Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. nov. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 7. nov.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- az első lendvai olvasókör megalapításának 150. évfordulója;
- Dr. Zágorec-Csuka Judit Por és hamu című verseskötete;
- Iskolapad: a Dobronaki KÁI nemzetiségi programja.

Vsebina oddaje:

- 150-letnica ustanovitve prvega bralnega krožka v Lendavi;
- pesniška zbirka dr. Judit Zágorec Csuka z naslovom Prah in pepel;
- rubrika Šolska klop: narodnostni program DOŠ Dobrovnik.

A Nagyító alatt című adásban válogatást láthatnak a Szombathelyi Televízió EUROINFO magazinműsorából.

V oddaji Pod drobnogledom si boste lahko ogledali izbor prispevkov iz magazinske oddaje Sombotelske televizije z naslovom EUROINFO.

Az adás tartalma:

- emlékmű az Isonzó térségében elesett magyar katonák emlékére;
- Lendva Község 25. ünnepe;
- monográfia Danč-Roth Marikáról;
- számháború - szabadtéri stratégiai csapatjáték;
- Hagyományőrző: az alsólendvai polgári olvasókör.

Vsebina oddaje:

- spomenik v spomin na madžarske vojake, padle v Posočju;
- 25. praznik Občine Lendava;
- monografija o Mariki Danč - Roth;
- vojna številk – strateška igra na prostem;
- rubrika Naša dediščina: dolnjelendavski meščanski bralni krožek.

Dnevni red seje:

A.1. Dogovor o nadaljevanju 85. izredne seje in o pripravi sklica 86. izredne seje zbora

1. Predlog za razširitev obsega parlamentarne preiskave za ugotovitev dejanskega stanja in morebitne politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma nedopustnega političnega vmešavanja v delo slovenske policije, policijskih enot, pecializiranih enot policije in preiskovalnih skupin in zaradi suma političnega vplivanja na potek oziroma izid predkazenskih in drugih postopkov za obdobje od 13. marca 2020 do dneva odreditve te razširitve predmetne parlamentarne preiskave in za morebitno spremembo veljavne zakonodaje, ki ureja organizacijo, delovanje, vodenje, naloge in pooblastila slovenske policije

2. Predlog za razširitev obsega parlamentarne preiskave za ugotovitev dejanskega stanja in morebitne politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri izvajanju ukrepov, povezanih z epidemijo COVID-19 in z blaženjem njenih posledic, zaradi suma neustrezne porabe javnih sredstev ter neupravičenega omejevanja pravic in svoboščin, za obdobje od 13. marca 2020 do dneva odreditve te razširitve obsega predmetne parlamentarne preiskave in za morebitno spremembo veljavne zakonodaje, ki ureja ukrepanje države pri spopadanju z epidemijo nalezljive bolezni oziroma z njenimi posledicami

3. Predlog za obravnavo predlogov zakonov po skrajšanem postopku

4. Dogovor o pripravi sklica 27. seje Državnega zbora, ki se bo začela v ponedeljek, 15. novembra 2021

5. Program dela Državnega zbora v času spomladanskega zasedanja leta 2022

6. Terminski program dela Državnega zbora za december 2021

7. Okvirni terminski program dela Državnega zbora za januar/februar 2022

8. Razno

Ob stoti obletnici rojstva pisatelja Janka Messnerja je Društvo slovenskih pisateljev na njegovi rojstni hiši v Dobu odkrilo spominsko obeležje, ki je obenem nova postojanka na Slovenski pisateljski poti na Koroškem.
27. avgusta pred 135 leti se je v Lobniku nad Železno Kaplo rodila Angela Piskernik. Slovenski muzealki, botaničarki in pedagoginji sta Katoliška akcija in krška škofija pri uršulinkah v Celovcu odkrili spominsko ploščo. Zamisel se je rodila iz Iniciative Hlipovčnik in »Kulture spominjanja«. Vse dosedanje pobude za dostojno počastitev v koroški prestolnici so ostale neuspešne.
Otroci, ki obiskujejo gledališko šolo Teatra Šentjanž, so pred kratkim vabili na krstno uprizoritev predstave Čirule čarule 123 – domišljija se zgodi. Besedilo je bilo napisano prav zanje.
Pod geslom Mit dir sein/Za vedno s teboj je pri Mohorjevi založbi izšla dvojezična knjiga z besedili o smrti, žalovanju, tolažbi in upanju.
http://slovenci.orf.at

Zlatomašnik Franc Režonja. V Monoštru dolga leta oznanja evangelij v porabskem narečju.
Jedi iz babičine kuhinje. Gastronomska delavnica v Andovcih.
Dobrodošli pri nas. Srečanje zamejskih slovenskih nogometašev v Monoštru.
Dan vseh svetih. Misli župnika Ferenca Merklija ob najbolj žalostnem prazniku v letu.

V oddaji se tokrat posvetimo oblačilni kulturi Slovencev na našem čezmejnem in prepišnem območju. Obleka o nas razkriva več, kot si upamo misliti. V različne ravni oblačenja nas danes popeljeta Lea Pisani, strokovnjakinja za oblačilno kulturo in igralec Vladimir Jurc.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Gost tokratne oddaje Dober večer bo zgodovinar dr. Janko Prunk, tudi zaslužni profesor ljubljanske univerze. Pred 60. leti se je zapisal proučevanju zgodovine, iz osrednje tematike svojega raziskovanja pa bo kmalu izšel tudi roman, ki bo srečanje z našo preteklostjo na povsem drugačen način. Bodite z nami v ponedeljek, 1. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah (ZTro-1B), druga obravnava

2. Predlog zakona o spremembi Zakona o prispevkih za socialno varnost (ZPSV-E), druga obravnava

3. Predlog odloka o spremembah Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od 2020 do 2022 (OdPSD20–22-E)

Poizvedeli bomo, kako ob izpolnjevanju pogojev PCT poteka novo študijsko leto. Ukrepi za zajezitev širjenja covida 19 se zaostrujejo, prav mladi do 24. leta starosti pa so zdaj ena izmed skupin z največ okuženimi z novim koronavirusom. . Je razlog za rast števila okuženih med mladimi res študentsko življenje? V visokem šolstvu in pred pristojnimi so še številni drugi izzivi: financiranje, tuji študenti, uporaba slovenščine v študijskem procesu …. O vsem tem v prvi novembrski oddaji Moje mnenje. Vodi jo Tadeja Anžlovar.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZrID)

2. Predlog odloka o spremembi Odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem (OdUUP-K)

3. Razno

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Nujno potrebno ukrepanje v zvezi s popoldanskim delom zdravnikov, uničevanjem javnega zdravstva, ter razgradnjo infrastrukture solidarnosti

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov