Možnosti za Viator & Vektor sta dve: da banke upnice podprejo načrt finančnega prestrukturiranja ali da ga zavrnejo. Foto: BoBo
Možnosti za Viator & Vektor sta dve: da banke upnice podprejo načrt finančnega prestrukturiranja ali da ga zavrnejo. Foto: BoBo
Saga družbe podaljšana do srede

V primeru neodgovora ali negativnega odgovora na načrt finančnega prestrukturiranja vodstvo družbe napoveduje začetek postopka za razglasitev plačilne nesposobnosti, je za Dogodke in odmeve našega radia poročal Daniel Poslek. Ob tem je dodal, da prvi mož skupine Zdenko Pavček optimistično pričakuje pozitiven odgovor bank. Zaposleni, ki so bili od dopoldanskih ur na shodu pred prostori uprave, so se medtem razšli.

Delavci odgovor uprave v vsakem primeru pričakujejo v sredo, je po popoldanskem srečanju z vodstvom pojasnil predsednik Sindikata delavcev prometa in zvez v Viatorju & Vektorju Marko Vučko. "Torej se v četrtek pričakuje, da bodo vložili predlog za začetek stečajnega postopka," je dejal in dodal, da bo sindikat, če se to ne bo zgodilo, sam začel postopek za stečaj. Pojasnil je, da bodo v sredo doma čakali na odgovor bank in odločitev vodstva, ravno tako se ne bodo zbrali v četrtek - če bo treba, se bodo zbrali v petek.
Dopoldanski shod
Pavček
je na dopoldanskem shodu delavcem v Ljubljani pojasnil, da banke upnice še niso našle skupnega jezika glede reprograma posojil Viatorju & Vektorju.

Pavček: Obvestil bom banke
Pavček upa na dogovor z bankami in podpira predlog sindikata, da sodeluje na sestanku z bankami upnicami. Obljubil je, da bo vsem predsednikom uprav bank upnic poslal elektronsko pošto, v kateri jih bo obvestil, da delavci zahtevajo skupni sestanek.

Okoli 200 delavcem, ki so se zbrali na protestu pred prostori Viatorja & Vektorja in jih je potem vodstvo povabilo na srečanje v poslovno stavbo, je pojasnil, da jim sestanka ne more obljubiti, saj da se morajo banke upnice dogovoriti med seboj.

"Uprava ima dve uri časa, da se uskladi z bankami"
Kot je dopoldne dejal predsednik Sindikata delavcev prometa in zvez v Viatorju & Vektorju Marko Vučko, so dali upravi dve uri časa, da se uskladijo z bankami. "Povejte, da je zunaj 200 ljudi, ki zahtevajo stečaj. Mogoče se bo kdo zganil," je poudaril.

Direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak pa je zbranim delavcem v družbah Skupina Viator & Vektor, Viator & Vektor Logistika in Viator & Vektor Storitve pojasnil, da čakajo na odgovor bank.

Možnosti za podjetje sta dve: da banke upnice podprejo načrt finančnega prestrukturiranja ali da ga zavrnejo. V tem primeru bodo stekli ustrezni insolvenčni postopki, je še dejal Novak.

Saga družbe podaljšana do srede