Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Ponedeljek, 23. jan. 2023

TV Slovenija 3 • Pon, 23. jan.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o pomoči za zagotovitev večje letalske povezljivosti (ZPZVLP), nujni postopek

2. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK-A), nujni postopek

Dnevni red seje:

1. Vprašanja poslank in poslancev ministricam in ministrom

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Letni pregled – tokrat se bomo spomnili nagrad, podeljenih zaslužnim osebnostim, in jubilejev pevskih zborov ter društev v letu 2022.
Kaj delaš? V nizu predstavitev bomo spoznali modno oblikovalko Tamino Katz iz Nonče vasi, ki živi in dela na Dunaju.
V celovškem gledališču prvič režira koroška Slovenka Mira Stadler. Absolventka seminarja Max Reinhardt je na oder postavila delo z naslovom Der Tod und das Mädchen (Deklica in smrt) čilskega avtorja Ariela Dorfmana. Prvo samostojno predstavo je režirala v dunajskem Burgtheatru.
V Mariboru so predstavili monografijo pod naslovom Komunikacija v večnarodnostni habsburški monarhiji, 1848–1918.
http://slovenci.orf.at

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

20:50
Danes

Tokrat v oddaji Intervju Jože Možina gosti Borisa Tomašiča. Gost je predavatelj na medijski fakulteti, bolj znan kot voditelj in politični komentator na televiziji Nova24TV. Odgovarjal je na vprašanja o ravni diskurza v svoji oddaji. Z voditeljem sta se dotaknila tudi odločbe AKOS-a, da je Tomašič v eni od svojih oddaj spodbujal sovraštvo in nasilje. V nadaljevanju je gost opisal svoje delo in poudaril, da so edina televizija, pri kateri gledalci kličejo v program v živo, brez cenzure. Meni, da so številni državljani ponižani in razžaljeni, nekateri pa ga napadajo, češ da je Nova24TV Janševa televizija. Tomašič to oznako zavrača in pojasni, da je njihov vrednostni sistem transparenten in, kot je vsem znano, konservativen, kar v političnem smislu pomeni, da so bliže strankam, ki zagovarjajo konservativne in slovenske vrednote. O preiskovalni komisiji v DZ, ki jo vodi Mojca Pašek Šetinc, Tomašič meni, da je njen edini namen utišati medij, ki ni všeč trenutni oblasti. O njej pa meni, da drsi v diktaturo, saj želi imeti popoln nadzor nad mediji. Po drugi strani pa jim napadi Paškove prinašajo nove podpornike. Tomašič je povedal, da je na Novi 24 TV pred volitvami gostoval tudi Robert Golob, in sicer na lastno pobudo: »Gospod Golob je prišel v studio in odgovoril na očitke, ki so leteli nanj. Sedel je v moji pisarni in rekel, da nima nič proti Janši da je apolitičen, da ceni ljudi, ki znajo delati in da ni izključujoč.« Po volitvah pa se obrnilo, ugotavlja Tomašič, ki je zelo kritičen do Golobove vlade, češ da gre za veliko besed in obljub, a ni nobenih rezultatov. Podobno je z zdravstveno reformo; šele zdaj napovedujejo, kaj bodo naredili. Razočaran je nad mediji, ki Golobu ne upajo postaviti ogledala. Tomašič meni, da se je v preteklih mesecih premier Golob usodno zameril Milanu Kučanu, da se mu bo globoka država odpovedala ter ga zamenjala s tehničnim mandatarjem. O sedanji vladni garnituri pa meni, da dolgoročno prinaša korist desni politični opciji: »To, kar počnejo Luka Mesec, Tanja Fajon, Urška Klakočar Zupančič, je čudovito, ker ljudje vidijo, da je to teater absurda.« Tomašič sedanji oblasti najbolj zameri izključevanje drugače mislečih v politiki in družbi na splošno in meni, da je za uspeh Slovenije nujno povezovanje.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Razmere v bančnem sektorju in pogoji dostopa bančnega sektorja do trga kapitala ter morebitnih potrebnih ukrepov za likvidnostno podporo prebivalstvu in gospodarstvu v primeru poslabšanih gospodarskih razmer v letu 2023

2. Razmere v slovenskem zdravstvu v luči javnih financ

Dnevni red seje:

1. Mnenje Odbora o zahtevi Državnega sveta za ponovno odločanje Državnega zbora o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančni upravi (ZFU-B), zahteva za ponovno odločanje

2. Predlog Zakona o okrepitvi skupnega sklada za rezervacije z jamstvom Republike Slovenije za zagotavljanje izredne makrofinančne pomoči Ukrajini (ZOSRIMP), nujni postopek

Dnevni red:

1. Revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije "Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leto 2020"

2. Revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije "Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za leto 2020"

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov