Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 5. dec. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 5. dec.

Gasilka Julka pripravi vajo za primer požara. Čeprav zajček Belko prav vse dela narobe, ga Julka postavi za vodjo. Roman in Pavle mu pri tem nagajata, in Belko se razjezi …

Sara in Raček gledata napeto tekmo tenisa v dvojicah. Ker si prenosa ne moreta ogledati do konca, skleneta, da bosta tekmo dokončala kar sama. Na domačem dvorišču naredite črte za igrišče in si pri Gospe s šalom izposodita mrežo. Toda za igro v dvojicah jima manjkata še dva igralca.

Gospa Gazela na igralno urico otrokom prinese glasbila, ki žvenketajo, treskajo in ropotajo.

Zajček Rjavček pade v blato. Umazan prestraši Veverička Sivčka. To sproži novo igro, kjer se prijatelji preoblačijo in strašijo drug drugega. Najbolj pa vse preseneti Poljska miška.

Simonova starša na obisk povabita prijatelja. Z njima je tudi sin Maksi, ki bi raje ostal doma. S Simonom se noče igrati, le kuja se. Simon se trudi, da bi ga razvedril, a zaman, dokler ne odkrijeta Simonovega podstrešja. Tam se končno spoprijateljita in uprizorita pravo bitko z blazinami! Pozor, poletni snežni metež!

Konrad piše pesem o Frideriku in Kasija postane ljubosumna. Odloči se, da bo Konradu dokazala, da si tudi sama zasluži pesem. Pritegniti poskuša njegovo pozornost, pa ji ne gre. Na koncu spozna, da bi ga morala le lepo prositi.

V parku je teniški turnir za starše in otroke. Prijatelji navijajo za Valentinčka, ki naj bi igral v paru s svojim očkom, in se pomeril s Hopom in Arturjem, ki sta zaenkrat nepremagljiva. Gospoda Janežiča pa ni od nikjer. Valentinček bo moral tekmo predati … To je res krivično!

Hokejska tekma, ki si jo zamislita Mici in Vida, postane prav posebej sadno sočna, ko jima Jani predstavi svoje slastne sladoledne kepice.

Tomaž postane detektiv, da bi našel izginula zamrznjena jabolka za načrtovani piknik.

Dedek in babica sta prišla čuvat otroke. Popoldne gre babica na sprehod s Skavtkom, Rožico in Jagodko, dedek pa ostane v brlogu z Leskom, ki misli, da si bo lahko malo odpočil. A v brlogu ni tako mirno, kot si je predstavljal.

Reaktivčki imajo na Akademiji preverjanje znanja. Imenovati morajo simetrično znamenitost kjerkoli na svetu. Poleg Eifflovega stolpa in sydneyjskega mosta je tak tudi Tadž Mahal v Indiji. Toda ob prihodu tja so presenečeni.

Zaradi igre morata Tib in Lili sprejeti izziv: prenočiti morata v Gozdu, v katerem straši. V strašljivem kraju naj bi bilo polno pošasti in duhov. Tib se zanaša, da ga bo Tamtam varoval.

Mikec Črta ozmerja s strahopetcem, ta pa mu ne ostane dolžan. Mikcu navrže, da si gotovo ne upa obrati zlatic, komar pa takoj sprejme izziv. Obral jih bo, za pričo pa mu bo Vladek. Težava je le, da Mikec ne ve, da zlatice rastejo le pred netopirjevo votlino.

Mimi in Liza sta navdušeni nad peko gospe Pecivček. Ker Mimi po vonju natančno razbere sestavine recepta, se sami lotita peke. Namesto tehtnice uporabita svoj nos. Načrte pa jima prekriža pecilni prašek. Če ga je preveč, testo naraste v neskončnost. Težavo jima lahko pomaga razrešiti samo izkušena kuharica. Z njuno pomočjo jima uspe speči kar 33 kolačev za vse stanovalce.

Sebastijan nestrpno pričakuje družinsko tekmovanje, ki bi se ga rad udeležil z Belo. A tekme na ovirah se lahko udeleži le z družinskim članom. Razočaran, ker Bele ne more prijaviti, se mora sprijazniti s tem, da bo tekmoval z Angelino. Sporečeta se, saj mu gredo Angelinini domisleki in nasveti pošteno na živce. Angelino pa prepir prizadene, ker v sebi nosi skrivnost …

Čas je za Timijevo kopel. Ko skuša pobegniti, se mu na rep zatakne vzmet. Čreda mora poskočnega backa ujeti, preden uniči vso kmetijo.

Lucy je res neverjetna, nikomur se ne pusti zmesti, pa naj bo to oboževani Schroeder, Charlie Brown ali njen bratec Linus. Vedno do konca goni svojo! Nekateri bi rekli, da je močna osebnost, drugi pa …

Manon se je navezala na mucko v jahalnem klubu, ki ga obiskuje. Kadar pride tja, jo nahrani in mucka vedno priteče k njej. Nekega dne pa je ni na spregled, Manon jo zaman kliče in išče. Ga. Dreus učitelju Keesu naroči, naj se z učenci pogovori o razmnoževanju, in revež ne ve, kako bi se zadeve lotil.

»Majhne priložnosti so pogosto začetek velikih podvigov.« Demosten
razmišlja VLADIMIRA MESARIČ JAZBINŠEK

Praznik brezmadežnega spočetja Device Marije nas usmerja k poklicanosti ženske, v družini, Cerkvi in družbi.

Praznik brezmadežnega spočetja Device Marije nas usmerja k poklicanosti ženske. V Vatikanu papež ženskam dodeljuje pomembne službe. Nazadnje je imenoval sestro Raffaelllo Petrini za prvo generalno tajnico Vatikanske države. Gostja oddaje pa bo nemška teologinja in profesorica duhovnosti Marianne Schlosser. Je članica vatikanske teološke komisije in članica študijske komisije za ženski diakonat. Za prispevek k teološki znanosti je prejela Ratzingerjevo nagrado.
Pred 150 leti se je rodila Maria Montessori, ustanoviteljica posebne metode vzgoje in izobraževanja otrok. Na predvečer praznika priljubljenega svetega Miklavža bomo obiskali vzgojno-izobraževalno ustanovo, ki deluje po njenih priporočilih.
Škofijski urad za laike Nadškofije Ljubljana pa v torek odgovorne z različnih področjih pastoralnih dejavnosti v župnijah vabi na spletno izobraževanje za sinodalna srečanja skupin.
Kako poteka sinoda v Župniji Slovenj Gradec, kjer delujejo po posebnem modelu pastoralne zveze?
Erika Jazbar, rojena Goričanka, je predana delu za slovensko narodno skupnost, a tudi vsestranska kulturna delavka in publicistka.

V začetku novembra so v Višnji Gori odprli Hišo kranjske čebele. V njej je najbolj celovito predstavljena avtohtona slovenska čebela – kranjska sivka, druga najbolj razširjena medonosna čebela na svetu. V zadnjem desetletju digitalizacija in sodobne tehnologije intenzivno prodirajo tudi v slovensko kmetijstvo. Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru se trudijo, da bi študente čim bolj pripravili na sodobne izzive. V zadnjih šestih letih smo v Sloveniji dobili okoli 20 vzrediteljev sviloprejk. Naša ekipa je obiskala enega izmed njih na Goričkem. Turizem v zidanicah je izviren slovenski turistični produkt. Na Dolenjskem ponudniki, povezani v Konzorcij turizma v zidanicah, uspešno gradijo turistično ponudbo v objektih, ki so bili pred tem kot zidanice namenjeni predvsem gospodarski in ne toliko bivanjski rabi.

Soline niso samo prostor, kjer človek morju iztrga beli zaklad, ampak tudi izjemno pester ekosistem, kjer uspevajo rastline, ki jih ne najdemo nikjer drugje. Slanoljubne rastline so že v preteklih stoletjih našle pot na krožnike, saj s svojim prijetno slanim okusom popestrijo marsikatero jed. Posebej okusne so z umešanimi jajci, jedjo, ki so si jo solinarji večkrat privoščili v senci svojih domov. Danes je nabiranje rastlin v solinah strogo prepovedano, saj lahko le s primerno zaščito ohranimo naravo za prihodnje rodove.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že devetindvajsetič zapored. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza. Na koncertu bodo s poslušljivo glasbo nastopili Iztok Mlakar, Oto Pestner, Anja Bukovec, Teja Leskovšek, Gregor Ravnik, Nina Pušlar, Ana Soklič, Nina Strnad, Nika Gorič, Jože Vidic, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Aleksandra Čermelj, Simfonični orkester RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, plesalca Tisa Kolenc in Enej Poljanec, Marko Hatlak & FUNtango, Marcos Fink, Željka Predojević, Rok Zaletel Černoš, Inti Pucihar, Jaka Pucihar, Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana, Teo Collori, Jan Gorjanc in številni drugi. Dirigenti Simon Dvoršak, Gašper Salobir, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner, Sebastjan Vrhovnik in Anka Jazbec. Urednik oddaje Daniel Celarec, program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Jaka Pucihar, Janez Jaka Pucihar, Edvard Škodič, Danica Dolinar in Tomaž Bole. Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11.

Animirana veleuspešnica, rockovski muzikal, ironična pravljica in romantična komedija v enem.

V močvari za devetimi gorami in devetimi vodami živi oger po imenu Shrek. Gre za nejevoljnega, brezčutnega in nestrpnega velikana, ki mu ni dosti mar za svet pred pragom njegove hiše. V njegov kotiček sveta se nenadoma zateče množica bitij, ki jih je iz svojega kraljestva izgnal hudobni lord Farquaad. Shrek pa skupino prebežnikov, ki postavajo na dvorišču pred njegovo hišo, grobo zavrne in si prizadeva, da bi se vrnili tja, od koder so prišli. Pogodi se s Farquaadom in mu v zameno za etnično čiščenje svojega ozemlja obljubi, da mu bo pripeljal njegovo izbranko princeso Fiono. Čakajočo lepotico, ki rada pleše v dežju in hrani veliko skrivnost, je treba rešiti iz stolpa, ki ga straži krvoločen zmaj. Pri tem poslanstvu se Shreku, seveda proti njegovi volji, pridruži klepetavi Osel.

Izvirni naslov: SHREK
Ameriško-japonski animirani film, 2001
Režija: Andrew Adamson, Vicky Jenson
Scenarij: William Steig, Ted Elliott, Terry Rossio
Glasovi: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na Bernardino zeleno zofo prihaja prekmurski pevec Vlado Kreslin, ki v decembru pripravlja tradicionalne koncerte v Cankarjevem domu, mineva pa tudi 30 let od njegovega prvega albuma Namesto koga roža cveti. Bernarda gosti še nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka, ki je obraz projekta Misija ledenik s pomembnim okoljevarstvenim sporočilom.
Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata pevca Rebeka Dremelj in Sebastian, ki sta ob 20-letnici prijateljstva izdala prvi skupni duet. Njuno himno letošnjega veselega decembra prestavljata tudi na našem glasbenem odru. Sebastianu smo uresničili še otroško željo in ga poslali v magično učilnico k Magic Aleksandru, čaka ga nastop v rubriki Zvezde čarajo.

Rožica je Bini obljubila, da bo poiskala risbo za njenega očeta, ki jo je odpihnil veter. A prav takrat na obisk nepričakovano pride Rožičin oče Bazilij.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Darrowbyjski semenj vedno obišče veliko ljudi. Zato Siegfried vrata veterinarske klinike odpre za javnost, da bi ljudem pokazal, kakšni strokovnjaki so. Jamesova naloga je, da nadzoruje dogajanje na semnju. Siegfried, Tristan in gospa Hall vedo, da bo to za Jamesa ognjeni krst, zato stavijo, koliko časa bo zdržal. Gospo Hall obišče Dorothy, ki je všeč Siegfriedu. James posumi, da je z Aldersonovim bikom Clivom nekaj narobe.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Ben Vanstone
režija: Brian Percival
v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West

Dr. Tadej Battelino je vrhunski slovenski pediater svetovne veljave, ki ga odlikujejo inovativnost, predanost poklicu in jasna beseda. Odkrito govori tudi o najbolj perečem problemu sedanjega časa – epidemiji covida 19, ki je prizadela tudi otroke. Dr. Battelino še posebej razumljivo predstavlja prednosti cepljenja otrok in starejših ter poudarja, da so cepljeni desetkrat bolj zaščiteni kot necepljeni.
Žalosti ga razraščanje sovraštva v družbi in izkoriščanje bolezni covid 19 v politične namene. Meni, da imajo mediji izredno pomembno vlogo predvsem pri ozaveščanju in povezovanju ljudi, saj smo epidemije in težkih posledic, ki jih prinaša, že vsi siti. Z gostom se je pogovarjal Jože Možina.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Avgusta 2020 je na letalu, ki je bilo namenjeno v Moskvo, ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni začel kričati zaradi neznosnih bolečin. Letalo so takoj preusmerili v najbližje mesto in nezavestnega Navalnega odpeljali v bolnišnico. Dokumentarni film nagrajenega režiserja Jona Blaira razgrne neverjetno zgodbo, ki je sledila. Svetovni voditelji so pritisnili na predsednika Putina, da je le dovolil prepeljati Navalnega v Berlin. Raziskovalni novinarji so dokazali, da so Navalnega skušali ubiti pripadniki ruske nacionalne varnostne agencije FSB, ki so mu sledili več let in prav tako razvijali nove različice prepovedanega strupa novičoka. V past z zvočnim posnetkom se je ujel celo eden izmed storilcev, ki je Navalnemu nevede priznal dejanje in razložil njegov potek …

THE MAN PUTIN COULDN'T KILL / Velika Britanija / 2021 / Režija: Jon Blair

Z baritonistom Slavkom Savinškom, priznanim solistom SNG Opera in balet Ljubljana smo tonsko posneli in televizijsko upodobili Robertovo arijo »Kto možet sravnitsa s Matildoj mojej« iz opere Jolanta P. I. Čajkovskega. Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija dirigira David de Villiers, urednica je Danica Dolinar, režiser Arne Brejc.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov