini so uspešno končali prvo fazo posodobitve namakalnih sistemov, ki omogočajo namakanje skoraj tisoč hektarjev hmelja in drugih poljščin. Erozija kmetijske zemlje povzroča mehansko degradacijo in izgubo rodovitnih tal. O vzrokih in ukrepih za preprečevanje so nedavno razpravljali udeleženci izobraževalne delavnice na Goričkem. Preverili smo, kako nastaja zeliščni vrt medovitih rastlin na posestvu Friškičevih v Krogu pri Murski Soboti.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Michalova družina , žena Anna in tri hčerke so predani mlečni prireji na kmetiji v bližini Varšave.
Michael je nekaj let delal v banki in se odločil da prevzame kmetijo svojih staršev. Mlada družina razvija kmetijo s pomočjo novih tehnologij in veliko medsebojne ljubezni.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletni pozdrav je glasbena oddaja namenjena narodno zabavni glasbi z voditeljico Darjo Gajšek.
Poletno sproščeni se predstavljajo glasbeniki različnih generacij ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. Ker je ob njej nepogrešljiva, nam bo Darja v spremstvu glavnega gosta oddaje, zaigrala na harmoniko na izbrano tematiko posamezne oddaje. V sodelovanju z glasbenimi gosti oddaje bomo izbirali Naj spot oddaje Poletni pozdrav.

Tema prve oddaje Poletni pozdrav je veselica. In kar 55 let veselice doma in po svetu ustvarja legendarni Alpski kvintet, od tega jih kar 50 let tudi sam vodja ansambla, baritonist in basist, Janez Per. Alpskem kvintetu se bo v studiu pridružili tudi odlični Mladi Dolenjci, kot najmlajša generacija pa člani zasedbe Marcela IN. Videli in slišali pa boste tudi prve štiri videospote, ki se potegujejo za naziv Naj spot poletja.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo Kmetijo Urška, ki je pred kratkim prejela trajnostni znak za gastronomijo. Kam se razvije projekt Okusi Posavja v luči Evropske gastronomske regije?
Spoznajte produkt Altroke Istra, ki ga izvaja koprski zavod za turizem in nadaljevanje Slovenske planinske transverzale.

Komedija o ženski, ki si vbije v glavo, da bo v spomin pokojnemu možu pretekla maraton.

Vera je imela lepo in polno življenje z Jindrichom, dokler tega ni izdalo srce. Po pogrebu je trdno odločena, da bo izpolnila njegovo zadnjo željo – in sama pretekla maraton. Poduhovljena vdova, mati treh odraslih hčera, niti ne pomisli, da bi bila to lahko težava. A preteči dvainštirideset kilometrov ni tako preprosto, zato se skupina žensk odloči, da si bodo progo razdelile in bodo maraton pretekle kot družinska štafetna ekipa. Seveda tudi nobena od hčera ni pripravljena na maratonski podvig.

Izvirni naslov: ZENY V BEHU / Češki film, 2019 / Scenarij in režija: Martin Horský / Igrajo: Zlata Adamovská, Jenovéfa Boková, Samuel Gyerták, Martin Hofmann

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V napeto bitko za 20.0000 eurov se bo tokrat podal Miha Švarc iz Škofje Loke. Študent tretjega letnika medicine se bo v prihodnosti verjetno usmeril v medicinsko forenziko. Je tudi administrator slovenske Wikipedije, kjer je opisal vse človeške mišice, dopolnil pa je tudi opise slovenskih vrhov in kamnin, saj v prostem času rad hodi v hribe. Na razburljivem pohodu do 20.000 evrov se mu bo pridružil prijatelj iz otroštva in kolega s fakultete Jan Kafol.

Gino se bo tokrat odpravil v svoje rodno mesto Neapelj, ki ga vsako leto obišče okoli tri milijone turistov. S slaščičarjem Giacomom bo spekel značilne neapeljske žepke, imenovane sfogliatelle, ki so med Neapeljčani zelo priljubljeni in si jih radi privoščijo za zajtrk. V ribarnici bo kupil ribe in morske sadeže in pripravil značilne ocvrte morske sadeže, ki jim v Neaplju pravijo fritto misto. Za konec bo skuhal še jed, primerno za romantične zmenke ̶ špagete s kočicami in klapavicami.

Mipa na vrtu sreča prijazno žabico. Odloči se, da jo obdržala kot domačo živalco. Kmalu pa spozna, da za poskočno, regljajočo, sestradano žabo ni preprosto skrbeti.

V vrtcu so copati razmetani po garderobi. Vendar ne za dolgo, saj postanejo gledalci v Frfrinem cirkusu.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Serija Midva je ekranizacija romana Davida Nichollsa (slov. prevod: Midva, Mladinska knjiga, 2016), ki se je podpisal tudi pod scenarij.

Zakonca Connie in Douglas ter sedemnajstletni sin Albie načrtujejo tritedensko potovanje po Evropi, kar naj bi bilo njihovo zadnje skupno dopustovanje, preden gre Albie na univerzo. Tik pred odhodom Connie moža preseneti z izjavo, da želi začeti znova, a brez njega. Douglas je prizadet, še vedno ljubi Connie in je zdaj, ko gre sin od doma, pričakoval, da bosta imela več časa zase.
Douglas upa, da si bo Connie na potovanju premislila in ga ne bo zapustila, obenem pa bo potovanje priložnost, da se zbliža s sinom, s katerim sta imela vedno napet odnos. A kaj, ko dogodki ne tečejo po načrtu. Mu bo uspelo ohraniti zakon, končno popraviti odnos s sinom in po vrnitvi domov srečno živeti s Connie?

Na trenutke hudomušna serija, ki nas popelje v Pariz, Amsterdam, Benetke, Sieno in Barcelono, se ukvarja z vzponi in padci v razmerju ter z odraščanjem in odnosom med otrokom in starši.

1. del:
Connie možu Douglasu zvečer v postelji pove, da se ji zdi, da se je njun zakon izpel. Rada bi začela znova. Potrebuje spremembo. Vendar predlaga, da bi s sinom vseeno šli na zadnje skupno potovanje po Evropi, saj so ga dolgo načrtovali in tudi že plačali. Douglas se spominja, kako je pred 25 leti spoznal Connie, kako se je zaljubil v to svobodomiselno umetnico, njej pa je bila všeč njegova znanstveniška resnost.

US / Velika Britanija / 2020
scenarij: David Nicholls
režija: Geoffrey Sax
v glavnih vlogah: Tom Hollander, Saskia Reeves, Sofie Gråbøl, Tom Taylor, Iain De Caestecker, Thaddea Graham

Tokrat bo gost oddaje Intervju hrvaški zgodovinar mlajše generacije, dr. Martin Previšić. Njegova monografija o povojnih taboriščih na Golem otoku, ki je na tleh nekdanje Jugoslavije zbudila veliko pozornosti, je zdaj namreč dostopna tudi v slovenskem jeziku. Kot je zapisal hrvaški pisatelj in publicist Miljenko Jergović, je ena od odlik prve celovite zgodovinske obravnave Golega otoka tudi to, da v Previšićevi knjigi ni ne protikomunističnih namigov in ne iluzij o jugoslovanskem socializmu s človeškim obrazom. Z dr. Martinom Previšićem (1984), ki je docent na Katedri za hrvaško zgodovino Oddelka za zgodovino zagrebške Filozofske fakultete, se je pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Stoletje sanj je celovečerni dokumentarni film o znamenitem slovenskem izumitelju Petru Florjančiču, ki je umrl leta 2020 star 102 leti.

Peter Florjančič je bil oseba kot iz filma. Njegovo življenje je bilo po njegovih lastnih besedah napeto kot Hitchcockovi filmi. Sebe je doživljal kot hedonista, ki si je s svojimi iznajdbami ustvaril pot do razkošnega in vznemirljivega življenja. Med njegovimi 400 prijavljenimi patenti so predmeti vsakdanje uporabe, kot so okvirčki za diapozitive, pršilec na steklenički za parfum, plastična zadrga in plastična veriga, statve za pletenje, vžigalnik za prižiganje ob strani. Zaslužil je veliko in denar porabljal za razkošno življenje.
Svoj prosti čas je preživljal z zvezdami svetovnega kova kot so bili Gene Kelly, Orson Wells, Johnny Weissmuller, Coco Chanel, Jacques Cousteau.
Njegov sosed v Monte Carlu je bil Charlie Chaplin. Odigral tudi manjšo vlogo v filmu Vittoria De Sice z Marlene Dietrich.
Če bi med vsemi talenti, ki jih je razvil, Florjančič samega sebe izumil še v vlogah režiserja ali producenta, bi bil nedvomno uspešen.
Scenarista filma sta Ven Jemeršič in Edo Marinček, režiser je bil Ven Jemeršič.

S Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija nastopajo priznani poustvarjalci – mezzosopranistka Elena Dobravec (Habanera iz opere Carmen), Ljuben Dimkaroski na neandertalski piščali (Air Johanna Sebastiana Bacha), pianist Urban Stanič (odlomek Lisztovega klavirskega koncerta št. 1 v Es-duru) in mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran (arija Non so piu cosa son iz Mozartove opere Figarova svatba). Dirigent Simon Dvoršak. Režiser Igor Zupe, urednik oddaje Daniel Celarec.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov