Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Danska Drama na danskem dvoru: je bil Joachim "prisiljen v izgnanstvo", njegovi otroci pa oropani nazivov?

04.10.2022

Danska kraljeva družina je najstarejša v Evropi, izjemno priljubljena in ena najbolj "normalnih". A kot to velja za vse družine, se tudi znotraj te pojavljajo spori. Le da ni bil še noben tako velik kot zadnji, ki je že skoraj prerasel v škandal.

Smrt Elizabete II. Obdobje Karla III.: spremembe gotovo bodo, a prav radikalnih ne bo

24.09.2022

Po koncu pogrebnih slovesnosti za pokojno Elizabeto II. se oči (predvsem britanske) javnosti obračajo k novemu kralju Karlu III. Kakšne bodo njegove prioritete? Se bo zgledoval po materi in ohranjal strogo nevtralnost?

Imena vladarjev Charles ali Karel? Za jezikoslovce pri tem ni zmede.

09.09.2022

Britansko kraljico je po njeni smrti nasledil njen prvorojenec Charles, ki si je izbral vladarsko ime Charles III. oz. v slovenskem jeziku Karel III. Zakaj smo njegov naziv poslovenili? Jezikoslovci poudarjajo, da gre za kontinuiteto.

Evropa Operacija Spomladanska plima: kako bo Karel III. postal kralj?

08.09.2022

Po 70 letih vladanja Elizabete II. Združeno kraljestvo in države Britanske skupnosti narodov dobivajo novega kralja, 73-letnega Karla III. Postopki imenovanja in na koncu kronanja novega kralja so natančno določeni s protokolom.

Protest proti Vizjaku maja 2020 Poltretje leto po pridržanju protestniki dobili zadoščenje: policija ni ravnala prav

07.09.2022

Dve leti po tem, ko je policija nasilno odstranila nekaj protestnikov izpred ministrstva za okolje, kjer so protestirali proti predlogu tretjega protikoronskega zakona, je sodišče odločilo, da je policija ravnala narobe, je sporočil Marin Medak.

Platinasti jubilej "Spodbujamo tako Britance kot njihove slovenske prijatelje in sosede, da nazdravijo kraljici"

02.06.2022

Milijoni Britancev in prebivalcev držav Commonwealtha bodo štiri dni veseljačili, nazdravljali in spremljali številne dogodke, posvečene kraljici – začenja se namreč uradno praznovanje Elizabetinega platinastega jubileja, 70 let na prestolu. 

Glasba "Potrebujemo RTV, ki ga ne usmerja kapital, še manj politika, ampak dobri uredniki in direktorji"

23.05.2022

Glasbeniki so si enotni: Javna RTV bi morala biti podpora glasbenim ustvarjalcem, osredinjati pa bi se morala predvsem na tiste žanre in izvajalce, ki morda niso tako komercialno zanimivi. Kritični so predvsem do pomanjkanja glasbenih urednikov.

Slovenija Premik zimskih počitnic: "Pri tej odločitvi se zelo vidi, kakšno prioriteto sploh ima šolstvo"

06.05.2022

"Problematično je, da odločitev ni bila sklenjena zaradi koristi otrok, ampak nekaterih drugih interesentov," odločitev, da bodo v prihodnjem šolskem letu zimske počitnice prestavljene, komentira Ajda Erjavec iz Društva šolskih svetovalcev.

Nova sestava DZ-ja Kdo se vrača, kdo ostaja in kdo je nov obraz v hramu demokracije?

24.04.2022

Med 88 novoizvoljenimi poslanci bo po neuradnih izidih nov sklic državnega zbora sestavljalo 28 poslancev aktualne sestave DZ-ja, pet ministrov in dva župana. V novem državnem zboru bo 35 žensk.

Novi koronavirus Poživitveni odmerek cepiva proti covidu "obnovi" covidno potrdilo tudi po preteku devetih mesecev

11.04.2022

Marsikdo v teh dneh razmišlja o cepljenju s poživitvenim odmerkom, pri čemer ga vodi predvsem skrb glede izteka evropskega covidnega potrdila. Na ministrstvu mirijo: tudi če mine več kot 270 dni, bo potrdilo spet veljalo, ko dobite poživitveni odmerek.

Ture avanture Države počasi sproščajo ukrepe. Kaj potrebujete, če se odpravljate na dopust?

13.04.2022

Številne države ob upadanju števila okužb z novim koronavirusom sproščajo ukrepe, a nekaj splošnih v večini držav še velja, določene države oz. območja pa imajo svoja pravila, zato je pred odhodom dobro preveriti, kakšna so.

.si praznuje 30 let domene .si – ko je Slovenija po osamosvojitvi dobila še svojo digitalno identiteto

30.03.2022

1. aprila bo minilo 30 let, odkar je bila uradno registrirana domena .si, najprej pa so nanjo prenesli tisto peščico domen, ki so bile predtem registrirane na .yu, torej na jugoslovanski domeni, ki so jo upravljali ravno v Ljubljani.

Stran 4 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov