Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Nedelja, 3. jul. 2022

TV Slovenija 3 • Ned, 3. jul.

Dnevni red seje:

1. Predstavitev Danijela Bešiča Loredana, kandidata ministra za zdravje

V oddaji Dober večer tokrat gostimo dr. Alojza Šteinerja upokojenega generalmajorja Slovenske vojske in v letih od 2009 do 2012 skoraj tri leta načelnik njenega generalštaba. Bil je aktivni udeleženec vojne za Slovenijo, v zadnjem obdobju pa ga pogosto srečujemo v vlogi analitika rusko – ukrajinske vojne. Slovenija pred tremi desetletji in Ukrajina danes – podobnosti in razlike ? Bodite z nami v ponedeljek, 27. junija ob 20. uri.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predstavitev mag. Bojana Kumra, kandidata za ministra za infrastrukturo

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog za pridobitev mnenja Komisije za poslovnik in Zakonodajno-pravne službe o Sklepu o določitvi števila mest poslanskih skupin v delovnih telesih Državnega zbora in o določitvi poslanskih skupin, ki jim pripadajo mesta predsednikov in podpredsednikov delovnih teles Državnega zbora

2. Razno

Porabski dan in srečanje Slovencev. Tudi letos podelili priznanja »Za Porabje«.
Hiša s krušno pečjo. Na Verici–Ritkarovcih blagoslovili novo pridobitev.
Poletno literarno potovanje. V Monoštru se je zaključila Bralna značka za Porabje.
Žogarija. Porabski šolarji so se pomerili v malem nogometu in spretnostnih igrah.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pravnika in sociologa prof. dr. Nika Toša poznajo mnoge generacije študentov Fakultete za družbene vede, širša javnost pa ga pozna kot ustanovitelja in predstojnika Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij. Prva dva od štirih delov oddaje sta skozi njegove spomine ter spomine njegovih prednikov zanimiva kronika življenja na Slovenskem v zadnjem stoletju na njegovi življenjski poti od Maribora prek Celja v Ljubljano, med osebnostmi, katerih zgodbe se (tudi z dragocenimi dokumentarnimi posnetki) vpletajo v pripoved, pa so tudi polkovnik kraljeve vojske Draža Mihailovič, major Mirko Bitenc, pisatelj in dramatik Ivan Mrak in njegova žena, kiparka Karla Bulovčeva, stric in teta Nika Toša, družina Mrak, iz katere izhaja Toševa mama, slikar in olimpijec Tošo Primožič in mnogi drugi. Tretji in četrti del Spominov Nika Toša sta posvečena razvoju slovenske in jugoslovanske družbe skozi izsledke raziskav javnega mnenja in spet se v pripoved vpleta cela galerija slovenskih, jugoslovanskih in evropskih osebnosti s tega področja. Danes oseminosemdesetletni letni profesor Niko Toš je izjemen pripovednik in tehten premišljevalec o družbi in času, ki ga živimo, zato mu je vsekakor vredno prisluhniti.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

8. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu Predloga zakona o spremembah Zakona o Radioteleviziji Slovenija

29. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (ZSTAgen-B), prva obravnava

10. Predlog zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut (ZDOUVV-1), prva obravnava

14. Predlog zakona o izvajanju uredbe (EU) o evropskih ponudnikih storitev množičnega financiranja za podjetnike (ZIUPMFP-1), prva obravnava

17. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov (ZDDOIFI-B), prva obravnava

24. Predlog zakona o spremembi Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1N), prva obravnava

26. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2O), prva obravnava

20. Predlog zakona o preprečevanju omejevanja konkurence (ZPOmK-3), prva obravnava

7. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lokalnih volitvah (ZLV-K), prva obravnava

12. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij (ZUODNO-J), prva obravnava

22. Predlog zakona o spremembi Zakona o državni upravi (ZDU-1O), prva obravnava

1. Predlog deklaracije o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 19. maja 2022 o boju proti nekaznovanju vojnih hudodelstev v Ukrajini (DePRBNVH)

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o notariatu (ZN-H), prva obravnava

19. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvi Zakona o odvetništvu (ZOdv-G), prva obravnava

27. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1H), prva obravnava

37. Predlog deklaracije o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu (DePREZT)

11. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1B), prva obravnava

25. Predlog zakona o spremembi Zakona o graditvi objektov na mejnih prehodih (ZDVGOMP-C), prva obravnava

9. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o štipendiranju (ZŠtip-1D), prva obravnava

13. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre-J), prva obravnava

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrednotenju in priznavanju izobraževanja (ZVPI-C), druga obravnava

18. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lekarniški dejavnosti (ZLD-1D), prva obravnava

23. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB-D), skrajšani postopek


OPOMBA: Državni zbor bo v ponedeljek, 27. 6. 2022, zasedal od 10. do 22. ure, v torek, 28. 6. 2022, od 9. do 22. ure, v sredo, 29. 6. 2022, pa od 9. ure do zaključka glasovanj o zadevah, obravnavanih v ponedeljek, 27. 6. 2022, torek, 28. 6. 2022, in v sredo, 29. 6. 2022.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov