Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 8. avg. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 8. avg.

Teo najde čudovit sadovnjak, iz katerega tatinske srake ves čas odnašajo slastne sadeže. Le kako naj jih obvarujejo pred požrešnimi pticami?

Gasilci rešijo mucko, ki ne more z drevesa. Oh, kako rada bi bila tudi Pipi in Mandi gasilca. Pa bi zmogla kaj tako težkega? Zelo se potrudita in dokažeta, da sta iz pravega testa.

Krokodil Čarli namešča sončne celice, pri tem pa ponesreči vsemu mestu izklopi elektriko.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Očka je skuhal juho nenavadne rumene barve: iz rumenih paprik. Belko je noče pokusiti, dela se, da je prevroča. Ker mu v želodčku kruli, se ne more več izgovarjati in jo mora pokusiti …

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos.
Kako sta Ben in Tom rešila uganko.

Ezop se odloči, da bo na avdiciji izbral glavnega igralca za novo igro. Med Gorazdom in Borutom se vname tak boj, da Ezop odpove avdicijo in zagrozi, da bo poklical nove igralce. Petja pregovori Ezopa naj jima vseeno nameni vlogi. Pujska dobita vlogi leva in divjega prašiča, ki se prepirata o tem, kdo bo prvi pil vodo. A ko pride orel, ki hoče počakati, da se bosta utrudila, da ju bo lahko ujel, se raje odločita, da bosta prijatelja.

V Podlesju so priredili volitve. Kakšno presenečenje! Nejko sploh ni kandidiral na volitvah, a je bil soglasno izvoljen. Fantastično! A hkrati naporno … Kaj pomeni, da si dober predsednik? Mavricij mu predlaga, da sprejme nepozaben nov sklep. Nejko povpraša prijatelje, kakšne spremembe bi si želeli v Podlesju.

Ribica Zlatka je žalostna in noče jesti, zato jo Pepa, Jure in mami Pujsa z avtobusom odpeljejo k zdravnici Prašičkovi, veterinarki.

Neke vroče poletne noči Zajček Rjavček ne more zaspati. S prijatelji prosi Sovico Belko, naj jim pove pravljico za lahko noč. Si bo Sovica izmislila pravljico, ki jih bo ohladila in uspavala?

Bubi, Bibi in Boni v duplu starega drevesa zmoti nenavaden šum in Boni prinese na plan nepoznanega mladička. Pazljivo si ga ogledujejo in ugotovijo, da ima »trobec«, zato ga odnesejo k mami slonici. Ta trdi, da ni njegova mama. Mladička natančneje pogledajo in vidijo, da res nima trobca, ampak daljši rilček in rep, ki spominja na rep opice marmozetke. Tudi ona pravi, da ni njegova mama. Svetuje jim, naj vprašajo še mamo medvedko, ali je morda mladiček njen. Tudi medvedka ni njegova mama. Sovice se odločijo, da ga bodo odnesle nazaj tja, kjer so ga našle. Tam zagledajo mamo koati, ki s svojimi mladički išče izgubljenega malčka. Doma jih mami in očka poučita o dnevnih in nočnih živalih. Mami jih prijazno opozori, da mladička ne bi smeli odnesti iz domačega brloga. Kadar so v dvomih, kaj jim je storiti, naj raje vprašajo očka in mami.

Darzi bi rad bil pogumen in močen kot drugi veliki ptiči, a ti ne verjamejo, da mu bo uspelo. Mavgli, Balu in Bagira bi Darzija radi razvedrili, zato ga povabijo na potep.

Simon na vrtu najde ptička mladička. Z Gašperjem se odločita, da bosta poskrbela zanj. Z očkovo pomočjo mu pripravita gnezdece in ga nahranita s semeni. Spoprijateljijo se in ptiček dobi ime: Čivko. Sčasoma si opomore in lepega dne odleti v neznano. Bratca ga neutrudno iščeta. Ko ga najdeta, jima Čivko pokaže gnezdo s svojo ptičjo družino. Simon in Gašper se veselita, da je našel očka in mamico.

Danes je mrzel in meglen dan. Kasija in Konrad zgradita splav, da bi odveslala na skrivnostni otok sredi jezera. Upata, da bosta tam našla gobe, ki jih potrebujeta, da zanetita ogenj. Ko dosežeta kopno, Konrad navdušeno raziskuje nov kraj in naleti na mnoge zanimivosti. Presenetljivo odkritje jima razkrije, da v resnici sploh nista nikamor odpotovala. Otok še vedno leži na obzorju izven njunega dosega.

Cilko obišče Monika, z njo pa sta tudi njena sinova, Skok in Skokec. Kalimero mora brata zajca povabiti v svojo sobo. Skok in Skokec jo postavita na glavo! Ko odideta, Kalimero ugotovi, da je izginil njegov najljubši model balona na vroči zrak.

Njambo je prepričan, da se ne zna igrati gnilega jajca in tekme z žlicami. Ker ne bi rad razočaral očka, se odloči, da ne bo tekmoval. Bo še pravočasno ugotovil, da ni pomembno zmagati?

Miša je od strica dobila hišo, a misli, da se v njej skriva grozljiva pošast. Po pomoč se zateče k Medu in ta ji ponudi pomoč. Ko se, oblečena v bojno opremo, podata v boj s pošastjo, se prižge luč in izkaže se, da je pošast v resnici polica, polna slastnih dobrot. Z veseljem jih pojesta.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Ker je treba Nejkov brlog temeljito prezračiti, se z Mavricijem odločita, da bosta prespala pri prijateljih. Najprej se odpravita k Čekanu, a se zgodi manjša nezgoda in v raketi pritisneta gumb za zabavo. Zdaj se tam ne da več spati. Poiskati morajo novo prenočišče, a h komur se odpravita, nekaj zakuhata.

Aron otrokom pove, da nekje obstaja čudovita jama. Tib se odloči, da jo bo poiskal. S seboj povabi Taro in upa na romantično dogodivščino. Kori pa mu pokvari načrte.

Olga ne prenese, da so prebivalci vrta srečni, in stori vse, da jim zagreni dan, toda Apolon se domisli rešitve. Skrivaj ji da piti nektar, po katerem ose postanejo prijazne, in zgrožena Olga se zdaj kar topi od ustrežljivosti. Pa je nektar res tako močan, ali je le pretveza, da ose kdaj pa kdaj izlijejo srce?

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

Jon prepriča Bitzerja, da sodi na tekmi kriketa, vendar pa se ovčar bolj ukvarja s stanjem igrišča kakor pa z igro. Lokalni krti, ki jim ni všeč, da se nad njihovimi glavami odvija tekma, začnejo nagajati Bitzerju, kar pa se kmalu razvije v pravo vojno.

Govoreča Angelca razvije pevski drugi jaz, da je na tekmovanju bolj samozavestna. A meje med Angelco in Hudo Gelči se začnejo brisati.

Prismoda in Neroda nevede izgubita vrečo zlata. Najdeta jo Pikec in Vranka, toda vmeša se tudi Jon Skaza. Sam jo hoče vrniti Sabljezobemu. Pikec pa ne sedi križem rok in Jonu v vrečo namesto zlatnikov nasuje kamenje. Sabljezobi je besen, vendar Pikec pojasni nesporazum, in z Jonom postaneta prijatelja.

Pikec, Vranka in Jon Skaza smejo na krovu loščiti zlatnike. Jona zasrbijo prsti. V pristanišču je namreč videl vedeževalko in rad bi jo vprašal, ali bo kdaj postal gusar. Žal je vedeževalka samo preoblečen Benjamin, ki takoj prepozna kovanec in poskrbi, da Jona doleti zaslužena kazen.

»Najbližji smo velikemu, ko smo veliki v ponižnosti.« Rabindranath Tagore
razmišlja TATJANA VRTOVEC

Krški škof, Slovenec, Anton Mahnič je bil zelo dejaven na teološko-pastoralnem področju, zaznamoval pa je tudi družbenopolitično dogajanje na prelomu v 20. stoletje.

Krški škof, Slovenec Anton Mahnič je bil vsestranska osebnost. Zelo dejaven je bil na teološko-pastoralnem področju, zaznamoval pa je tudi družbenopolitično dogajanje na prelomu v 20. stoletje. Izhajal je iz globoke osebne vere. Začetnika katoliškega gibanja nam bo predstavil gost, sedanji krški škof msgr. Ivica Petanjak.
Začele so se počitnice in zanimivih programov za otroke in mlade ne manjka.

V oddaji bomo prikazali nekaj zanimivejših reportaž iz naših letošnjih oddaj. Najprej bomo skočili v januar in šli na pivški konec med pse čuvaje, ki pazijo na drobnico. Marca smo obiskali zanimivega mladega vinogradnika v Šepuljah na Krasu, kjer smo spoznali tudi Korejca Soonseok Park-a. Joško, kot mu rečejo, je po naši oddaji postal prava medijska zvezda. Aprila in maja smo govorili o mladih iz Prešnice, ki prevzemajo sadjarsko kmetijo. Naredili pa smo tudi zanimivo zgodbo o strunjanskih jagodah, ki so se ohranile po čudežu in jih zdaj nameravajo tržiti pod lokalno blagovno znamko. Na koncu pa smo se ponovno sprehodili po Trnovskem gozdu, ki ga načrtno upravljajo že celih 250 let.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Samu ima 20 let, ko je bil star 14 je začel pomagati očetu pri pridobivanju šote.
Na Finskem se pod številnimi gozdovi nahajajo rastišča šote, ki jih uporabljajo za ogrevanje, pa tudi za različne namene v kmetijstvu. Samu je mlad Finec, ki ve kaj želi doseči v življenju.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletni pozdrav je glasbena oddaja namenjena narodno zabavni glasbi z voditeljico Darjo Gajšek.
Zelo prijetna in zabavna petkova družba okoli voditeljice Darje Gajšek nas čaka v tem poletnem televizijskem večeru. Če je za glasbo nasploh značilno, da so akterji v glavnem moški, nas bo ta večer popeljal med same dame narodnozabavne glasbe. Ah, ženske je tema, okoli katere bodo gostje spletale oddajo. Glavna gostja bo Ivica Vergan, gonilna sila, pevka in seveda tudi drzna plesalka Primorskih fantov. Barbara Žlindra iz Ansambla Roka Žlindre nam bo predstavila del njihove glasbene poti, spoznali pa bomo tudi mlad ansambel, ki ga je združila prav epidemija. Fantje iz okolice Iga okoli pevke Katje Stenšak tvorijo energično zasedbo Prebrisani muzikanti.
V oddaji bomo četrtfinaliste karavane Naj spot Poletnega pozdrava poslali med prve polfinaliste. Ogledali si bomo spote Morda pa nekoč Monike, Saša in Gregorja Avsenika, Kar zgodilo se je Ansambla Banovšek, Ne rani srca Ansambla Unikat in Super kmjet Ansambla Murni.

Čez planke je informativno-razvedrilna oddaja, ki predstavlja tuje kulture, običaje, razvade, čudaštva in stereotipe, kot jih vidijo in občutijo Slovenci, ki potujejo po zanimivih deželah.Flamska je eno od etnično najbolj mešanih območij Evrope in regija, ki je dala mnogo lepih izumov, od čokoladnih pralin do enega najbolj nenavadnih inštrumentov na svetu. Oddaja nas bo popeljala od evropske prestolnice do Zahodne fronte 1. svetovne vojne, kjer so se borili tudi slovenski vojaki.

Romantična komedija o izzivih medetnične ljubezni.

22-letni Phaim iz pisane rimske soseske Torpignattara daje vtis, da se je kot sodoben musliman uspešno vključil v italijansko družbo, hkrati pa ohranja svojo tradicijo. V glasbeni skupini preigrava mešanico tradicionalne indijske glasbe in modernega popa, redno obiskuje molitve in alternativne koncerte. Šele ko se zaljubi v Asio – ateistko in uporniško študentko sociologije –, odkrije svojo drugačnost. Čeprav sta odrasla v isti soseski, kulturne razlike pomenijo nov izziv za razvoj njune zveze, za prijateljstva in družinske odnose.

Izvirni naslov: BANGLA / Italijanski film, 2019 / Režija: Phaim Bhuiyan / Scenarij: Phaim Bhuiyan, Vanessa Picciarelli / Igrajo: Phaim Bhuiyan, Carlotta Antonelli, Simone Liberati

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Tokrat se bomo v kvizu Joker izobraževali in zabavali v družbi Leona Köveša iz Kupšincev. To je vas blizu Murske Sobote. Specialist družinske medicine je tudi strasten popotnik. V prostem času ga sprošča tek, občasno pa igra košarko in nogomet. Je tudi navdušen kuhar, zase pravi, da so njegove specialitete steaki, golaži in rižote. Vlogo super jokerja je zaupal svojemu očetu, tudi družinskemu zdravniku, Deanu Kövešu.

Gino se bo odpravil v kraje, ki jih še ni obiskal, na obalo pri Coneru. Kristalno morje obdaja gričevje, bogato z vinogradi. Ta del imenujejo tudi nova Toskana. K črnemu vinu, ki ga tam zaradi odlične lege in prsti pridelujejo že več stoletij, bo Gino pripravil osvežujočo sladico: sadje, oblito s čokolado. Nato se bo odpravil še v srednjeveško mestece Castelfidardo, ki je v svetu najbolj poznano po harmoniki. V muzeju si bo ogledal največjo harmoniko na svetu in poklepetal z Giancarlom, ki jo je izdelal. Od tam ga bo pot spet zanesla na obalo, v mestece Numana. Poskusil bo veslati na deski, vendar bo ugotovil, da se najvarneje počuti na čolnu, in nam za konec razkril recept za odlične testenine s štirimi vrstami sira.

Ko razred ustanovi godbo, nastopijo pošastovite težave. Mipa se trudi zaigrati na bube, pošasti pa se pričkajo, kdo bo vodja. Bo Mipa obvladala nesrečne bube in godbo pripravila do korakanja?

Frfra in Cufek ustvarita podvodni svet. Potrebujeta le lepilni trak, škarje, nekaj čopičev, svetlečo folijo in modro svetilko.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Douglas je Albieja našel v Španiji. Albie je besen, vendar očeta vseeno povabi za nekaj dni v Barcelono, saj si je vedno želel poležavati na plaži, kot vsi dopustniki, ne tekati od muzeja do muzeja. Douglasa med plavanjem opeče meduza, zato se vrne v hotelsko sobo. Tam pa se zgrudi. Albie se k sreči vrne v sobo in pokliče rešilca in mamo Connie. Douglas okreva v Barceloni, s Connie uživata prijetne počitnice, medtem ko gre Albie na Ibizo k prijateljem.

US / Velika Britanija / 2020
scenarij: David Nicholls
režija: Geoffrey Sax
v glavnih vlogah: Tom Hollander, Saskia Reeves, Sofie Gråbøl, Tom Taylor, Iain De Caestecker, Thaddea Graham

Igor Vovk, ustanovitelj zavoda Iskreni, ki upravlja tudi portal in izdaja revijo Domovina, je pronicljiv sogovornik. Vodi neprofitno organizacijo, ki podpira in promovira klasično družino, z očetom, mamo in otroki. Prav zato se je gibanje, ki organizira tudi vsakoletni množično obiskan Festival družin, ob pritisku aktivistov skupnosti LGBT po njegovem mnenju znašlo v nemilosti medijev. Vovk opaža, da tovrstni aktivizem pridobiva moč tudi s podporo multinacionalk. Glede njihovega odnosa do skupnosti LGBT pa pravi: »Absolutno nismo proti istospolno usmerjenim osebam, smo pa proti ideologiji LGBT, saj se je v povezavi z referendumom o zakonu o družinskih razmerjih pokazalo, da so cilji zelo nenavadni.« Vovk meni, da gre za ideologijo, ki spodbuja nestrpnost do drugače mislečih: »Opazili smo, da z idejo odprtosti, pluralnosti prihajamo v neki avtoritaren sistem, v katerem ne smeš več povedati svojega mnenja; in če ga poveš, te cenzurirajo. Na žalost je LGBT pri nas ugrabila levičarska shema in temu se pridružujejo tudi največje multinacionalke. Primer Googla in Facebooka nam je vsem znan, dejansko cenzurirajo besede. Ne moreš več objavljati, plačano sploh ne. Če objaviš vsebino, s katero se ne strinjajo, te enostavno izbrišejo in te nihče več ne najde z iskalnikom. Čutimo, da gre za izjemno cenzuro svetovnega formata.« Prav te razmere so Vovka in njegove sodelavce pri Iskrenih vodile na pot vzpostavljanja lastnih medijev. Že več let deluje spletni portal, tednik Domovina pa je začel izhajati letos spomladi. Veliko večino denarja za svoje delovanje Iskreni pridobijo z donacijami. Tretje področje Vovkovega delovanja je gibanje »Dovolj je«, ki je namenjano preprečevanju spolnih zlorab v Katoliški cerkvi in pomoči žrtvam zlorab. Igor Vovk o tem pravi: »Ko enkrat poslušaš in slišiš eno žrtev, drugo žrtev, nisi več isti človek, in mene je to dejansko spremenilo. Gre za uporabo zla …« Po njegovem mnenju je ukrepanje za odpravo te boleče rane Cerkve prepočasno. Ob koncu intervjuja, ki ga je vodil dr. Jože Možina, je gost spregovoril o velikem potencialu, ki ga vidi v slovenski mladini.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Priznani slovenski bioterapevt in športni trener Marjan Ogorevc živi na Malem vrhu v tesni povezanosti z naravo in v sozvočju z letnimi časi.

Dokumentarni portret sledi njegovi pripovedi o zemlji, ki je dar življenja in o naravi, ki je vir zdravja. Narava je inteligentna in od nje se lahko vedno učimo. Smisel življenja vidi Ogorevc v razvoju človekove zavesti. Čeprav človeška evolucija poteka spontano, se mu zdi, da je kljub tehnološkemu napredku začela nazadovati. Prav Marjanove delavnice samozdravljenja, kot je na primer tista na otoku Ižu, povezovanje z zdravniki uradne medicine in uspešna sodelovanja z vrhunskimi športniki, na primer s Primožem Kozmusom, dobitnikom zlate olimpijske medalje v metu kladiva, atletinjo Brigito Langerholc in drugimi, pričajo o tem, da je civilizacijske vzorce možno spremeniti in da imamo v sebi moč, ki nas zdravi in nam bogati življenje.
Marjana Ogorevc je zagovornik nove paradigme, ki pravi, da nismo žrtve ampak da tvorno sodelujemo pri kreiranju našega življenja. Če smo pasivni, se za nas in v našem imenu odločajo drugi. Ko to ugotovimo, je že prepozno. Imamo moč, da stvari spremenimo.
Dokumentarni portret je posnet po scenariju Nataše Kelhar, direktor fotografije je bil Rado Likon, skladatelj Andraž Polič, montaža in režija pa je bila v rokah Jasne Hribernik. Producent filma je White Balance, nastal je s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, koproducenta RTV Slovenija in v sodelovanju z Mednarodno atletsko zvezo.

Klarinetist Mate Bekavac se je flavti in flavtistki Ireni Grafenauer, ki nas, kakor je zapisal, s svojim poslanstvom, služenjem z ljubeznijo ter s povezanostjo med višjim in zemeljskim svetom bogati že več kot pol stoletja, poklonil s koncertom, na katerem sta zaigrala s prijatelji. Med drugim so krstno izvedli delo za indijanske piščali, godalni kvintet in klavir violinista in skladatelja Matije Krečiča z naslovom Zgodba o rojstvu flavte hokagapi.
Urednica Danica Dolinar, režiser Jan Zakonjšek.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov