Žiga Kršinar, diplomirani inženir kmetijstva, se je, gleda na njegovo biolgrafijo, odločil, da bo kmet, že v najstniških letih. Starši se niso ukvarjali s pridelavo hrane, vendar pa so njegovo usodo zaznamovale babičine koze, za katere je začel skrbeti pri 17 letih.
Barbara je po poklicu restavratorka. Sprva se je ukvarjala predvsem s freskami in odkrivanjem preteklosti, zdaj pa uživa pri razvoju različnih projektov na kmetiji. Z veliko pozitivne energije, Žiga in Barbara ustvarjala svojo zgodbo na Katarini nad Ljubljano.

#Zelena generacija/ Young Village Folk - Žiga in Barbara (SLO)

Večino obdelovalnih površin, travnikov in pašnikov imata v najemu, skupno okoli 25 hektarjev. Prve so svoj dom na kmetiji našle koze, sledile so čistokrvne rodovniške cike. Reja živali spodbuja njune podjetniške ideje. Žiga si želi, da bi se kmetje s Katarine nad Ljubljano povezali pod skupno blagovno znamko S Katarine. Prepričan je, da je sodelovanje med kmeti ključnega pomena za uspešno delovanje na trgu. Še en inovativen projekt Žige in Barbare je tudi učna kmetija, saj želita tudi mlajšim generacija približati samo kmetovanje. Žiga, ki se sicer ukvarja tudi s svetovanjem na področju ekološkega kmetovanja, si želi poklic kmeta popularizirati.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

On Katarina above Ljubljana we meet a young couple, Žiga and Barbara. Žiga is an agronomy engineer, who started with grandmother's goats and Barbara is a restoration specialist. They are both full of business ideas, where some already became a reality. The couple is selling organic meat directly to customers and also in the process of establishing an educational farm for children.

#Green Generation/ Young Village Folk - Žiga in Barbara (ENG)
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO