Michal Krajewski skupaj z ženo Anno in hčerkami kmetuje na vzhodu Poljske, ukvarjajo pa se z vzrejo mlečnega goveda. Michal na kmetiji gospodari od leta 2006.

Anna skrbi za administrativna opravila, Michal pa za tehnološki napredek na kmetiji. Uporabljajo sodobno tehnologijo, krave so opremljene z responderji. V prostoru za molžo spremljajo količino oddanega mleka, čas molže in prevodnost mleka. Michal redno spremlja tudi današnje kmetijstvo, bil je na različnih srečanjih, tudi v Bruslju na srečanju Evropskega združenja mladih kmetov. “Mislim, da je treba mlade kmete podpirati in spremeniti stališče v zvezi s kmetijstvom. Danes namreč kmete označujejo za tiste, ki uničujejo podnebje in naravno okolje in ki mučijo živali. Čas je, da ta mit odpravimo. V resnici kmetje skrbimo za svoje živali, trudimo se živeti v slogi z naravo in razvijati kmetije,” še doda naš sogovornik.

Prepričan je, da delovanje psevdoekologov in ljubiteljev živali ne prinaša vedno želenega učinka. "Mi najbolje vemo, kako skrbeti za živali na za naravno okolje. Kmeta bi morali danes obravnavati kot hranitelja ljudi ne pa kot mučitelja živali ali uničevalca naravnega okolja," še doda.

Michal, kakšni so vaši načrti za prihodnost?
"Še naprej bomo razvijali kmetijo, jo posodabljali, uvajali nove tehnologije. Da bi se razvijali, moramo ves čas vlagati, poskušati izboljšati produktuvnost, skbeti za zdravje črede, ob tem pa se veseliti življenja z družino."

#Zelena generacija/Young Village Folk: Michal iz Poljske

After studying, Michal first got a job at a bank. After he had met his wife Anna, they soon created their own family and decided to continue living on a farm not far from Warsaw. Today, Michal and Anna and their three daughters are involved in milk production.

#Green Generation/Young Village Folk - Michal from Polan (ENG)
"Financirano s programom Evropske unije IMCAP".

Naslednjo oddajo #Zelena generacija/Young Village Folk si lahko ogledate v nedeljo, 11. julija, ob 12.45 na TV SLO 1.