Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Slavko Jerič

Ekslibris Umetnost prevajanja: vsaj sedemkrat skozi vsako besedilo

14.04.2023

Vsak prevajalec, naj bo še tako izkušen, prej ali slej naleti na jezikovno zagato. "Takrat je boj ali beg, ni druge. Sama se večinoma poženem v boj in poskušam dešifrirati pomen s pomočjo virov," razloži izkušena in nagrajena prevajalka Tina Mahkota.

Podkast Dallas, Dončić, Kidd, Cuban in čas za premislek

13.04.2023

Ka-ta-stro-fa. Najkrajša ocena Dallasa, ki se je v letu dni iz finalista Zahoda v košarkarskem svetu spremenil v tarčo posmeha, ker se ni uvrstil v končnico. Kaj zdaj čaka Luko Dončića in navijače? Podčrtajte si datume: 16. maj, 22. junij in 6. julij.

Športni SOS Dončić po poti največjih legend Lige NBA

12.04.2023

Luka Dončić je po koncu pete sezone izrazito razočaran, saj se Dallasu po lanski uspešni končnici ni uspelo prebiti med tiste ekipe, ki bi se potegovale za naslov prvaka, zato pa je lahko zadovoljen vsaj z osebno statistiko.

Slavko Jerič Cuban si Dončića (še) ni zaslužil

11.04.2023

Razočaranja in neuspehi so (skoraj vedno) nujen korak do zmagoslavnega cilja. Lekcije iz trpkega poraza so običajno vedno dobrodošle. Vsaj tako učijo zgodbe najuspešnejših košarkarjev v Ligi NBA. Pri Dallasu pa se zgodba zdi malce drugačna.

Športni SOS Kraft prevzel Petru Prevcu primat pri poletih, dolgih 240 metrov

06.04.2023

V tej zimi je le 11 smučarjev skakalcev poletelo vsaj 240 metrov daleč, med njimi pa so bili kar štirje Slovenci: Anže Lanišek, Domen Prevc, Timi Zajc in Žiga Jelar.

Tina Mahkota Nestrpna do čiščenja za nazaj: "Bi to Orwella naredilo bolj milega in prijaznega?"

07.04.2023

Racionalnost, empirizem in skepsa do praktično vsega. To so lastnosti Georgea Orwella, ki tako privlačijo Tino Mahkota. Po njeni zaslugi je ta sloviti avtor dobil slovenske prevode mnogih kakovostnih del, kamor ne sodita le slovita 1984 in Živalska farma.

Športni SOS Slovensko kolesarstvo si zasluži spomenik: Pogačar zlati niz podaljšal na štiri leta!

03.04.2023

Slovenski kolesarji do leta 2020 niso osvojili niti enega spomenika, na zadnjih 14 izvedbah najprestižnejših enodnevnih dirk pa so jih osvojili kar šest, s čimer so celo najuspešnejši kolesarski narod v tem obdobju!

Flandrija Van der Poel laskal Pogačarju: "To, kar je prikazal, je bilo res nekaj posebnega"

02.04.2023

Tadej Pogačar se je lani v cilju Dirke po Flandriji jezil nase, ob debiju na eni najlepših, najtežjih in najbolj čislanih klasik je obžaloval zamujeno priložnost. To dirko si je obkrožil za vrhunec letošnje pomladi in kot običajno svojo napoved uresničil.

Pred Flandrijo Pogačar pozna načrt za zmago: "Zame bo ključno, da sam pridem do cilja"

01.04.2023

Ni skrivnost, kako zelo si Tadej Pogačar želi dobiti Dirko po Flandriji, najbrž pa je še jasneje, da če želi že to nedeljo uresničiti te sanje, mora v sklepne kilometre v Oudenaarde priti sam oziroma vsaj brez družbe van der Poela in van Aerta.

V nedeljo drugi letošnji spomenik Pogačar bo moral izkoristiti kakšnega od 19 klancev

31.03.2023

V nedeljo bo na sporedu drugi letošnji kolesarski spomenik. Dirka po Flandriji velja za največji kolesarski spektakel v Belgiji, saj se ob cestah zbere praviloma vedno več kot pol milijona ljudi. Izjemno visoke cilje ima letos Tadej Pogačar.

Liga NBA Dallas v dveh mesecih strmoglavil na 11. mesto. Se še lahko reši?

30.03.2023

Prav lahko se zgodi, da bi Dallas v eni sezoni od statusa druge najboljše ekipe zahoda Lige NBA padel celo iz deseterice najboljših ekip v tej konferenci. Mavsi ob koncu turbulentne sezone rešujejo, kar se rešiti da.

Ekslibris Otrok že ve: To knjigo!

31.03.2023

Matej Huš je knjigo Od kvarkov do galaksij pisal dobrih pet let, ob tem pa spoznal, da ustvarjanje knjige traja dlje od najbolj pesimističnih scenarijev.

Stran 19 od 85
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov