Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 8. avg. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 8. avg.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban az Alpokalja és Szombathely című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Predalpski svet in Sombotel.

A Nagyító alatt című adásunkban a 2021-es év jeles évfordulóit vesszük sorra.

V oddaji Pod drobnogledom bomo spregovorili o pomembnih obletnicah v letu 2021.

A Vendégem című adásunkban Meszelics Lászlóról láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si oglejte portret Lászla Meszelicsa.

Az adás tartalma:

- hét pályázó lett sikeres a magyar nemzeti közösség gazdasági alapjának serkentésére kiírt pályázaton;
- községi ünnep Hodoson;
- Föld, tűz, víz – állandó régészeti kiállítás a Lendvai Galéria és Múzeumban;
- Jakab-napi vásár és búcsú Dobronakon;
- játékfilm forgatása Lendván.

Vsebina oddaje:

- sedem prijaviteljev uspešnih na razpisu za spodbujanje gospodarstva madžarske narodne skupnosti;
- občinski praznik na Hodošu;
- Zemlja, ogenj, voda – stalna arheološka razstava v Galeriji-Muzeju Lendava;
- Jakobovo proščenje in sejem v Dobrovniku;
- snemanje igranega filma v Lendavi.

S poletno veselico pod geslom Zopet lahko praznujemo so se pri Zadrugi zahvalili sodelavkam, sodelavcem in dobaviteljem za ves trud in lojalnost.
Katoliško prosvetno društvo Planina v Selah med poletnimi počitnicami vabi na kreativna dneva za otroke in najstnike do 14. leta starosti. Mladi umetniki in ustvarjalci rišejo, se igrajo, plešejo, pojejo in se umetniško izživljajo na različnih delavnicah, kjer imajo ob sebi strokovno usposobljene mentorice in mentorje. Posebno priljubljena je kuharska delavnica, pri kateri si otroci kosilo pripravijo sami.
Pod geslom Kulturni transfer: Koroška–Štajerska je v Pavlovi hiši prvič na ogled retrospektivna razstava sodobnega umetniškega ustvarjanja na Koroškem.
Kmečki koledar 2021: Na Ukovški planini v Kanalski dolini, v neposredni soseščini z Bistriško planino, leži ekološka gorska kmetija Alpenrose Christiana Kandutha.
http://slovenci.orf.at

Gre za tv serijo, kjer mladi avtorji prikažejo portrete sovrstnikov iz Goriške, Tržaške in Benečije, ki izstopajo in se odlikujejo v različnih področjih. V tokratni epizodi se predstavita mlada prevajalka Giulia Rorato, prejemnica prestižne nagrade, ki jo podeljuje Evropska komisija za mlade prevajalce, in športna jadralka Giorgia Sinigoi. O njunih svetovih, prežetih s številnimi prepletajočimi se kontrasti, se je tokrat pogovarjal Danijel Bukovec, za montažo je poskrbel Jan Devetak, pri snemanju pa je sodeloval tudi Urban Košir.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V tokratni oddaji se bomo družili s člani Likovnega društva na Reki, ki ohranjajo pristne stike s pomočjo sodobne tehnologije in v prostorih društva, kolikor jim to dopuščajo možnosti. Zveza Slovencev na Madžarskem in Državna slovenska samouprava sta se v teh negotovih časih posvetili založniški dejavnost in tako še dodatno podkrepili prepletenost prekmurskih in porabskih Slovencev.

Vojko Pogačar se je rodil v Krškem, diplomiral je na likovni akademiji v Ljubljani, polovico svoje delovne dobe je bil v svobodnem poklicu, kot slikar, grafik in industrijski oblikovalec. V devetdesetih letih je nekaj časa živel in deloval v Parizu, ob prelomu tisočletja pa postane profesor na mariborski univerzi, desetletje pozneje predsednik Slovenskega združenja za barve, je aktualni predsednik Društva likovnih umetnikov Maribor.
Vabimo vas, da si pogovor z Vojkom Pogačarjem v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 2. avgusta ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog priporočil Vladi Republike Slovenije v zvezi z nakupom in uporabo hitrih antigenskih testov

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dnevni red seje:

1. Poročilo glede opravljenega nadzora Družbe za upravljanje terjatev bank, d. d., ter izdanih pisnih usmeritev za obdobje od 1. 7. do 30. 9. 2020

2. Predlog Zakona o nacionalnem demografskem skladu (ZNDS), druga obravnava

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Nujnost takojšnje spremembe Zakona o javnem naročanju z namenom preprečitve anomalij in absurdnih preplačil medicinske opreme v slovenskem zdravstvu

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov