Zgodba Žige in Barbare ni konvencionalna, saj kmetije nista prevzela od staršev. Kot pravita sama sta svojo prihodnost videla v pridelavi hrane, pa tudi v ozaveščanju najširše javnosti, kaj pomeni hrana za prihodnost našega planeta.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Barbara je restavratorka, ki je na prvo mesto postavila delo na kmetiji, Žiga diplomirani inženir agronomije. Z delom na kmetiji se je kot mlad fant spoznal pri sosedih, kasneje je babici pomagal skrbeti za dve kozi ter nato pri 17 letih prevzel skrb za živali.

Mlada kmetovalca danes živita na Katarini nad Ljubljano, pridelujeta seneno meso in mleko, ki ju prodajata neposredno potrošnikom. Idej za prihodnost jima ne manjka. Med drugim je v nastajanju tudi učna kmetija za delo z otroki, da bi svoje znanje lahko predajala mlajšim generacijam. Blagovna znamka S Katarine je inovativna ideja,ki ima prihodnost!

Samo na spletu: Intervju z Žigo in Barbaro Kršinar

Žiga, ki nudi tudi celostno svetovanje v razvoju kmetije želi popularizirati poklic kmeta, želi si mu vrniti spoštovanje, ki ga je imel in si ga zasluži. Blagovna znamka S Katarine je inovativna ideja, ki ima prihodnost.

Projekt Zelena Generacija na vaše ekrane prihaja 3. januarja.

»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«
»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«