Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. nov. 2021

TV Maribor • Ned, 7. nov.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V oddaji Obrazi naših rojakov vas Martin Pandel vabi v Celovec na sredina srečanja Mohorjeve - Slovenski knjižni center, ki bodo potekala v mesecu novembru v okviru projekta Manjšine - okno v svet.

Zlatomašnik Franc Režonja. V Monoštru dolga leta oznanja evangelij v porabskem narečju.
Jedi iz babičine kuhinje. Gastronomska delavnica v Andovcih.
Dobrodošli pri nas. Srečanje zamejskih slovenskih nogometašev v Monoštru.
Dan vseh svetih. Misli župnika Ferenca Merklija ob najbolj žalostnem prazniku v letu.

Po lepi zmagi na gostovanju Cedevita Olimpija v ligi ABA v domači dvorani gosti Split. Dalmatinci imajo letos nemalo težav, tako da so favoriti srečanja očitni: ljubljanski košarkarji. Gotovo pa se jim bo poznal oster ritem, saj ob regionalnem tekmovanju nastopajo tudi v evropskem pokalu. Tekmo si lahko ogledate na drugem programu, komentiral jo bo Miha Mišič.

TV Slovenija bo neposredno prenašala nedeljsko mašo iz obnovljene župnijske cerkve sv. Benedikta v Kresnicah.

Obiskali smo Konjeniški klub Zaton v Petanjcih, kjer največ pozornosti posvečajo otrokom in njihovemu odnosu do konjev. V osrčju Krajinskega parka Goričko stoji socialna kmetija Korenika, kjer spoštljivo skrbijo tudi za živali. Podrobneje spoznavamo žerjave, ki te dni na svoji poti v toplejše kraje, preletavajo Slovenijo. Predstavljamo nov dobrodelni koledar Zavoda Koki, ki skrbi za rejne živali. Tema koledarja je »Praznovanje življenja«. Opozarjamo na aktualno akcijo sterilizacij in kastracij psov in mačk v organizaciji Društva za zaščito živali Maribor. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V Sloveniji deluje več kot 140 pihalnih orkestrov, godb, kakor jih popularno imenujemo. Od tega jih je v Zvezo pihalnih godb včlanjenih več kot 100. Nekoč smo jim rekli "pleh muzike", v njih pa so običajno igrali priučeni glasbeniki - po posluhu in brez not. Danes so se razmere spremenile. V godbah oz. orkestrih igra vse več izšolanih glasbenikov, njihov repertoar pa je vse bolj raznolik in zahteven.
Pihalna godba občine Šentilj je v več kot osmih desetletjih nepretrganega delovanja menjala več imen, najdlje so igrali pod imenom Pihalni orkester Paloma Ceršak. Paloma, ker je bila znana tovarna njihov sponzor, Ceršak pa, ker so bili skoraj vsi godbeniki iz tega kraja. Še danes ni veliko drugače. Člani štirih družin, v večji ali manjši zastopanosti, v tej pihalni godbi igrajo vse od ustanovitve. In to je razlog, da smo bili z njimi - v Ceršaku, na Muri in v Šentilju.

Vabljeni k ogledu!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V oddaji bo gost minister za Slovence po svetu in v zamejstvu Gorazd Žmavc. Sicer pa bomo v oddaji govorili tudi o novem društvu avstralskih izseljencev, ki so se za stalno vrnili v domovino «Lastovka«- ustanavljajo ga 19. decembra v Domžalah.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najstarejša doslej znana žlahtna vinska trta na svetu, žametna črnina ali modra kavčina, na obrežju Drave v Mariboru že več kot 400 let trdoživo kljubuje izzivom vsakokratnih vplivov narave in človeka. Zadnja štiri desetletja se s skrbnim delom strokovnjakov umešča med naravne bisere Maribora, Podravja in Slovenije. Kraljica trt – 232 njenih potomk je pognalo korenine na skoraj vseh celinah sveta – se od leta 2004 ponaša z vpisom v Guinnessovo knjigo rekordov. Desetletje pozneje pa se je na gradu Hradčani v Pragi pridružila kipu arhitekta Jožeta Plečnika. Tako vinska trta s koreninami v 16. stoletju vztrajno utrjuje sloves vinorodne Slovenije na evropskem in svetovnem zemljevidu. Stara žametovka, ki vsako jesen bogato obrodi, je postala tudi ena najbolj prepoznavnih turističnih znamenitosti Maribora.

Kakšen je družbeni položaj mladih v Sloveniji, zakaj javne politike spodbujajo medgeneracijski konflikt, in kako mlade bolj vključiti v politično življenje? Nekaj vprašanj, ki jih je odprla raziskava Mladina 2020, in nam bodo nanj poskusili odgovoriti eden od vodij te raziskave ter predstavnika podmladkov dveh največjih političnih strank.
Vabljeni, da si pogovor o družbenem položaju mladih v oddaji Omizje ogledate nocoj, v sredo 3. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Izredno pričevanje danes pokojnega Tekavca bo pretreslo temelje marsikoga.

Plavalci imajo letos natrpan urnik. Po spomladanskem evropskem prvenstvu v dolgih bazenih, poletnih olimpijskih igrah, seriji svetovnih pokalov jih zdaj čakata še dve veliki prvenstvi – evropsko in svetovno v kratkih, 25-metrskih bazenih.
Letošnje evropsko prvenstvo, ki bo tokrat trajalo šest dni, od 2. do 7. novembra, gosti Kazan, ki je bil tudi zadnja postaja svetovnega pokala. Prav v teh sta letos izstopala Peter John Stevens, tudi z zmagama, ter Katja Fain, ki je kar šestkrat stala na stopničkah. Oba sta tudi naša glavna aduta na evropskem prvenstvu: Peter John Stevens na 50 in 100 metrov prsno, Katja Fain pa ima širok nabor disciplin, od 200 do 1500 kravl in tudi 200 delfin in mešano.
V Kazan potujejo štiri plavalke in trije plavalci. Slovenski plavalci so se doslej s tovrstnih tekmovanj desetletja vračali z medaljami, le z zadnjih dveh ne. Upajo, da se bo krivulja spet obrnila navzgor in se bo skupno število vseh medalj slovenskih plavalcev doslej, 100, še povečalo.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov