Zagovoto vsi poznate slastno mocarelo, katere bela sredica se nežno stopi v ustih in parmezan, trd sir, ki ga lahko naribate na testenine.

V Italijanskem mestecu Guastalla so moči združili bratranec Umberto in sestrični Valentina in Francesca ter prevzeli skrb za družinsko kmetijo, da bi nadaljevali tradicijo pridelave parmezana Reggiano in mocarele.

Leta 2012 so z evropskimi sredstvi za mlade povečali hlev in s tem prostor za teleta. "Evropska podpora je bila odločilnega pomena za našo dejavnost, saj smo lahko zgradili nov hlev. Tako lahko nadaljujemo delo, ki nam je všeč," razloži Francesca. Bratranec Umberto je bolj kot nad delom z vilami navdušen nad tehnologijo. Tako mu na primer poseben stroj vsako jutro in večer pomaga nahraniti živino s senom. Za prehrano živine poskrbijo tudi krmilni avtomati. V računalnik ročno vnesejo jedilnik, nato pa krmilnik vsaki živali posebej odmeri hrano. Vsaka žival ima na vratu namreč mikročip.

Vsi trije so prepričani, da je treba tradicijo združiti z inovacijami. Tako uvajajo novosti, a še vedno ostajajo v preteklosti, da ne pozabijo korenin. Naravne danosti, podpora regije, države, Evrope, zaščita produkta, starši, ki jih podpirajo, ter volja do dela so odlična popotnica za dobro delo in nove ideje.

Originalni parmezan Reggiano prepoznamo po več oznakah, združenje za parmezan Reggiano namreč označi sir vsakega pridelovalca. Na vsakemu hlebcu je mogoče razbrati, v katerem mesecu, letu in sirarni je bil izdelan, saj ima prav vsak hlebec vtisnjeno oznako iz kazeina.

#Zelena generacija/Young Village Folk: Umberto, Valentina in Francesca

In the Italian town of Guastalla in the province of Emilia Romagna in an area protected for the production of the famous Parmigiano Reggiano cheese, where three cousins recently took over the agricultural work of their parents. They are all full of energy, introducing new technologies and following the tradition of production of the established brands of parmesan and other high-quality cheeses that are most known for this region.

#Green Generation/Young Village Folk - Umberto, Valentina, Francesca (ENG)
"Financirano s programom Evropske unije IMCAP"