Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 3. jul. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 3. jul.

Tilka bi rada danes brala, a so njeni prijatelji tako glasni, da jo motijo. Igrajo na činele, trobijo, se igrajo z avtomobilčki in glasno pojejo. Kako naj se osredotoči na branje. Tilka dobi zamisel. Lahko bi se igrali tiho igro. Prijatelji so navdušeni in vsi hočejo zmagati. Tudi ko Tilka prebere knjigo in bi se rada igrala, so še vedno tiho. Kako bo Tilka prepričala prijatelje, da spregovorijo?

Šolarji, učiteljica in župan dajo v časovno kapsulo predmete, da bodo prihodnje generacije vedele, kako so živeli. Petrček podari svojega medvedka, a že naslednji dan ne more živeti brez njega. S prijatelji ga gredo iskat in odkrijejo, da je nekdo ukradel časovno kapsulo.

Pozdravljena, žirafa! Si zelo velika žival, to pa zaradi dolgih nog in še daljšega vratu. Kakšen je razgled tam visoko v oblakih? S svojimi očmi zaznaš celo najmanjši premik v travi. Živali opaziš že od daleč in si najboljši stražar v savani.

Lola pripravlja prtljago, ker bo prespala pri prijateljici Loti. S seboj bo vzela tako rekoč vse, kajti z Loti se bosta igrali Pepelko. Čarli je navdušen, saj bosta imela z Majem tako na voljo vso sobo, da postavita velikansko dirkalno stezo. Toda težave nastopijo, ko Lola doma pozabi kovček, Čarli in Maj pa ne najdeta pomembnega sestavnega dela za stezo. Kot zmeraj, ju iz zagate reši njuna bujna domišljija.

Dedek uči Rožico in Leska, kako v gozdu najti pot domov. Poučna lekcija se zaplete, ko dedek izgine. Da bi našla pot v brlog, bosta morala Rožica in Lesko uporabiti pridobljeno znanje, predvsem pa bosta morala sodelovati.

Luka in Lučka si želita, da bi bila gusarja. V mislih odpotujeta na pravo gusarsko ladjo. Pričakujeta, da bo plovba zabavna, vendar pa na tem potovanju srečata nekoga, ki si ga nista zamišljala niti v sanjah.

Reaktivčki se odpravljajo v narodni park v Afriki. Navdušeni so nad tem, da bodo videli veliko divjih živali. V tem parku je tudi Zafrk. Rad bi se fotografiral z levom. Misli namreč, da se levi vedejo kot mucki. Ker pa večina divjih živali ni krotkih in prijaznih, ga čaka presenečenje.

Motorčki pospravljajo smeti, ki jih je po nesreči raztresel Franc. Niki v smeti vrže tudi očetovo staro reševalno luč. Ko izve, da je še uporabna, jo mora rešiti s smetišča, preden bo prepozno.

Sebastijan sprejme Kameronov izziv, da bo prečkal razvpito ledeniško razpoko Treh razbojnikov, ki je trd oreh celo za najbolj izkušene alpiniste. Ko Sebastijan z vso plezalno opremo pride do razpoke, ga napade vrtoglavica in njegovo samozaupanje se v hipu razblini. Kljub spodbudam Adele in Bele, da bi premagal strah, je Sebastijan prepričan, da gora ni več njegova zaveznica …

Vlak s polnim vagonom potnikov, ki se jim mudi na delo, se je pokvaril. Dedi pujs gospodični Zajec posodi svojo miniaturno lokomotivo Gertrudo.

Mario in Liza tekmujeta, kdo bo nabral več školjk. Toda Mario in Edi kmalu postaneta ujetnika hitre plime, ki je zalila obalo. Štef ju mora zdaj rešiti, Maria pa bo moral tudi prepričati, da bo pokusil jed iz školjk, ki jih je nabiral.

Ernest sreča svojega starega prijatelja Leona, s katerim sta v mladosti skupaj igrala. Leon vztraja, naj ga Ernest spet spremlja na turneji. Le kaj bo Celestinca brez Ernesta?

Na kmetijo pride strašni kmetijski inšpektor, zato se vsi lepo obnašajo. Ko pa inšpektor pregleduje hišo, se na polju med ovcami in pujsi vname bitka.

Mumintrolu ni pogodu, da se Muminočka v pretirani zgodbi o njuni ribolovni pustolovščini junači kot velejunak. Ampak v Muminhiši se razbohoti prava džungla in Mumintrolu se ponudi priložnost, da se sam junaško izkaže.

Valentinovo je. Peppermint Patty čaka na svojega plesalca in ugotovi, da je zaljubljena. Sally čaka, da bo od svojega pikca dobila voščilnico, in hoče v kinu sedeti zraven njega. Lucy pa je neznansko tečna.

Maudie svoj rojstni dan vselej praznuje le z očkom in Ava je ogorčena. To vendar ni nobena zabava! S Kylom in Ezro se skrivaj sestane z Maudiejinim očkom in skupaj si izmislijo skrivnostni primer. Ko Maudie tuhta, kako je Ava izvedela za očkovo konferenco v Hongkongu, nevede stopa proti sijajni vrtni zabavi za rojstni dan.

Neposredni prenos maše iz župnjiske cekrve na Blokah.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Veliki semenj pripoveduje o nekdaj živahnem in pestrem dogajanju na obrobju parka Tivoli.

»Vsakdo ima v življenju svojo nalogo, toda nihče tiste, ki bi jo hotel sam izbrati.« (Hermann Hesse)
razmišlja ALEKSANDRA ZIBELNIK BADII

Februarja je minilo 140 let od smrti velikega ruskega klasika Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega, ki velja tudi za duhovnega učitelja.

Februarja je minilo 140 let od smrti velikega ruskega klasika Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega, lani novembra pa 200 let od njegovega rojstva. Z izredno bogatim in globokim pisateljskim opusom se uvršča v vrh svetovnega pripovedništva. Eden najpomembnejših sodobnih mislecev je zaznamoval tako literarni kot tudi filozofski in kulturni prostor. S svojim svetovnim nazorom velja za duhovnega učitelja, ki nam odkriva neslutene možnosti človekovega bivanja in mišljenja.
Na Teološki fakulteti v Ljubljani so januarja za znanstvene raziskovalce in ljubitelje antike pripravili patristični popoldan.
Na predvečer letošnjega kulturnega praznika je državno proslavo z nenavadno orgelsko izvedbo državne himne, Prešernove Zdravljice, odprl maestro Tone Potočnik.
Jure Sešek nas vabi k Pustni sobotni iskrici na Radiu Ognjišče, kjer bomo podali roko prek s. Zvonke Mikec otrokom v Mozambiku.

Kakšna je letošnja letina žit ter kako poteka žetev nam v studiu pojasni specialist za poljedelstvo s KGZ Ptuj, Ivan Brodnjak. Na Dnevu tehnike v Krškem so največ pozornosti namenili varnemu delu na višini. Obiskali smo čebelarja, ki je prejel priznanje ČZS za inovativnost. Predstavljamo ekološko kmetijo Prodnik, kjer se ukvarjajo s pridelavo zelenjave in turistično dejavnostjo. V letošnjem letu zaključujejo mednarodni projekt LIFE Biothop. V njem so preizkušali uporabnost biorazgradljive vrvice.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Oddaja z narodno-zabavno glasbo Poletni pozdrav predstavlja legende domače glasbe, mlade talente ter ansamble, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček, ki bo 9. septembra. To poletje izbiramo med devetimi polkami, za finale jih bomo določili 5. Sodelujejo ansambli Marcela IN, Chicas, Cik-Cak kvintet, Akordi, Lesarji, Šentjanci, Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. Voditeljica je Darja Gajšek, urednik Andrej Hofer, režiserji pa Marjan Kučej, Urška Žnidaršič in Špela Kuclar.
Osrednji gost oddaje je harmonikar in avtor glasbe iz Rifengozda nad Laškim Brane Klavžar, ki ustvarja že dobrih 40 let. V oddaji igrajo tudi Novi spomini, predstavili bodo valček z naslovom Zakaj, s katerim bodo nastopili v finalu festivala SPV, ki bo 9. septembra. Za finalno vstopnico se potegujejo tudi skupini Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. V naslednji krog se bosta uvrstila dva. V studiu bo tudi štajerska skupina Zaka' pa ne. Spoznali boste tudi mladega Benjamina Merzdovnika, ki bo zaigral z voditeljico Darjo Gajšek.

Nadaljevanje družinske komedije o pustolovščinah slavnega šolarja Nikca med poletnimi počitnicami.

Končno so napočile dolgo pričakovane poletne počitnice.Nikec, njegovi starši in babica se nastanijo obmorskem hotelu. Na plaži Nikec takoj dobi nove prijatelje in povrhu spozna še Elizabeth, deklico, ki mu povsod sledi. Nikec je v paniki, saj je še premlad za poroko! Na srečo mu prijatelji pomagajo ... in povzročajo težave. Med plažo, hotelom in gozdom s prijatelji, družino, zalezovalko in plavalnim trenerjem uživa zares vznemirljive počitnice.

Izvirni naslov: LES VACANCES DU PETIT NICOLAS / Francoski film, 2014 / Režija: Laurent Tirard / Scenarij: René Goscinny, Jean-Jacques Sempé / Igrajo: Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kmetova osebna higiena je na psu. Jon, pes Bitzer in čreda ugotovijo, da je treba ukrepati. Odločijo se, da mu bodo pripravili kopanje z vsemi dodatki.

Gino bo tokrat obiskal mesto Santa Maria di Castellabate in se naučil izdelovati izvirne testenine fusilli, ki jih bo pripravil z okusno zelenjavno omako s panceto. Nato bo odpotoval v mesto Pestum in obiskal rejce vodnih bivolov, ki iz bivoljega mleka izdelujejo okusno mocarelo. Ob starodavnih templjih bo pripravil okusno zloženko iz jajčevcev, popečenih paprik in bivolje mocarele.

GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Tokrat bo svoje znanje in srečo v kvizu Joker preizkusil Srečko Matovič, častnik podpolkovnik slovenske vojske. Pred služenjem vojaškega roka je igral bas kitaro v punk bandu Okult, kot študent pa je eno leto delal kot stevard pri Adrii. Ljubiteljsko se ukvarja z vesoljem, zato vedno išče priložnosti da govori z astronavti. V svoji bogati karieri je bil tudi pomočnik vojaškega atašeja v ZDA in pribočnik predsednika države. Na pomoč je poklical svojega prijatelja, člana Vojaškega pihalnega orkestra, Urbana Kneza.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Charlotte začne službo guvernante pri skrivnostnem Alexandru Colbournu in naleti na odpor pri svojih učenkah. Slikar Lockhart se brez uspeha poskuša približati Georgiani, zato prosi za pomoč Arthurja. Polkovnik Lennox se hoče mestu oddolžiti za gostoljubje in vse pomembne meščane povabi na častniško večerjo s plesom. Alison je kar ne more pričakati, saj bo tam spet videla stotnika, ki ji je rešil življenje, Esther pa okleva, saj si ne želi srečati Edwarda.

SANDITON (II.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Justin Young, Andrew Davies
Režija: Charles Sturridge, Ethosheia Hylton
V glavnih vlogah: Rose Williams, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery, Mark Stanley, Alexandra Roach

Izvršni direktor ajdovskega podjetja Bia Separations dr. Aleš Štrancar premika meje javne vključenosti podjetnikov v širše družbeno in politično dogajanje. Potem ko je razvil eno najuspešnejših biotehnoloških podjetij v Sloveniji, je del kupnine zanj – milijon evrov – vložil v novo medijsko podjetje, Mediainvest, oziroma v spletni medij Domovina in tiskani tednik Domovina. Dr. Aleš Štrancar je gost tokratne oddaje Intervju.

Voditeljica: Vida Petrovčič

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Igrano-dokumentarni film Linhart – človek razsvetljenstva je na podlagi scenarija in v režiji Helene Koder nastal ob 250. obletnici Linhartovega rojstva. Filmska pripoved se Linhartove osebnosti loteva celovito. Odkriva nam, da Linhart ni bil zgolj avtor Županove Micke, prvega posvetnega besedila uprizorjenega v slovenščini, ter Matička se ženi. Bil je namreč tudi prodoren mislec, ki je budno, aktivno in reflektivno sledil duhu takratnega evropskega časa.

Harmonikar in skladatelj Janez Dovč je tudi umetniški vodja Agencije Celinka, ki odpira in podpira možnosti za ustvarjanje, izvajanje in poslušanje glasbe v projektu Sounds of Slovenia. Pod njegovim umetniškim vodstvom vrhunski slovenski glasbeniki z modernimi aranžmaji slovenske ljudske glasbe skrbijo za promocijo Slovenije v tujini. Tokrat se v videospotu predstavlja z avtorsko glasbo Šentjanževo.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov