Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 5. dec. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 5. dec.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Somogyország és a Budai Tájvédelmi Körzet című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Županija Somogy in Budimska pokrajina.

Az adás tartalma:

- együttműködési megállapodás az MMÖNK és a Lendvai Népi Egyetem között;
- a Lendvai Kultúregyesületek Községi Szövetsége rendezvénytermének felújítása;
- Msgr. Režonja Franc aranymiséje Lendván;
- adventi kiállítás Pincén;
- Nikola Tesla – Végtelen energia;
- Magvető: a vadászat jövője.

Vsebina oddaje:

- podpis sporazuma o sodelovanju med PMSNS in Ljudsko univerzo Lendava;
- prenova prireditvene dvorane ZKD Lendava;
- zlata maša msgr. Franca Režonje v Lendavi;
- adventna razstava v Pincah;
- Nikola Tesla – Neskončna energija;
- rubrika Sejalec: prihodnost lovstva.

A Nagyító alatt című adás a karácsonyi ünnepkörről szól.

Oddaja Pod drobnogledom je namenjena božičnemu prazničnemu krogu.

Az adás tartalma:

- Lendva ünnepi díszbe öltözött;
- mezőgazdasági témák a kormánylátogatás kapcsán;
- a Nemzeti Újrakezdés Program pályázati felhívásai;
- folyik a Bakonaki-tó gátjának újjáépítése;
- elkezdődött az 1. Sz. Lendvai KÁI melléképületének építése;
- virtuális Pályaválasztási börze;
- fából készült divatkellékek.

Vsebina oddaje:

- praznično osvetljena Lendava;
- kmetijske teme ob obisku vlade;
- razpisi iz Programa ponovnega narodnega začetka;
- začetek obnove jezu na Bukovniškem jezeru;
- začetek gradnje prizidka k DOŠ I Lendava;
- Virtualni karierni sejem;
- modni dodatki iz lesa.

Avstrija je v primežu četrtega vala pandemije. Za tri tedne je ustavljeno javno življenje. Šole ostajajo sicer odprte, prisotnost pri pouku pa ni obvezna. Šole so s tremi testiranji na teden varne, ukinitev pouka v razredu pa bi lahko negativno vplivala na psihično stanje mladih, poudarjajo pri ministrstvu za izobraževanje.
Letošnjo Einspielerjevo nagrado je prejel arheolog Franc Glaser za prizadevanja pri raziskovanju zgodnje slovanske zgodovine na Koroškem.
V sklopu projekta CarinthiJA 2020 sta Slovenska prosvetna zveza in Slovensko prosvetno društvo Zarja v sodelovanju s partnerji iz Solčave, Tržiča in Jezerskega pripravila razstavo o tihotapljenju čez Karavanke.
Odbojkarski klub SK Zadruga Aich/Dob je po porazu proti slovenskemu prvaku Mariboru tretji na lestvici srednjeevropske lige MEVZA. Dobljani imajo spet težave z igralci: po poškodbi glavnega napadalca Jeliazkova se na tem položaju obeta zamenjava.
Internet: http://slovenci.orf.at

25 let Društva porabskih slovenskih upokojencev. Obletnico so obeležili skupaj s partnerskimi prekmurskimi društvi.
Etična hiša v Sakalovcih. V njej se gradi tudi krušna peč.
Razstava umetniških stvaritev. Odslej so v Slovenskem domu na ogled dela z 20. Mednarodne likovne kolonije.
Projekt Mreža Alpe Jadran. Mladi porabski Slovenci so se učili pripravljati kratke filme.

V oddaji gostimo glasbenika, ki je z igranjem harmonike osvojil tako rekoč ves svet. Harmonikar Denis Novato je bil pred kratkim v New Yorku sprejet v svetovno dvorano slavnih harmonikarjev. Junija ga je italijanski predsednik Sergio Mattarella odlikoval z viteškim nazivom italijanske republike.

V oddaji Rojaki smo obiskali Osrednjo slovensko knjižnico na Hrvaškem, ki deluje v Karlovcu. Skupaj bomo s slovensko-italijanskim pianistom Aleksandrom Gadjijevom. Za konec oddaje pa bomo pogledali, kakšno Martinovanje so pripravili v Banja Luki.

Gost tokratne oddaje Dober večer je profesor dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru. Pred vrati je – lahko bi rekli zadnji semester njegovega rektorskega mandata, ki se je začel junija 2018. Kakšne je bil razvojni korak univerze in koliko v današnjih razmerah veljajo zaveze sprejetim strategijam.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog priporočila v zvezi s preprečitvijo dviga oskrbnin za starostnike v domovih za starejše občane

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Odzivi na podnebno konferenco v Glasgowu so različni. Izpusti ogljikovega dioksida se bodo do leta 2030 zmanjšali za 45 odstotkov v primerjavi z letom 2010, vendar premog in subvencije za fosilna goriva še ne bodo opuščeni. Kaj to pomeni za Slovenijo, za premogovnik Velenje, za TEŠ 6? Ali bo jedrska energija veljala za zeleno? O energetski prihodnosti Slovenije bo govor v naslednji oddaji Moje mnenje. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o napotitvi oseb v mednarodne civilne misije in mednarodne organizacije (ZNOMCMO-1), druga obravnava

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o ravnanju z odpadki (ZRO-1), druga obravnava

2. Predlog zakona o oskrbi s plini (ZOP), druga obravnava

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o postopnem zapiranju Rudnika Trbovlje-Hrastnik in razvojnem prestrukturiranju regije (ZPZRTH-H), skrajšani postopek

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Poročilo glede opravljenega nadzora Družbe za upravljanje terjatev bank, d. d., ter izdanih pisnih usmeritev za obdobje od 1. 4. do 30. 6. 2021

2. Poročilo o izvrševanju javnih pooblastil, danih SID – Slovenski izvozni in razvojni banki, d. d., Ljubljana, za leto 2020

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (ZDoh-2AB), druga obravnava

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo (ZIS-F), druga obravnava

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov