V obrtno-podjetniški zbornici upajo, da ne bo velikega osipa članstva. Foto: BoBo
V obrtno-podjetniški zbornici upajo, da ne bo velikega osipa članstva. Foto: BoBo
Obrtno-zbornico zapuščajo prvi člani

V obrtno-podjetniški zbornici so po poročanju Radia Slovenija zato začeli obračunavati članarino po novem ceniku. Samozaposleni bodo po novem plačevali 18 evrov na mesec, tisti z zaposlenimi delavci 27 evrov, za člane, ki opravljajo domačo in umetnostno obrt, pa bo članarina 10 evrov na mesec.

V območnih obrtno-podjetniških zbornicah, ki jih je 62, pa si bodo prizadevali, da prostovoljno članstvo ne bo ogrozilo njihove nadaljnje dejavnosti.

Ključna prednost obrtno-podjetniškega zborničnega sistema, ki območne zbornice povezuje v krovno organizacijo v Ljubljani, naj bi bila v tem, da člani hitro dobijo pomoč v svojem lokalnem okolju, meni predsednik območne zbornice Črnomelj Stanislav Malerič. "Prilagodili se bomo tako, da bomo morali nečlanom zaračunavati vse storitve," je povedal Meglič.

Nekateri člani se namreč tudi premalo zavedajo, da lahko v območnih zbornicah redno uporabljajo brezplačne storitve, kot sta svetovanje in izobraževanje. S prostovoljnim članstvom pa bi morale biti podobne storitve še preglednejše kot doslej.

Obrtno-zbornico zapuščajo prvi člani