Daniel Canzian je človek z jasno filozofijo. Kuharski mojster, ki si je izkušnje nabiral v svetovno znanih restavracijah in se ponaša z najprestižnejšimi naslovi v italijanski in evropski gastronomiji, v svoji restavraciji uporablja predvsem lokalne in sezonske pridelke.

"Danes veliko govorimo o trajnostnem razvoju na vseh ravneh in vseh oblikah, in če dobro pomislimo, je sezonskost prvi pogoj za trajnostnost. Če poleti uporabljam gozdne sadeže, ki jih goji domačin, sem bolj trajnosten, kar zadeva stroške in okolje, kot če bi kupil ekološke gozdne sadeže iz Brazilije decembra,” je prepričan.

Je tudi mnenja, da bi kmetje morali vztrajati in svoje izdelke bolje zaščititi. “Kmetje marsikaj jemljejo za samoumevno in odklanjajo podjetnost, nočejo razumeti, da je tudi njiva že podjetje.”

Danielovo zgodbo si lahko ogledate spodaj.

Foto: Barbara Zrimšek
Foto: Barbara Zrimšek
#Zelena generacija/Young Village Folk: Daniel

Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico.

Daniel Canzian is a world-renowned young chef, who relies on local and seasonal produce. He is a frequent visitor of the Milanese food market. He likes to stress an example, where large multinational companies offer only one or two kinds of salat in their stores, even though there are hundreds of different kinds available on earth. In his opinion this affects the biodiversity on the planet, which he supports by using a diverse range of produce in his restaurant. Daniel also has a clear message to farmers: “Be entrepreneurs, even if you offer only a small box of delicious carrots, you should proud of you produce and achievement.”

#Green Generation/Young Village Folk - Daniel
"Financirano s programom Evropske unije IMCAP"