Pogorevc je lastnik omenjenega stanovanja v stanovanjski soseski Drogerija v Ljubljani postal leta 2007, ko je bil vodja volilnega štaba Lojzeta Peterleta na predsedniških volitvah. Foto: BoBo
Pogorevc je lastnik omenjenega stanovanja v stanovanjski soseski Drogerija v Ljubljani postal leta 2007, ko je bil vodja volilnega štaba Lojzeta Peterleta na predsedniških volitvah. Foto: BoBo

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak je namreč Pogorevcu leta 2009 odpisala 127.000 evrov za 355.000 evrov vredno stanovanje, je poročal Pop TV. Tovšakova je Pogorevcu dolg odpisala, ker se je Pogorevc pritožil nad gradnjo. Ugotovil naj bi več pomanjkljivosti, zaradi katerih ni bil pripravljen plačati polne cene.
Po pojasnilih Pogorevca ga v 200 kvadratnih metrov velikem dupleksu moti, da je stanovanje deset kvadratnih metrov manjše, kot je bilo navedeno, da so stropi nižji za od pet do deset centimetrov, kot je bilo predvideno, izolacija ni takšna, kot bi morala biti, loža in terasa nista v skladu s projektom, okna niso pravilna, manjkali so estrihi, namesto odtočne cevi je v kopalnici imel cev za zalivanje rož, streha zamaka, namesto treh je dobil le dva parkirna prostora, ob vsem tem naj bi del stanovanja gnil.
A ker je bila po mnenju stečajne upraviteljice terjatev povsem neupravičeno odpisana, zdaj zahteva vračilo denarja, kar skupaj z obrestmi nanese 144.000 evrov. Nakup stanovanja neuradno preiskujejo tudi kriminalisti.
Neuspešne prodaje
Grilova pa se je morala danes sprijazniti tudi z neuspelimi osmimi dražbami premoženja propadlega velenjskega gradbenega podjetja Vegrad. Tako ostajata za zdaj neprodani med drugim zemljišči kompleksa Astra v Ljubljani, ki sta se prodajali po izklicni ceni 1,4 milijona evrov.

Po izklicni ceni 660.000 evrov se je že tretjič neuspešno prodajal samski dom Velenje. Na prodaj je bil tudi kompleks Zarja Kovis v Kamniku po izklicni ceni 240.000 evrov, prodajala so se še zemljišča v Vojniku in tudi 100-odstotni poslovni delež v družbi Vegrad Projektivni biro. Neuspešna je bila tudi prodaja poslovnih prostorov v Dobrni, prodaja poslovne zgradbe v Mariboru na Tržaški cesti ter vnovična prodaja poslovnih prostorov Antaro Moste.