Foto:
Foto:
Pred novim zagonom v Muri

Stavkovni odbor je namreč sinoči hkrati z odločitvijo zaposlenih o prekinitvi stavke predlagal prosti dan za vseh 3.300 zaposlenih, poroča TV Slovenija.

Namesto Podlesnika Starman
V četrtek bo položaj predsednika uprave prevzel Bojan Starman, bolj znan kot nekdanji poslanec SDS-a in župan občine Žiri. Zamenjal bo prokurista Zdenka Podlesnika, že zdaj pa je seznanjen z razmerami v murskosoboški družbi, saj se je konec avgusta kot krizni menedžer ponudil ministrstvu za gospodarstvo, če bi potrebovali njegove usluge v Muri.

Z njim je dogovorjeno, da bo sprejel odločitev o stečaju vseh Murinih družb hkrati, Sod, ki ima v lasti nekaj več kot 12 odstotkov podjetja, pa bo po predlaganem stečaju krovne družbe podprl ohranitev družbe Mura in partnerji, ki naj bi zagotovila delo za 1.000 ali 1.100 delavcev in bo šivala za nemški Boss.

Z dnem uvedbe stečaja bodo zaposleni v Muri lahko prešli na zavod za zaposlovanje.

Novi nadzorniki najhitreje čez mesec dni
In kdaj bodo zamenjani Murini nadzorniki? Najhitreje po izvedbi izredne skupščine, torej ne prej kot v mesecu dni, saj se lahko nadzorni svet razreši le na skupščini, ki jo je treba sklicati mesec dni prej.

Delavci so z odstopom uprave, nadzornikov in prokurista zadovoljni, še vedno pa vztrajajo tudi pri zamenjavi sindikalistov v podjetju. Prav tako k razmisleku o odstopu pozivajo prvega sindikalista v državi Dušana Semoliča. In čeprav so stavko v torek prekinili, napovedujejo, da bodo, če ne bodo izpolnjene vse njihove zahteve, protest nadaljevali.

Pred novim zagonom v Muri