Bojan Starman je v pogovoru za našo spletno stran pojasnil, da je že vse življenje neke vrste krizni menedžer. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Starman je v pogovoru za našo spletno stran pojasnil, da je že vse življenje neke vrste krizni menedžer. Foto: MMC RTV SLO
Mura
Se bo delavcem pod novim direktorjem godilo kaj bolje? Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Kdo je Bojan Starman?

Sledile bodo strukturne spremembe, da se ohrani zdravi del podjetja, je nekdanji poslanec SDS-a, ki je bil na čelo murskosoboškega podjetja imenovan v sredo, dejal v pogovoru za MMC. Sogovornik si sicer želi, da bi bilo v Muri v prihodnosti zaposlenih čim več ljudi. "A zaenkrat jih je lahko le toliko, kolikor je dela," je dodal.

"Hitro bom ugotovil, kaj pije vodo in kaj ne"
Več o svojem videnju vodenja družbe nam ni mogel povedati, saj za zdaj še pridobiva dokumentacijo o Muri, obljublja pa, da bo pohitel pri preverjanju, "kaj pije vodo in kaj ne".

KDO JE BOJAN STARMAN?

Bojan Starman
je bil na listi SDS-a leta 2004 izvoljen v DZ in je med drugim opravljal funkcijo predsednika parlamentarnega odbora za finance in monetarno politiko (podpredsednik istega odbora je bil tedaj LDS-ov poslanec Matej Lahovnik).

Med njegovimi najpomembnejšimi funkcijami je osemletni direktorski mandat v Alpini, leta 1997 je postal direktor Planike. Leta 1999 je na pobudo takratnega obrambnega ministra prevzel funkcijo vodje logistike na obrambnem ministrstvu. Leta 2001 je postal direktor Jelovice.

Že četrti mandat je župan občine Žiri. Kot je konec avgusta poročal Dnevnik, se je Starman kot krizni menedžer že tedaj ponudil ministrstvu za gospodarstvo, če bi potrebovali njegove usluge, denimo, v primeru Mure.

Na vprašanje, kaj ga je spodbudilo, da je prevzel funkcijo prvega moža podjetja, je odgovoril, da je bil vse življenje neke vrste krizni menedžer in da zanj tako delovno mesto predstavlja nov izziv. Kot je pojasnil, je bil v življenju že trikrat v podobni situaciji. Bil je namreč direktor podjetij, ki so bila prav tako v nemogočem stanju, pa je bila njihova sanacija pod njegovo taktirko kljub temu uspešna. Gre za družbe Planika, Jelovica in Alpina.

"Kakšna bo vaša plača?" "Nimam pojma."
Ob koncu smo Starmana povprašali še, ali morebiti ve, kakšno plačilo bo prejemal na novem delovnem mestu. Povedal nam je, da "nima pojma" in da o tem ni nikogar nič vprašal. "Ne vem še niti, kako bom prihajal na delo," je dodal in na tem področju napovedal "hitro organizacijo".

Kdo je Bojan Starman?