Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 5. dec. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 5. dec.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ali ni paradoks, da s tem, ko vedno več vemo o svetu okoli nas, vedno manj poznamo sami sebe? Kako želimo živeti? Kako je prav, da živimo? O teh temeljnih vprašanjih smo se pogovarjali z mag. Zmagom Godino, pastorjem v Krščanski adventistični cerkvi.
Varstveno-delovni center Zasavje je javni socialnovarstveni zavod za odrasle z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Kratico VDC pa zaposleni in uporabniki razumejo tudi kot geslo: »Vztrajno do ciljev«, ki jih vodi pri vsakodnevnem delu.

Do odškodnine bodo upravičene osebe, ki jim je ali bo po cepljenju ali zdravljenju nastala hujša škoda na zdravju, lahko tudi njihovi ožji družinski člani. Odškodninski zahtevek bo mogoče ob hujših zapletih vložiti tudi za nazaj. Kakšna bo višina odškodnine in kdo bo odločal o njeni upravičenosti?

Glasba nas pomirja in spravi v boljše razpoloženje, zato potekajo številne raziskave o tem, kako bi njen vpliv uporabili tudi pri zdravljenju različnih bolezni. Bolnikom z epilepsijo, ki so poslušali Mozartovo sonato, se je izbruh epileptičnih napadov zmanjšal tudi za 60 odstotkov.
Bolniki po možganski kapi, ki so že v akutni fazi poslušali glasbo, so bolje okrevali, poslušanje glasbe s petjem pa jim je pomagalo tudi pri povrnitvi govora.
Na Onkološkem inštitutu v Ljubljani z glasbo med obsevanjem že več kot 15 let pomagajo bolnikom z rakom.
Kako glasba deluje na naše možgane in kako je mogoče, da je njen vpliv tako velik?

Glasbena šola Risto Savin Žalec in Zveza glasbenih šol Slovenije sta pripravili osmo srečanje kitarskih orkestrov in ansamblov Slovenije. Idejna vodja srečanj je prof. Marija Alatič, ki ji je s prireditvijo uspelo spodbuditi zanimanje za predstavitev in kakovostno pripravo kitarskih orkestrov, ki delujejo v okviru glasbenih šol po vsej Sloveniji. Povabilu na srečanje se je odzvalo osemnajst kitarskih orkestrov. V drugi oddaji se predstavljajo orkestri KGB Maribor (dirigent Vojko Vešligaj), GŠ Rakovnik (dirigentka Meta Skok) in GŠ Škofja Loka (dirigent Luka Vehar).

Toni s pomočjo svojih novih življenjskih izkušenj kreira reklamo, s katero dobi povratno vstopnico za svojo staro, odlično službo. Kmalu pa se naveliča uspešnega, a od družine oddaljenega življenja… Z željo po zaključku svoje ravnateljske kariere pa preseneti tudi Betka…

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Ko sta se lastnika osemdeset let stare stanovanjske hiše na Bledu lotila temeljite prenove, sprva nista predvidela, da bi objekt razširili. Danes pa se hiša ponaša z zanimivim, modernim prizidkom, ki je oblikovno in slogovno usklajen s hišo.
Mogoče še kdo razmišlja o selitvi iz urbanega vrveža na vikend, ki bo kot prednost ponujal pristen stik z naravo? Morda bo prostora v takšni hiški manj, zato se bo za vzdušje doma treba bolj potruditi. Ali pa enostavno kreativnosti pustiti prosto pot in zavihati rokave, kot sta to storila lastnika vikenda nad Mozirjem.
Slovenci smo zelo povezani s čebelami. Imamo kar okrog 10 000 čebelarjev in edinstveno avtohtono kranjsko sivko. Številni pregovori in prispodobe potrjujejo našo navezanost na te pridne živalice. Na našo pobudo so razglasili tudi svetovni dan čebel. A vendar doslej še nismo imeli stavbe, ki bi posnemala arhitekturo čebeljega satja. Doslej. Vsem znani šesterokotniki so prevzeli vlogo človeških bivališč v novo odprti Hiši kranjske čebele v Višnji gori.

Dramatična zgodba, ki bi jo žanrsko lahko uvrstili med akcijske kriminalke, se odvije v treh dneh in nočeh. Čeprav se pričenjajo počitnice, si skupina zvestih prijateljev ne more oddahniti. Komaj so mladostniki razkrili identiteto drznih roparjev, dregnejo v kriminalno afero, v katero so zapleteni direktor občinskega gradbenega podjetja in njegovi sodelavci. Med njimi je tudi sosed glavnega junaka Uroša. Da bi razkrili afero, pričnejo zvesti prijatelji izdajati svoj časopis. Otroci pridejo do dokumenta, ki bi direktorja očrnil, takrat pa se začnejo bliskovito nizati dogodki, v katerih niso v nevarnosti le otroci, ampak tudi tisti odrasli, ki jim skušajo pomagati. Napetost pripovedi raste, nekateri akterji pristanejo v bolnišnici, drugi so talci v oblegani hiši Uroševega soseda, direktor vzame v roke puško in hoče utišati priče ...

Zvesti prijatelji so pripoved o mračnih straneh sodobnega življenja, zaslepljenega s pridobitništvom, materialnimi dobrinami in socialnim povzpetništvom in ki se mu mladostniki uprejo s silovitostjo svoje nepokvarjene duše.

Film je nastal po literarni predlogi Bogdana Novaka. Scenarij za film je napisal Franc Arko, ki je tudi režiser filma. Direktor fotografije je Valentin Perko.
V glavnih vlogah nastopajo Nataša Barbara Gračner, Miloš Battelino, Radko Polič, Bojan Emeršič, Slavko Cerjak, Maja Sever, Roman Končar, Franko Korošec in drugi.

Po premoru zaradi reprezentančnih tekem se znova nadaljuje ligaško košarkarsko tekmovanje. Cedevita Olimpija bo v 10. kolu lige ABA gostila Zadar in si poskušala zagotoviti šesto zmago v tekmovanju. Zadnjeuvrščeni Dalmatinci so si do zdaj izborili zgolj eno.

Moški se bodo na progo na zasledovalni tekmi podali z zaostanki za zmagovalcem četrtkovega sprinta. Upajmo, da bodo Slovenci uspešni.
Tekmovalke se bodo prvič letos pomerile v štafetnih nastopih.

Moški se bodo na progo na zasledovalni tekmi podali z zaostanki za zmagovalcem četrtkovega sprinta. Upajmo, da bodo Slovenci uspešni.
Tekmovalke se bodo prvič letos pomerile v štafetnih nastopih.

Wisla, v zadnjih letih prva postaja sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, bo letos tretja. Slovenski skakalci so se na prvih dveh izkazali. V močni ekipi je izstopal zmagovalec zadnje preizkušnje v Ruki, Anže Lanišek. V pokalu narodov naši skakalci po štirih tekmah zaostajajo le za vodilnimi Nemci. Prav zato se še toliko bolj veselimo sobotne moštvene tekme, prve v sezoni. V nedeljo bo na sporedu še posamična.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu v Španiji zaradi poškodb nekaterih nosilk igre nastopila nekoliko oslabljena. V težki skupini A bodo slovenske rokometašice proti Črnogorkam, Francozinjam in Angolkam skušale prikazati čim boljšo igro. Selektor Dragan Adžić ima v mislih predvsem nabiranje izkušenj, glavni cilj te reprezentance je namreč evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila tudi Slovenija.

Četrta tekma v sezoni smučarskih skokov za ženske in prva na veliki skakalnici. Ema Klinec še vedno meri visoko, Nika Križnar je na večjih napravah odlična, zato pričakujemo nov dober rezultat, prav tako pa se na Norveškem dobro znajdejo preostale Slovenke. Zdaj je že jasno, da bodo največje tekmice slovenskim reprezentantkam Avstrijke, a sezona bo še dolga. Razplet nedeljske tekme lahko spremljate v prenosu na Televiziji Slovenija. Reporter bo Miha Mišič.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu v Španiji zaradi poškodb nekaterih nosilk igre nastopila nekoliko oslabljena. V težki skupini A bodo slovenske rokometašice proti Črnogorkam, Francozinjam in Angolkam skušale prikazati čim boljšo igro. Selektor Dragan Adžić ima v mislih predvsem nabiranje izkušenj, glavni cilj te reprezentance je namreč evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila tudi Slovenija.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Severnoameriška turneja alpskih smučarjev se bo končala z dvema smukoma v Beaver Creeku. Uradno bi sicer proga ptic roparic morala gostiti le eno tekmo v kraljevski disciplini, a so odpadli smuk iz Lake Louisa hitro prestavili v Beaver Creek. Ta konec tedna bo torej za tekmovalce v hitrih disciplinah program ekstremno zahteven. Štiri tekme v štirih dneh na zelo zahtevni progi. Boštjan Kline je v Lake Louisu pokazal veliko več kot v zadnjih sezonah, lepo bi bilo, če bi mu sledili tudi kolegi iz slovenske reprezentance.

Na prvem superveleslalomu sezone ima Lara Gut-Behrami priložnost, da se po številu superveleslalomskih zmag v Lake Louisu izenači s kraljico tega prizorišča Lindsey Vonn. Američanka je tu zmagala štirikrat, Švicarka doslej trikrat. Sezono je odlično začela v veleslalomu, tako da bo zanesljivo ena izmed favoritinj tudi v superveleslalomu, v disciplini, v kateri je tudi svetovna prvakinja.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na Bernardino zeleno zofo prihaja prekmurski pevec Vlado Kreslin, ki v decembru pripravlja tradicionalne koncerte v Cankarjevem domu, mineva pa tudi 30 let od njegovega prvega albuma Namesto koga roža cveti. Bernarda gosti še nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka, ki je obraz projekta Misija ledenik s pomembnim okoljevarstvenim sporočilom.
Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata pevca Rebeka Dremelj in Sebastian, ki sta ob 20-letnici prijateljstva izdala prvi skupni duet. Njuno himno letošnjega veselega decembra prestavljata tudi na našem glasbenem odru. Sebastianu smo uresničili še otroško željo in ga poslali v magično učilnico k Magic Aleksandru, čaka ga nastop v rubriki Zvezde čarajo.

Nove različice virusa za zdaj pri nas še ni, je pa tukaj nova epizoda oddaje Kaj dogaja?
V njej bomo seveda govorili tudi o novem virusu, v Besedi tedna pa nam bo magister Baltić razložil, kako vse nove različice sploh dobijo imena. Govorili bomo še o nagradah za nogometaše in kaznih za necepljene, pri nas pa se je oglasil tudi strokovnjak iz Darsa in nam na terenu razložil vse o novih e-vinjetah in preostalih e-storitvah. V PUP TV bo supergeneral admiralmajor nadpolkovnik Matej razložil vse o nujnosti nakupov nove stare vojaške opreme, naš gost v studiu pa bo pevec in igralec Luka Sešek. Seveda smo ga povabili tudi na après-ski Malo teraso, kjer bomo skupaj zapeli himno omikronu.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov