Martina se je vključila v posel svojega očeta v kraju Guastalle v italijanski pokrajini Emilija - Romanja, kjer pridelujejo sadike zelenjave v rastlinjakih. Pri svojem delu neizmerno uživa in ga ne bi zamenjala za nič na svetu. Ko pride vsako jutro v rastlinjak, pravi, je tam vedno nekaj novega, kar ji daje življenjsko energijo. Tudi z očetom se zelo dobro razumeta, saj jo podpira in je vesel, da bodo nasledniki prevzeli njegov posel.

Foto: Zajem zaslona.
Foto: Zajem zaslona.

“Sem že tretji rod kmetovalcev v družini, s tem se je začel ukvarjati že moj dedek, moj oče je dejavnost razvil in začel gojiti različne kulture. Sprva smo pridelovali samo melone in lubenice, oče pa se je začel specializirati. Gotovo bom nadaljevala delo v našem podjetju in ga razvijala po svoje ter skušala še izboljšati in sčasoma razširiti,” razloži Martina, ki si sčasoma želi povečati tudi proizvodnjo; v bližini namreč že gradijo nove obrate, saj je povpraševanje po sadikah vedno večje.

Doda, da se je delo zaradi Covida 19 spremenilo, a kupcev ni nič manj. "Živimo v protislovnih razmerah. Ljudje se v tem časih želijo približati kmetijstvu, imeti vrt. Zaradi dela od doma več časa preživijo doma in imajo več časa za vrt, zato nas je v zadnjem letu obiskalo precej več kupcev. Večkrat se nam zgodi, da do večera prodamo popolnoma vse."

Celotno oddajo si lahko ogledate spodaj.

#Zelena generacija/Young Village Folk: Martina iz Guastalle

Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico.

Martina became involved in her father’s business in the province of Reggio Emilia in Italy, where they grow vegetable seedlings in greenhouses. She enjoys her work immensely and would not trade it for anything in the world. When she comes to the greenhouse every morning, she says there is always something new there that gives her life energy. She and his father also get along very well, as he supports her and is happy that the successors will take over his business.

#Green Generation/Young Village Folk - Martina from Guastalle (ENG)
"Financirano s programom Evropske unije IMCAP"