Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 3. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 3. okt.

Soba zajčka Belka je razmetana. Mama mu predlaga, naj se loti velikega pomladanskega čiščenja. Belku pomaga sestrica, in pospravljanje nenadoma postane zabavno.

Sara in Raček gresta na sprehod, toda zunaj piha mrzel veter. Celo Račka zebe. Na poti srečata Gospo s šalom, ki ju povabi k sebi domov. Njena hiša je topla in polna šalov. Ima jih celo na stropu in zdi se, kot da držijo hišo skupaj. Gospa zna splesti marsikaj: šale, hlače in celo makarone. Raček pa nima niti šala niti kape.

Mami Pujsa podari babi in dediju Pujsu svoj stari računalnik za delo in igro.

Zajček Rjavček med jesenskim listjem najde nekaj majhnega, kosmatega in zelenega ... Stvar je zelo uporabna za igro in praskanje, a šele Veveriček Sivček prijateljem pojasni, kaj je to.

Lov je trdo delo in Tabaki se ga je naveličal. Panterju Bagiri iz shrambe ukrade meso in ga skrije v Hladnih brlogih. Da ga ne bi odnesle opice, strašansko zavija in jih na smrt preplaši.

Simon na podstrešju najde staro kitaro. Mamica Eva ga hoče naučiti brenkati nanjo, a Simonu se mudi pobahati z njo pred Lijo in Ferdinandom, ki se igrata na vrtu. Sestavijo glasbeno skupino. Hitro spoznajo, da zvenijo neubrano. Njihov zvok para ušesa. Simon gre prosit mamico, da skupaj malce vadita. Glasbeni pouk pomaga, skupina s pomočjo Simonovih nasvetov zazveni ubrano in zvezde so rojene!

Konrad razlaga Kasiji o raznovrstni hrani, ki je dostopna v mestu. Kasija je zgrožena, ko ugotovi, da nekateri ljudje jedo polže. Ker ne najde Friderika, postane sumničava, da je njen najboljši prijatelj končal kot Konradova malica. Odločena je, da bo razkrila resnico.

Petrček polomi daljinski upravljalnik svojega avtomobilčka. V delavnici prijatelji najdejo stare DoVinčijeve upravljalnike in Petrček si enega sposodi. Kmalu ugotovijo, da lahko z njim upravljajo vse električne stroje. Takoj ga morajo vrniti! Prepozno, Podganci so ga že opazili ...

Vsako leto v gozdu priredijo medbrložne igre, na katerih tekmujejo mlade gozdne živali. Vsaka družina mora izbrati po enega člana, ki jih bo zastopal na igrah. Nova družina Jazbečjak ima težave z izbiro predstavnika, saj želita tekmovati oba, Skavtek in Rožica.

Pošasti prinesejo v šolo svoje najljubše igrače. Očarani nad lučkami in gumbi, se vsi hočejo igrati s Pikičinim pošastovitim robotom Treskačem. Pozabijo na svoje igrače, zato zanje poskrbi Pikica.

V sydneyjskem zalivu se začenja regata za véliko zlato nagrado. Udeleži se je tudi Zafrk, ki bi rad na vsak način zmagal. Tudi Reaktivčki se odpravljajo v Avstralijo. Nad tem je najbolj navdušen Kian, ker ve, da bo lahko deskal.

Bi kdo imel dinozavra za najboljšega prijatelja?
Tib je član prazgodovinskega klana. Zaradi materinega znamenja, ki ga ima okoli očesa, se drugi otroci norčujejo iz njega.
Ko spozna dinozavra Tamtama, ki ima ravno tako znamenje, v hipu postaneta neločljiva.

Vladek obupuje. Kraljica je na obed v grad povabila mrčes, čeprav vsi vedo, da ves čas kaj izmika. Tudi ko med obiskom izgine Marjetkina krona, Vladek takoj obdolži mrčes, a se izkaže, da nima prav. Mračni, Mikec, Podkrinkec in Očka Bum vrnejo vse, kar so izmaknili, in poiščejo izgubljeno krono.

Ivan zaloti Belo in Sebastijana pri igri z njegovimi kozami. Požene se za njima, da bi ju pregnal s svoje kmetije. Kozica je ranjena. Junaka se splazita k njej in ji povežeta nogico. Kozica dobi ime, Rutka! Bela in Sebastijan se namenita v gore in Rutka jima skrivaj sledi. Ivan preišče vso kmetijo, a je nikjer ne najde. Prepričan je, da jo je pohrustala Bela …

Ovce se odpravljajo na zabavo, Bitzerja pa prosijo, naj pazi na Timija. Mladenič da ovčarju prav kmalu vedeti, kdo je glavni.

Charlie Brown je zaljubljen v rdečelaso sošolko. Tako zaljubljen, da si je ne upa niti pogledati, govoriti z njo, ničesar. Linus bi mu rad pomagal, a je ves njegov trud zaman.

Učitelj Kees pri pouku z učenci obravnava prazgodovino. Ob tem sklene, da bi se veliko bolje znašel v prazgodovini kot v sedanjosti, kjer mu sodobne naprave ves čas povzročajo preglavice. Z učenci se odpravi v gozd in jim pokaže, kakšno je bilo življenje v prazgodovini.

Prenos nedeljskega bogoslužja iz župnijske cerkve sv. Roka v Nabrežini, v Italiji. Maševal bo župnik Karel Bolčina.

»Kdor ne sprejme Božjega kraljestva kakor otrok, nikakor ne pride vanj.« Mr 10,15
razmišlja MITJA MARKOVIČ

V škofiji Novo mesto je prevzel službo novoposvečni škof msgr. dr. Andrej Saje.

V sredo je v škofiji Novo mesto prevzel službo novoposvečeni škof msgr. dr. Andrej Saje. Kot cerkveni pravnik je bil sodnik metropolitanskega sodišča in ljubljanske nadškofije. Pravo je poučeval na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in na Katehetsko pastoralni šoli. Predaval je tudi na Evropski pravni fakulteti Nove univerze s sedežem v Novi Gorici. Sedaj pa se spoprijema z izzivi škofije Novo mesto, ki jih predenj prinaša služba škofa pastirja. Dr. Andrej Saje bo naš gost.
27. septembra je bil svetovni dan migrantov in beguncev. Kako smo na njihove stiske občutljivi? Ali jim verske skupnosti pomagajo pri vključevanju v družbo?
Umetniki za Karitas so tudi letos ustvarjali na Sinjem Vrhu nad Ajdovščino. Izkupiček od prodanih del pa bodo namenili družinam in Centru Bogdana Žorža.
Pri verski vzgoji prihajajo staršem in vzgojiteljem v pomoč sestre uršulinke z zbirko priročnikov Bog in otrok.

V oddaji Ljudje in zemlja predstavljamo 8 kandidatov, ki se v letošnjem letu potegujejo za inovativnega mladega kmeta. Izbor organizirata Zveza slovenske podeželske mladine in KGZS. Glasovanje bo potekalo od 10. do 17. oktobra 2021, potem ko bodo objavljeni še trije kandidati s Primorske.

Salvatore je v Nemčiji študiral biološko pridelavo hrane in postal pravi ambasador trajnostne pridelave v okolici svojega rodnega sicilijanskega mesta Bronte, ki slovi po najboljših pistacijah v Evropi. Samatha je študirala arhitekturo in se odločila za življenje na posestvu svojega deda, kjer rastejo drevesa pistacije. Pravi, da je arhitektura na Siciliji zelo povezana s kmetijstvom. To prinaša vse polno novih idej. Mladi pridelovalci pistacij se povezujejo z zadrugo, kjer razvijajo številne proizvode iz pistacije in odpirajo nova delovna mesta za mlade Sicilijance.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
V oddaji tekmujeta ekipi mestnih občin Velenje in Slovenj Gradec. Velenjsko trojko sestavljajo Uroš Kuzman, Pika Nogavička in Robert Goter, koroško pa Lucian Perger, Dunja Vrhovnik in Vinko Prevolšek. Tekmovalci se bomo pomerili v štirih zabavnih igrah, o točkah in sojenju pa bo odločal Pošteni Miha (Brajnik). Nastopili bodo Jan Plestenjak, ansambel Saša Avsenika, Helena Blagne s Kvatropirci, ansambel Banovšek, Maraaya, Veseli Dolenjci, Novi spomini, Ula Ložar, Klara Jazbec in Lucija Selak. Voditelja sta Melani Mekicar in Blaž Švab.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Britansko komedijo o disfunkcionalni družini odlikujejo zabaven scenarij, črni humor in odlična glavna igralca, Rosamund Pike in David Tennant.

Zakonca Doug in Abi že nekaj časa živita ločeno in se ne moreta videti, ne da bi se sprla. A ne želita, da bi to izvedel dedek, ki praznuje petinsedemdeset let. Ko s svojimi tremi otroki odideta na praznovanje dedkovega rojstnega dne, se zato pretvarjata, da sta srečna. Otroke prosita, naj sodelujejo v njuni igri, da ne bi pokvarili počitnic dedku, sebi in še vsem bližnjim in daljnim sorodnikom.

Izvirni naslov: WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY / Ameriški film, 2014 / Scenarij in režija: Andy Hamilton, Guy Jenkin / Igrajo: Rosamund Pike, David Tennant, Billy Connolly

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tokrat se na Bernardinem kavču v pogovoru pred kamerami predstavita pevka Lea Sirk in Gianni Rijavec, ki poleg novosti iz zasebnega življenja z gledalci podelita tudi svoji novi pesmi.
Za Jožetovim omizjem pa aktualne teme iz sveta in domačega okolja komentirata igralca Franci Kek in Gorka Berden, ki pri Magic Aleksandru kali tudi svoje rokohitrske spretnosti.

Skavtek je stavil s Pikom, da bo Skavtkov oče Edmund, ki še nikoli ni poučeval otrok, naslednji dan pripravil učno uro zanje. Seveda se je malo prenaglil. Edmund v resnici ne želi sodelovati pri pouku.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po tem, ko je Lucas postal očka, ga začnejo obhajati čedalje večji dvomi o lastnem spominu in o tem, ali je bil kot otrok res žrtev posilstva. To zaupa Florence, mami njune hčerke. Claude pa se končno vda in sprejme zaporno kazen.

LE MENSONGE / Something to Hide / Francija / 2020
scenarij: Vincent Garenq, Christian Iacono
režija: Vincent Garenq
v glavnih vlogah: Daniel Auteuil. Charlie Bruneau, Gregoire Bonnet, Catherine Alric, Benjamin Bellecour, Alex Terrier-Thiebaux, Bruno Ricci

19. september 1981 je na prav poseben način zaznamoval slovenski prostor in cistercijanski samostan Stična na Dolenjskem postavil v središče mlade vere. To je dan prvega Srečanja slovenskih študentov in mladine, ki se je skozi desetletja razvil v celodnevni festival Stična mladih, z namenom »prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom«. Izkušnja skupnosti in bližine Boga že štiri desetletja vsako tretjo soboto v septembru privablja na tisoče mladih.

Gostja oddaje Intervju bo prof. dr. Alenka Zupančič, mednarodno uveljavljena filozofinja in teoretičarka psihoanalize, del znamenite trojke ljubljanske filozofske šole Zupančič-Žižek-Dolar. Je znanstvena svetnica na Filozofskem inštitutu ZRC SAZU in profesorica na Evropski podiplomski šoli v Švici. Njene filozofske razprave, kot so Konec, Etika realnega: Kant, Lacan, Seksualno in ontologija ter druge, so prevedene v številne tuje jezike. Spomladi bo v angleškem jeziku izšla filozofska razprava z naslovom Antigona. Prof. Zupančič v člankih, kolumnah in intervjujih razmišlja o problemih sodobne družbe in o njihovih rešitvah. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Arktični ocean že milijone let hladi naš planet in uravnava vreme na njem. Toda ta odročni svet je za znanost uganka. Tamkajšnji led se je začel hitro tajati in to bo vplivalo na vse življenje na Zemlji. Dokumentarni film govori o skupini znanstvenikov z vsega sveta, ki se odpravlja na največjo polarno odpravo do zdaj. Napredni raziskovalni ledolomilec so natovorili z opremo za celoletno preučevanje Arktike …

ARCTIC DRIFT: A YEAR IN THE ICE / Velika Britanija, Nemčija / 2021 / Režija: Ashley Morris

Spremljali boste glasbo slovenskega skladatelja in violinista Matije Krečiča, posvečeno jeseni (Jesensko tiho), v izvedbi Mateta Bekavca in Abonmajskega orkestra KD Franca Bernika Domžale. Mate Bekavac velja za enega najboljših klarinetistov v svetovnem merilu, uspešno pa se posveča tudi dirigiranju. Umetnost muziciranja je tokrat predstavil z glasbilom duduk.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov