V Šaleški dolini še vre, sindikati pa so se le sestali z novim direktorjem TEŠ-a, ki ga v petek niso spustili v elektrarno. Foto: MMC RTV SLO
V Šaleški dolini še vre, sindikati pa so se le sestali z novim direktorjem TEŠ-a, ki ga v petek niso spustili v elektrarno. Foto: MMC RTV SLO
Po Rotnikovem odhodu

V Šaleški dolini po zamenjavi na vrhu Termoelektrarne Šoštanj še vedno vre. Sindikati vztrajajo, da gre za oranžni cunami, kar so v Zaresu sicer zavrnili in izjave Srečka Meha označili za "neresnične in polne lažnivih namigovanj".

Spomnimo, Srečko Meh, velenjski podžupan in vodja šaleškega SD-ja (s strankarskih funkcij se je umaknil), je v petek dejal: "Te kadrovske zamenjave spominjajo na noč dolgih nožev, ker se čez noč dogajajo zamenjave brez razloga, samo da je po volji nekomu, v tem primeru Zaresu. Če je predsednik Zaresa jezen in razočaran, ker so izločili Ultro in je to razlog vsega, seveda potem se mi zdi to izjemno podlo. Seveda je treba te informacije še preveriti."

Oglasili so se tudi v mladem forumu SD-ja, kjer se bojijo groženj, mafijske države in Zaresa, je za TV Dnevnik poročala Duška Lah.

Pahor: Bojmo se le lastnega strahu
Sindikati so se le sešli z novoimenovanim direktorjem TEŠ-a Simonom Totom, ki ga v petek niso spustili v elektrarno, sešli pa so se tudi velenjski župan in vodja SD-jeve poslanske skupine Bojan Kontič, Srečko Meh in razrešeni Uroš Rotnik. Sindikaliste bo v ponedeljek v Ljubljani sprejel premier Borut Pahor, ki na obtožbe in strahove odgovarja: "Najprej se moramo bati lastnega strahu."

Ultra zlepa ali zgrda?
Glede 'neuspelih kandidatur na razpisu za TEŠ 6' molči tudi Janez Kopač, direktor direktorata za energijo, neuradno pa naj bi šlo za 'velike posle, vredne tudi 20 odstotkov celotne vrednosti projekta, do katerih naj bi Ultra skušala priti tudi prek drugih podjetij', je še poročala Lahova.

Po Rotnikovem odhodu