Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 3. okt. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 3. okt.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- 21 pályázatot nyújtottak be a Profutura két pályázatára;
- két jeles évfordulót ünnepeltek a Magyar esten Muraszombatban;
- Menü – Lendvai ízkavalkád;
- Branislava Belović: Zdravo! című könyve;
- Emlékezünk…: 2001 szeptembere.

Vsebina oddaje:

- prispelo 21 prijav na oba razpisa Profuture;
- praznovanje dveh obletnic na Madžarskem večeru v Murski Soboti;
- Meni – vsi okusi Lendave;
- knjiga Branislave Belović: Zdravo!
- rubrika Spominjamo se…: september 2001.

Az adás tartalma:

- a Magyarok kenyere program (Drávatáj magazinműsor);
- kultúra határok nélkül (Lendvai Tévéstúdió);
- európai mobilitási hét (Szombathelyi Televízió);
- jótékonysági motoros felvonulás (Erdélyi Magyar Televízió);
- fotóséta a Helikon Kastélymúzeumnál (Keszthelyi Televízió);
- 13. Kukoricafesztivál (Újvidéki Televízió);
- a drótfonás hagyománya (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál).

Vsebina oddaje:

- program Kruh Madžarov;
- kultura brez meja;
- evropski teden mobilnosti;
- dobrodelna motoristična tura;
- foto sprehod pri Dvorskem muzeju Helikon;
- 13. Festival koruze;
- tradicija tehnike pletenja z žico.

Az adás tartalma:

- beszélgetés Zserdin Antal Gellért missziós püspökkel;
- ülésezett a Dobronak Községi MÖNK Tanácsa;
- európai mobilitási hét és autómentes nap Lendván;
- a Vinarium kilátótorony 6. évfordulója;
- illóolaj lepárló műhely az Őrségben.

Vsebina oddaje:

- pogovor z misijonarskim škofom Antalom Zserdinom;
- zasedal je Svet MSNS Občine Dobrovnik;
- evropski teden mobilnosti in dan brez avtomobila v Lendavi;
- 6 let razglednega stolpa Vinarium;
- destilarna eteričnega olja v Stražni krajini.

Ob širjenjenju slovenske besede z izdajanjem slovenskih knjig kot temeljnim poslanstvom Mohorjeva družba Celovec še naprej z vsebino zapolnjuje geslo »gemeinsam2021skupno«. Tokrat bo pogled usmerila v razvoj pravic narodnih skupnosti na konferenci z zaključnim pohodom čez mejo.
Igralska skupina Šentlipš je v Kulturnem domu Kumst v Žitari vasi premierno odigrala predstavo Varno v šolo. Z njo želijo na prijazen način opozoriti mlajše otroke, kako se morajo vesti v prometu.
Muzej norosti na gradu Cmurek je v sklopu Mura festivala vabil na voden sprehod ob reki Muri na meji med slovensko in avstrijsko Štajersko.
Odkrivali bomo zanimivosti Ormoža, ki slovi po bučnih izdelkih in se lahko pohvali s posebnim naravnim rezervatom Laguna Ormož.
http://slovenci.orf.at

KONTRASTI – MLADI SE PREDSTAVIJO (oktober 2020) je nekonvencionalna tv serija portretov mladih iz Goriške, Tržaške in Benečije, ki izstopajo in se odlikujejo v različnih področjih delovanja od umetniških in ustvarjalnih do športnih in uporabnih. Mladi spregovorijo o temah, kot so ljubezen, odraščanje, zamejstvo, prostor, jezik, prihodnost. Producentka Mateja Zorn poudarja, da je serija plod naboja mladih, ki se združujejo okrog Kinoateljeja in njihove želje, da aktivno soustvarjajo kulturno pokrajino Slovencev v Italiji. Naj bodo vidni in slišni! V tokratni oddaji se predstavljata Jasmina Gruden in Luka Paljk, pod režijo pa se podpisuje Alexander Faganel.

Invazivne tujerodne vrste negativno vplivajo na naravo, gospodarstvo ali zdravje ljudi, zato jih v današnjem času obravnavamo kot eno največjih groženj biotski raznovrstnosti. V tokratni oddaji S-prehodov se bomo o tem pogovarjali z biologinjo in zoologinjo Damijano Ota in profesorico Živo Fišer z Oddelka za biodiverziteto FAMNIT-a Univerze na Primorskem.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Ana Tasič je učiteljica smučanja, občasno turistična vodnica, študirala je mednarodne odnose in zagovarjala magistrsko delo o človekovih pravicah na Univerzi v Yorku v Angliji. V Palestini je kot prostovoljka delala v begunskem taborišču v Ramali, v Grčiji je pomagala v begunskem taborišču Filipiada, smučanje je učila ženske v Afganistanu. Pred kratkim je bila izbrana za ime tedna na Valu 202.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v slovensko zdravstvo v letih od 2021 do 2031 (ZZSISZ), tretja obravnava

2. Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2K), druga obravnava

Posvet je namenjen razpravi o novem zakonu o znanstveno-raziskovalni dejavnosti, ki je v postopku. Razprava bo o ključnih konceptih, problemih, dogovorjenih in odprtih členih zakona. Predstavniki civilne in strokovne sfere bodo podali pripombe in s tem pripomogli k oblikovanju kvalitetnega zakona. Na posvetu bosta civilna in strokovna sfera imeli prednost pred institucionalno: govorili bomo o tem, kaj je dobro za raziskovalce in raziskovalke v Sloveniji v akademski in gospodarski sferi, v povezavi z Evropo in svetom.

Sedanji raziskovalni zakon je star 19 let, zato je smotrno pomagati Vladi pri izdelavi novega, modernejšega in kvalitetnejšega.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma za lani so ženske večinske lastnice le dobrih 13 odstotkov slovenskih podjetij. V čem so podjetja, ki so v pretežni lasti žensk, drugačna? Se razlogi žensk in moških, da se odločijo za podjetništvo, razlikujejo? V tokratni oddaji Moje mnenje predstavljamo podjetnice in njihove zgodbe. Oddajo Vodi Vida Petrovčič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Šestindvajseto redno letno poročilo Varuha človekovih pravic Republike Slovenije za leto 2020 s Poročilom Varuha človekovih pravic Republike Slovenije o izvajanju nalog državnega preventivnega mehanizma po Opcijskem protokolu h Konvenciji OZN proti mučenju in drugim krutim, nečloveškim ali poniževalnim kaznim ali ravnanju za leto 2020

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

30. Ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah

2. Predlog zakona o spremembi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o cestninjenju (ZCestn-C), nujni postopek

12. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o vojnih invalidih (ZVojI-E), druga obravnava

13. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah žrtev v vojni za Slovenijo 1991 (ZPPZV91-A), druga obravnava

14. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o žrtvah vojnega nasilja (ZZVN-I), druga obravnava

15. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu (ZJSRS-I), druga obravnava

16. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre-H), druga obravnava

17. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS-J), druga obravnava

22. Predlog zakona o debirokratizaciji (ZDeb), prva obravnava

26. Predlog zakona o ratifikaciji Konvencije med Republiko Slovenijo in Kraljevino Švedsko o odpravi dvojnega obdavčevanja v zvezi z davki od dohodka in premoženja ter preprečevanju davčnih utaj in izogibanja davkom, s protokolom

27. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o ratifikaciji Drugega dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah

28. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o ratifikaciji Evropske konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah in Dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah

29. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o ratifikaciji Konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah med državami članicami Evropske unije, ki jo je Svet pripravil na podlagi 34. člena Pogodbe o Evropski uniji (MKPPKZ-A)

32. Uradno prečiščeno besedilo Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB7)

33. Predloga sklepov za pripravo uradnih prečiščenih besedil zakonov:

a. Dopis Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke z dne 3. 9. 2021 za pripravo uradnega prečiščenega besedila Zakona o kazenskem postopku je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora

b. Dopis Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke z dne 7. 9. 2021 za pripravo uradnega prečiščenega besedila Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora

34. Mandatno-volilne zadeve

a. Predlog za imenovanje člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga d. d.

b. Predlogi za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniška mesta okrožnih sodnic na Okrožnem sodišču v Ljubljani

c. Predloga za izvolitev v sodniški funkciji na sodniški mesti okrajnih sodnic na Okrajnem sodišču v Kamniku in Okrajnem sodišču v Grosupljem

č. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajne sodnice na Okrajnem sodišču v Celju

d. Zahteva Okrajnega sodišča v Kranju, Kazenski oddelek, za odločitev o dovoljenju za začetek kazenskega postopka zoper sodnika Igorja Fortuna

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov