Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 4. jul. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 4. jul.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

07:00
Glasbena matineja

V okviru nedeljskih koncertnih matinej se domači mladi glasbeniki predstavljajo v solistični vlogi ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Program koncertov je vedno sestavljen iz del znanih skladateljev klasicističnega sloga. Solist je bil tokrat mladi violončelist Primož Zalaznik, ki se je predstavil s Koncertom za violončelo in orkester Jospeha Haydna. Sicer glasbenik deluje tudi kot član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in različnih komornih zasedb. Orkester je poslušalcem ponudil še dve deli Ludwiga van Beethovna, Prometejevo uverturo in Simfonijo št. 2.

Zveza delovnih invalidov Slovenije je letos praznovala 50. obletnico delovanja pod sloganom Praznujemo preteklost, izboljšujemo prihodnost. Pod njenim okriljem že od leta 1999 poteka tradicionalna revija pevskih zborov, ki želi širši javnosti predstaviti ustvarjalno in intelektualno sposobnost invalidov ter njihov prispevek k družbenemu razvoju. Tako so se z glasbenim programom že enaindvajsetič predstavili pevski zbori, ki delujejo v okviru društev invalidov ZDIS iz celotne Slovenije.

Boro dobi na vrat davkarijo. Dacar Janko Glista vzame pod drobnogled poslovanje lokala s čevapčiči. Nepravilnosti se kar vrstijo, zato Boro nujno potrebuje davčnega svetovalca. Pomoč mu ponudi Slavc, ki izda, da je bil včasih sam dacar. Borota skoraj reši iz zagate, potem pa se izkaže, da lokal posluje še brez najemne pogodbe. Glista v kolobocijo zvleče še županjo, Slavcu pa ne preostane drugega, kot da ga izzove na dvoboj...

Županja Irma se vrne iz pobratenega tirolskega mesta z novico, da jih tamkajšnji župan vabi na smučanje ob odprtju sezone. Pove, da bosta odšla na zimske počitnice dva srečna para. Anja se že skoraj razveseli, potem pa ji Irma pojasni, da gredo na smučanje ona, Stane, Anja in njen fant Nandi. Stane in Anja zato zrežirata skrito ljubezensko igro, v kateri sta glavna igralca Mile in Nandi. Ravno, ko se stvari začno postavljati na pravo mesto, pa prinese Irma novo informacijo z avstrijskih smučišč...

Mile se, kot že velikokrat, ponovno spre z očetom Borom. Oče poskuša sina ujeti in ga prav po moško premikastiti. Boro pa pri svojih vzgojnih poskusih nesrečno pade in se udari v glavo. Mile se ves prestrašen zateče k Anji, ki mu svetuje, naj se z očetom resno pogovori. Miletu se zdi popolnoma nemogoče, da bi se v njegovi družini resno pogovarjali. Tega vendar niso še nikoli počeli. Če pride s tako neumno idejo k očetu, bo Boro mislil, da se iz njega norčuje. Z njim bo hotel ponovno in še huje obračunati. Anja pa le najde način, da Mileta pregovori v pogovor...

Stane poskuša rešiti družinski proračun tako, da začne prodajati sesalce po domovih v Avstriji. Pred Irmo to skriva in ji utemeljuje malo boljšo finančno situacijo z boljšimi borznimi gibanji. Ko vse pogosteje odhaja zdoma v poslovnih oblačilih, začudeno Irmo prepričuje, da se delnice dvigajo. Medtem, ko se v stanovanju Dolenčevih dogajajo ljubezenske zadeve, pa se iz lokala sliši Borotovo nezmerno veseljačenje s pivskimi kolegi. Ker Boro Mojci skorajda uniči lokal in zapravi več, kot bi smel, ga hoče Mojca zapustiti. Odkupiti se ji mora tako, da ji bo kupil najsodobnejši sesalec. Mojca in Boro pa ne vesta, da take sesalce kot edini daleč naokrog prodaja samo Stane…

Kingston se na koncertu sprehodijo skozi bogat repertoar njihovih večnih in ponarodelih uspešnic kot so Cela ulica nori, Non Stop, Tam Tam Tam, Dej povej Dej povej! in mnoge druge. Koncert so Kingstonom pomagali začiniti glasbeni gostje (Grega Skočir, Alya, 6 Pack Čukur, Vesele Štajerke, 4 Given), ki so skupaj z njimi predstavili skladbe v zanimivih duetih.

Leta 2000 je samostojna Slovenija prvič na poletnih olimpijskih igrah osvojila tudi zlato medaljo. Ne le ene, daljna Avstralija je prinesla dve. Junaki so bili veslača Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec. Pobliže se boste z igrami v Avstraliji lahko seznanili v deveti oddaji Slovensko olimpijsko stoletje.

TV Slovenija bo tudi letos z neposrednimi prenosi in studijskimi oddajami pospremila vseh 21 etap največje kolesarske preizkušnje na svetu – dirke po Franciji. Med največje favorite za skupno zmago se uvrščata tudi Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar, zato bo dogajanje še toliko zanimivejše. Dirka se bo začela 26. junija v Brestu in končala 18. julija v Parizu.

TV Slovenija bo tudi letos z neposrednimi prenosi in studijskimi oddajami pospremila vseh 21 etap največje kolesarske preizkušnje na svetu – dirke po Franciji. Med največje favorite za skupno zmago se uvrščata tudi Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar, zato bo dogajanje še toliko zanimivejše. Dirka se bo začela 26. junija v Brestu in končala 18. julija v Parizu.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V idilični Vipavski vasici, pravzaprav malo nad njo, na hribčku stoji hiša obdana z vrtom, ki sta si jo zakonca Slokar postavila za svoje drugo življenjsko obdobje. Prej sta vrsto let živela v družinski hiši v Ajdovščini in pri svoji drugi, morda tudi zadnji hiši sta točno vedela, kaj želita. V naši oddaji smo videli že kar nekaj prenov starih meščanskih stanovanj, ki so vedno zelo šarmantne. Vendar se takšnih projektov investitorji včasih tudi malo bojijo, saj velja, da so običajno polne presenečenj in praviloma ne potekajo popolnoma po načrtih. V mestnem jedru Ljubljane smo našli prav takšno, ki si je za prenovo zaslužilo nagrado. Vrt Vesne in Bojana Čelana v Pragerskem je resda delo para, ki tudi poklicno ureja vrtove, a to je vendar njun družinski vrt. Nastajal je sproti, skladno željami in možnostmi. Očara s številnimi lepimi, drobnimi motivi in predvsem s plavalnim ribnikom.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

S pomočjo zvezd so naši predniki potovali, gradili in osmislili minevanje časa. Da bi si razložili nebesno dogajanje, so v svojih verovanjih nebo že davno poselili z bogovi in pošastmi. Nemško-ameriška dokumentarna serija tudi s pomočjo prepričljivih animacij pojasnjuje človekovo obsedenost z vesoljem in razkriva, kako se je njegovo razumevanje spreminjalo skozi čas, vse do sodobnega raziskovanja kozmosa na temeljih znanosti, ki je pripeljalo celo do prvega posnetka črne luknje.

3. del: Naš položaj v vesolju
V tretjem delu izvemo, kako se je razvijal sodobni model vesolja. Tega ne sestavljajo kristalne sfere, po katerih se planeti gibljejo na krožnih tirnicah, ampak je v njem še veliko drugih galaksij, podobnih naši, ki se oddaljujejo druga od druge, zato se vesolje nenehno širi.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Neznanec se spravi nad panje bogatega plemiča in pridelovalca medu Ambrosa Deddingtona in roj njegovih čistokrvnih čebel odleti v neznano. Ambrose za napad obtoži nečaka Juda, ki se ne strinja s stričevimi tradicionalnimi metodami pridelovanja medu, poleg tega pa mu še zameri, da je njega in njegovo bolno mamo izselil na propadajočo kmetijo. Sarah prepriča Barnabyja, da se ji pridruži na tečaju joge …

MIDSOMER MURDERS (XXI.) / Velika Britanija / 2019
scenarij: Nicholas Hicks-Beach, Helen Jenkins, Julia Gilbert, Jeff Povey
režija: Audrey Cooke, Toby Frow, Matt Carter, Jennie Darnell
v glavnih vlogah: Neil Dudgeon, Nick Hendrix, Fiona Dolman, Annette Badland

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanin gost je slovenski fenomen Damjan Murko. Pravzaprav ni jasno, zakaj bi si kdo želel Damjana Murka gledati ali poslušati. Kaj je pravzaprav njegov talent? Se bo v sobotnem večeru z Zvezdano pogovarjal »avtentični« Damjan ali bo to še ena v vrsti njegovih samopromocijskih akcij?

Tradicionalni gala koncert Poletna noč bo letos posvečen Tadeju Hrušovarju.
Spominjamo se ga kot izjemnega glasbenika, skladatelja in pevca, ki je bil član legendarnih zasedb Bele vrane in Pepel in kri, za katero je napisal skladbo Dan ljubezni.
Ob Simfoničnem orkestru in Big Bandu RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla bodo nastopili: Nuša Derenda, Helena Blagne, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko, Ana Dežman, Saša Lešnjek, Teja Leskovšek, skupina Pepel in kri, trio Eroika, Oto Pestner, Miran Rudan, Bernard Hrušovar, Alex Volasko, Bojan Cvjetićanin, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija ter posebna gostja Ditka Haberl.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov