Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 41 glasov Ocenite to novico!
Miro Cerar in nova vlada
Ekipa Mira Cerarja deluje vse bolj krhko in ranljivo (foto: BoBo).
Jure Brankovič
Jure Brankovič je novinar Tarče.
Prva skupščina
Nekdanji člani skupščin bodo v torek 25 let po prvih volitvah stopali v Dražvni zbor na slavnostno sejo z upravičeno mešanimi občutki. (foto: BoBo)

Dodaj v

Od osmih let do osmih tednov

Kolumna Jureta Brankoviča
2. april 2015 ob 09:33
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Po volitvah smo vsi verjeli, da bo Miro Cerar vodil Slovenijo naslednjih osem let. Zdaj se sprašujemo, ali jo bo še naslednjih osem tednov," so besede enega tujih veleposlanikov v Sloveniji.

Znova ima težave, kako oziroma ali sploh v depešah iz Slovenije opisovati politično življenje, da bi bilo videti vsaj približno resnično. Namesto o smelih in pričakovanih odločitvah vlade o velikih naložbah, še večjih prodajah državnih podjetij in obljubljenih reformah lahko domov poročajo le o tem, da vlada spoznava sama sebe.

Draga varnostna revolucija
Presenetljiva revolucija, ki jo je zastavil Miro Cerar ob prevzemu oblasti, opleta z repom. Menjava šefov vojske, policije, civilne in vojaške obveščevalne službe kaže posledice. Povsem neposrečena menjava kariernega in v vojski dobro prepoznanega načelnika generalštaba generalmajorja Dobrana Božiča ima vpliv na Slovensko vojsko. Menjavo šefa obveščevalno varnostne službe obrambni minister Janko Veber drago plačuje te dni in ima vpliv na stabilnost celotne države.

Čeprav vojaški agenti tokrat niso fizično dvignili roke nad civiliste, so očitno korakali v napačno smer po navodilih ministra Vebra v trenutku, ko bi ga morali vsaj opozoriti, da vodijo njegove usmeritve proti prepadu. Čeprav jim - tako pravna kot obramboslovna stroka - zaradi manka naklepa v resnici nikoli ne bo nihče na sodišču dokazal nezakonitosti njihovega početja. Kar niti ni pomembno. Pomembno je, da so iz Cerarjevega kabineta sprožene rošade pokazale svoje posledice. Vse skupaj pa je žal šele žalosten začetek.

Fantje z vseh vetrov v akciji
Maske z velikimi obeti pospremljenih "novih obrazov" padajo. Strah sestavljavcev kandidacijskih list za mesta v državnem zboru se potrjuje. Junija smo zapisali, da je med kandidati za nekoč prestižnih deveteset mest "le majhen delež takšnih, ki jih v strankah res poznajo in so si možnost vstopa v državni zbor pridobili z leti brezmadežnega dela, lokalne strankarske aktivnosti in prepoznavnostjo v lokalnem okolju. Tudi zato na hitro zbrani "fantje z vseh vetrov" med mandatom poskrbijo, da ugled državnega zbora v javnosti še nekoliko pade." Razkritja v stranki Mira Cerarja te napovedi presegajo in spominjajo na najhujše čase Virantove liste na steroidih.

Ko poslanci postanejo ministri, postanejo zanimivi. Tarča je razkrila nečedno preteklost gospodarskega ministra, ki je v imenu DZS-ja po oceni Agencije za varstvo konkurence z nezakonitimi kartelnimi dogovori leta prodajal državi predrag pisarniški material. In je šel. Kot še trije ali v kratkem menda štirje ministri. Naključna ministrica za šolstvo samo potrjuje stisko "fantov iz vseh vetrov", ki se kot impresionist Paul Gaugin šele po prevzemu oblasti sprašujejo “Od kod prihajamo? Kdo smo? Kam gremo?“

Pahor ne bo predlagal alternative
Vse skupaj še nekolikanj zapleta pričakovanje, da bo ustavno sodišče do konca maja odločilo, ali je sodišče dovolj prepričljivo dokazalo vodji opozicije prejemanje podkupnin. Sploh ker je predsednik države Borut Pahor po neuradnih informacijah tako njemu kot večini glavnih političnih igralcev zelo odločno povedal, da ob morebitnem padcu vlade Mira Cerarja sam ne bo predlagal novega mandatarja.

Ko bodo v torek na slavnostno sejo državnega zbora ob 25. obletnici prvih demokračnih volitev v Sloveniji na slovesnost v Državni zbor stopali nekdanji poslanci, bodo njihovi občutki zagotovo upravičeno mešani. Podobno kot diplomati tudi sami domov verjetno ne bodo znali sporočiti, kaj se v hiši, kjer so nekoč služili, v resnici dogaja. Sploh če bo ob trenutni hitrosti odhodov ministrov v imenu vlade na slovesnost prišel premier kar sam.

V današnji oddaji Tarča bomo ugotavljali, kako se delijo pristojnosti in vpliv pri sestavljanju in preživetju vsakokratne vlade. Kdo v ozadju obvladuje politiko, bomo vprašali Gregorja Golobiča in Žigo Turka. Kaj so počeli obveščevalci, bo v prvi osebi povedal minister Janko Veber in njegova predhodnika, Aleš Hojs in Roman Jakič. Kakšno vlogo ima SMC in kako velik del stranke svojega ustanovitelja še podpira, bomo vprašali poslanca poslanske skupine SMC, Bojana Dobovška. S pomočjo urednice Financ Simone Toplak bomo preverili, kako daleč vodijo sledi denarja privatizacije.

@JureBrankovic

Jure Brankovič, Tarča
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
ZeK
# 02.04.2015 ob 09:38
"Kdo v ozadju obvladuje politiko, bomo vprašali Gregorja Golobiča..."

hahaha, kaj pričakujete samorazkritje?
ata
# 02.04.2015 ob 09:55
Ko se bo začelo medijsko pumpati bivšega komisarja Potočnika, bo znak, da je Cerar odpisan.
AM
# 02.04.2015 ob 09:56
"Po volitvah smo vsi verjeli, da bo Miro Cerar vodil Slovenijo naslednjih osem let. Zdaj se sprašujemo, ali jo bo še naslednjih osem tednov," so besede enega tujih veleposlanikov v Sloveniji.

Izjava na mestu !
enbody
# 02.04.2015 ob 09:56
Plagiatorstvo je navadna kraja, z namenom pridobitve protipravne koristi in kot tako dejanje bi moralo biti okvalificirano kot kaznivo dejanje.
Se pravi, če ministrice ne bi dobili z roko v marmeladi, bi nam vladala navadna BARABA !
ZeK
# 02.04.2015 ob 09:44
Blue-Star

vsi, ki smo imel kdaj strokovne/poslovne opravke s Cerarjem, ne glede na politično provenienco, smo vedeli, da je operativno povsem nesposoben.
pepar
# 02.04.2015 ob 09:56
No če iz tega članka in zdrave pameti potegnemo sklep,bi se glasil:
Stare politične garniture so s svojim pokvarjenim delom in dejansko nesposobnostjo zahebali to državo,ko smo Slovenci hoteli in si zaželeli novih,smo pa ugotovili,DA JIH NI,ker je očitno vsa naša "inteligenca",vsaj tista ki se hoče pečat s politiko pokvarjena da smrdi.
Pa naj bodo to stari ali novi obrazi !!!
Taka je kruta resničnost na sončni strani Alp.
daresi
# 02.04.2015 ob 10:04
Samo, da ni Janša, pa če nam država razpade na prafaktorje.
Valerija
# 02.04.2015 ob 09:45
so besede enega tujih veleposlanikov v Sloveniji.

katerega?
MarcoQ
# 02.04.2015 ob 10:03
Jaz ne vidim nobenega problema v Cerarju. Če je dovolj načelen, da brez pomislekov menja tudi ministre iz svoje stranke, potem je to pohvalno.
Bolj je problem, da mora v vsakem primeru sestavljati koalicijo s katero izmed bolj preračunljivih strank.
Crveni
# 02.04.2015 ob 10:03
Ko se bo začelo medijsko pumpati bivšega komisarja Potočnika, bo znak, da je Cerar odpisan.

Potočnik dela za Monsanto, in lahko tam veliko več zasluži, kot če bi bil PV. Ne bo za. Prej bi stavil na Musarjevo.
KovacevaKobila
# 02.04.2015 ob 09:59
Junija smo zapisali, da je med kandidati za nekoč prestižnih deveteset mest "le majhen delež takšnih, ki jih v strankah res poznajo in so si možnost vstopa v državni zbor pridobili z leti brezmadežnega dela ..."

Heh. Cenim vaš idealizem, g. Brankovič, toda kdaj točno si si možnost vstopa v državni zbor pridobil z brezmadežnim delom?
svabo
# 02.04.2015 ob 10:33
Kaj je Slovenska realnost? Slovenska realnost so zgodbe vsakdana. Zgodbe o nesposobnosti, osebnem povzpetništvu, korupciji, slepih in sllaboumnih novinarjih. Eden od njih je tudi Jurček. Tale tekst me spominja na koktajl Sex on the beach. Sex je zanič, pa še v ritni luknji in med jajci maš tono mivke.
Slovenija se ukvarja z neumnostmi tipa Jure Brankovič hkrati pa usode ljudi trpijo ko se vsak dan znova zaletavajo v zid. Zid nesposobnosti, korupcije.... Trenutno ugotavljam kako sistemska korupcija prestreli zdravstvo do konca. V ožjem krogu družine imamo primer, ko se je poškodovala vrhunska športnica. Mlada punca, državna reprezentantka tik pred vpisom na tujo fakulteto, kjer bi nadaljevala športno pot. Kot vrhunska športnica je seveda prejela vse napotnice 1/1. Saj veste prioriteta. Ko se pa prebije do operativnega posega pa pade v čakalno vrsto ne glede na prioriteto. In sicer 220 dni. Ker ni nezgoda temveč je poškodba???? Seveda je takoj ponujena alternativa. In to TAKOJ. Samplačniško za 5 jurjev ni problema. Jah škoda k nimate še tistega posebnega dodatnega zavarovanja za športnike........ Torej državljani opazujemo to nesposobnost in kretenizem premierja. Hkrati pa imamo sistemsko korupcijo vpeto v sistem zdravstvenega varstva. In potem ZZZS zopet potrdi "uspešnega" Fakina, ki je sicer kao naredil plus v blagajni, hkrati pa razpada zdravstveni sistem na polno. Ampak ja ane Jurček važn, da se piše kako so grdi eni Vebri in "njegovi" in kaj vse hudega so naredili. Važn da ma tale državica skoz ena polena za na ogenj metat. Razpad države na področju zdravstvenega zavarovanja, kjer je dnevno na delu potrditev, da pred zakonom pač NISMO enaki je pa samo en del te gnile realnosti.
Kot si že rekel Jurček. Presenetljiva revolucija.......mogoče še kaj?
generusus
# 02.04.2015 ob 11:04
Ad-hoc stranka, kot je SMC, bi se morala najprej vsaj pet let kaliti na lokalnem nivoju. V tem času bi se pokazalo kateri ljudje zares želijo delati in kateri so prišli v stranko le zaradi koristoljubja. Enako velja za vse preostale stranke, ki so nastale par tednov pred volitvami.

Soočeni smo z naslednjim paradoksom: Še za najbolj preprosto delovno mesto se praviloma išče človek z vsaj tremi leti delovnih izkušenj, medtem ko lahko povsem nova stranka avtomatično sestavi vlado, pa čeprav nima z vodenjem države prav nobenih izkušenj.
cenitamsok
# 02.04.2015 ob 11:04
Osel gre enkrat na led, Slovenci pa večkrat. Tu mislim na instant stranke v lepem celofanu.
generusus
# 02.04.2015 ob 10:30
Na tem forumu sem že večkrat napisal, da Sloveniji manjka kariernih politikov, torej politikov, ki se tega posla učijo že od študijskih let. Tako pa parlament sistavljajo wanabe "politiki", ki vstopajo na ta spolzki parket šele pri petdesetih ali šestdesetih letih. Aktualni predsednik vlade ni nikakršna izjema, je nakakšen pripravnik, prav tako pa skoraj vsi zdajšnji ministri. Takšni ljudje ne morejo biti kompetentni na mednarodnem političnem prostoru.
Elaphe
# 02.04.2015 ob 09:55
Mene izredno preseneča izbor gostov. Za večino se tako ali tako ve, kaj bodo povedali. Kaj lahko pričakuješ od Turka (SDS), Hojsa (NSI, v resnici SDS) in Toplakove (glede na kolumne v Financah), kot da bodo blatili Cerarja.
Kar se tiče Dobovška, že vem, da bo samo kritiziral in sebe povzidigoval.
Golobiča se bo spraševalo, če je spet kje v ozadju. On bo to zanikal.
Edina neznanka je Jakič.Ta pa je zamenjal že toliko strank, da ne vem več, kakšno mnenje še sploh ima.
Vladoska
# 02.04.2015 ob 10:29
Še nasvet vsem, ki jih mika politika. Če ste prepisovali in tako pridobili kakršenkoli akademski naslov, ne silite iz svojih bunkerjev, ostali boste brez naziva, če vam ta sploh kaj pomeni.
if
# 02.04.2015 ob 10:01
Pogled iz ozadja kipa Borisa Kidriča je odgovor na vprašanje "Kdo v ozadju obvladuje politiko?". Nazor, ki izvirno pripada vsebini kipa Borisu Kidriču in danes cepljen na to laž.
Vratovinc
# 02.04.2015 ob 10:49
Pravzaprav, narod dragi, krivi smo si sami, ker preveč zaupamo leporečju in premalo štejemo dobra dejanja.
kralj matjaž
# 02.04.2015 ob 10:18
Vlada, katere namen je samo držati odprte pipce v posvečene žepe, bo pač vedno imela probleme. Ker teh pipc nikoli ne bo dovolj.
ata
# 02.04.2015 ob 10:08
@Crveni: drži, tudi ambicije Musarjeve so brezmejne
Vladoska
# 02.04.2015 ob 10:55
Jure Brankovič
Naslov je zelo ohrabrujoč za Slovence, ki nimajo kaj dat v usta. Še dvakrat predčasne volitve, pa boste tudi sami za sebe lahko napisali "novinar, ki so mu v službi šteti dnevi"
PačNekdo
# 02.04.2015 ob 10:18
Kaj drugega pa je bilo za pričakovati od vlade, v kateri sta DeSus in SD. Prva stranka itak takoj grozi z odhodom iz koalicije že samo če Karla muči zaprtost, vodstvo SDja pa samo išče načine in poti, kako ukrasti volivce Združeni Levici in sebi narediti reklamo pa nima veze če bo zaradi tega trpela celotna vlada in država. To nista državotvorni stranki, to sta zgolj stranki zelo ozkega interesnega področja, zato pa so non stop z njima težave.
Crveni
# 02.04.2015 ob 10:07
Ko bo izbor, ki ga ga skuša prodajati naša "desnica" primeren za 21 stoletje, ga bodo ljudje tudi kupili.

Tipična izjava ''liberalca''. Ker desnica ni za posvojitve otrok s strani istospolnih, naj raje vlada levica, pa čeprav je nesposobna in skorumpirana. Bite me!
Lovec
# 02.04.2015 ob 13:48
Počasi se začenja medijsko šamponiranje volilcev in priprava na novo ohranitev nacionalnega interesa, kar ppomeni podreditev SMC-ja na pot, ki je bila že zdavnaj začrtana ali pa nove volitve in zopet nove obraze. ( Jaz stavim na Pirc Musarjevo ).

Kakšno težko klanje je znotraj Levice in nasploh glede privatizacije pove samo dejstvo, da smo imeli Patrio, pa izredne volitve, pa spontano organizirane demonstracije, pa šov glede PS Jankovića in AB, ter sedaj SMC-ja. Nateg za nategom.

V igri je 3 runda prerazporeditve premoženja in ta bo zadnja, kjer se zaslužni in večni borijo za ponos revolucionarnega boja in biloškega nasledstva.
iufhdfewd
# 02.04.2015 ob 12:30
Raje nepreverjen kader ki se sproti čisti ,kot pa preverjenega lopova s certifikatom in svojo zalego.
dimmukomun
# 02.04.2015 ob 12:11
Padel je ta MMC na raven 24 ur ,al pa še nižje
generusus
# 02.04.2015 ob 11:26
1970b

Alternative so vedno, in da jih ni, je le privid, ki se ustvarja prek pristranskega medijskega prostora. Resni in sposobni desnosredinsko misleči ljudje se v morebitno politično tekmo sploh ne želijo spuščati, saj bi bili zaradi nezrelega in nezdravega poročanja o dogodkih oziroma zaradi ideologiziranega medijskega prostora, v medijih brez dvoma prikazovani kot nesposobni in idejno preveč konzervativni, celo nevarni.

Zelo podobna propaganda je bila v naših krajih med drugo vojno in po njej, ko je iz ekonomskih in političnih razlogov moralo oditi v tujino ogromno slovenskega meščanstva in intelektualnega središča slovenskega naroda, torej zdrav temelj skoraj vsake družbe, ki želi napredovati v duhovnem in materialnem smislu. Slovenija je mišljensko amputirana država, ki si še lep čas ne bo opomogla in bo postala zares pluralna šele tedaj, ko bo v enaki in nediskriminatorni meri obravnavala vse državljane in politike ne glede na politično prepričanje. Sedaj je to zagotovljeno le na papirju, dejansko pa so stvari deleč od tega.
lemur3
# 02.04.2015 ob 11:20
Ja ok je komedija s temi menjavami, ampak a ni po svoje osvežujoče, da se diskretirane ministre zamenja? Prej so v glavnem čakali, da se je nevihta polegla pa šli naprej.
G.Bruno
# 02.04.2015 ob 10:12
Crveni
Ker desnica ni za posvojitve otrok s strani istospolnih
Če bi to bila edina napaka "desnice"...
G.Bruno
# 02.04.2015 ob 10:03
Crveni
Če je večina raje revna, kot da bi vladal Janša oz, kdo drug z desnice, potem bo tako

Ko bo izbor, ki ga ga skuša prodajati naša "desnica" primeren za 21 stoletje, ga bodo ljudje tudi kupili. Torej? Osvežite ponudbo.
generusus
# 02.04.2015 ob 13:03
1970b

"Zanimivo pa je, da se ravno tisti, ki so omenjali ekonomsko nekompetentnost Sirize, zgražajo, ko je podprla privatizacijo luke v Pireju."

Pa se ti zdi pošteno, da stranka zmaga na volitvah v glavnem zato, ker zagovarja državno lastnino in nasprotuje privatizaciji, a par tednov za tem naredi popolnoma drugače?
SAM
# 02.04.2015 ob 12:19
Pred padcem Janševe vlade ste zahtevali 110 % politično higieno. Kaj smo dobili in kam gredo in kdaj bodo padle maske tudi "spontanim vstajnikom"??
Binder Dandet
# 02.04.2015 ob 11:48
Jaz krize ne vidim. Obrambni minister ni deloval transparentno, čao. SD se mora malo jajcat zarad vtisa, ampak bodo ostali v vladi. Zadnja ministrica je pa fail, ampak ni škode naredila, razen vzela vsem skupaj čas, ki bi se lahko za kaj koristnejšega porabil. Glede na to, da so ekonomske razmere, globalno gledano, v fazi izboljšanja...pritiska za politično krizo ni. Razen iz strani medijev, ki o tem ugibajo.
Bivši uporabnik
# 02.04.2015 ob 11:28
Miro Cerar mi deluje kot politik,ki to ni.
Nima znanja,vizije,idej....predvsem pa ne postavlja državljane na prvo mesto.
mondelez
# 02.04.2015 ob 11:16
Vodenje države pač ni enako, kot lapanje o nekih neotipljivih zadevah, kar je bil Cerar navajen do sedaj. Upal sem celo, da se bo iz vse te kuhinje res razvilo kaj pozitivnega. Sicer mu ne oporekam strokovnosti, ampak z ljudmi preprosto NE zna. Ko bi moral pokazati, da je vodja se zapleta z nekimi izjavami, ki se slišijo kot BLA BLA BLA BLA, ko bi moral nekaj narediti se skrije za svoje znane izjaveˇpo temeljiti preučitvi stanja bom podal svojo izjavo...ˇ nato se ne zgodi nič. Ja dragi premier to niso neka honorarna pisanja, ki jih lahko oddaš tudi malo kasneje in ni nič narobe. Biti vodja pomeni biti ČLOVEK NA MESTU, ne pa neodločen pajac
neo321
# 02.04.2015 ob 11:16
Samo slepi in gluhi se danes čudijo skropucalu te vlade! Kakor je pač stranka nastala s pomočjo ozadja in medijskega naročenega pompa, se je že takrat točno vedelo, da ima vse to točen določen namen.
Če bi se Janši to zgodilo (pa se to do sedaj ni in se ne bo!), da ministrica za šolstvo kupi magisterij (ali pa ga 1/3 prepiše) bi v naslednjih dneh padla cela vlada! Tak medijski pritisk, verjetno tudi vseslovenska vstaja bi bila.

In sedaj? Nič, pač ministrico je predlagal Cerar, ki je tako pameten in najboljši premier do sedaj...
Smešno - prava burleska, kako se da večina Slovenceljnov naplahtat!
5tane
# 02.04.2015 ob 09:57
V bistvu bi bilo škoda, da pade vlada. Končno se stvari pomikajo navzgor. Plus ne, da se mi spet poslušat tisto sranje, mi levi, mi desni medtem ko pa država propada.
T.I.S.A.
# 02.04.2015 ob 14:40
In še nekaj...to, da Cerar ne zmore sestaviti močne, sposobne ekipe, ki izhaja iz načel etike in morale kaže le na to, da je pri nas kritična masa sposobnih in odgovornih ljudi očitno veliko premajhna. Kar je zelo, zelo žalostno. In ob tem me lahko samo glava zaboli, ko pomislim, da so nam vsa ta leta (od osamosvojitve dalje) vladali nesposobni in neodgovorni ljudje, ki so nam svojo (ne)sposobnost prikrivali in nas zavajali ter manipulirali. Ker so lahko...ker je bilo vse skrito našim očem. In ni bilo nobenih posledic.
generusus
# 02.04.2015 ob 14:04
Binder Dandet

Odstopljena ministrica se je podpisovala kot magistrica znanosti, a kakor sedaj kaže, bo zanesljivo izgubila to akademsko titulo. Ta titula ji je omogočila številne dolžnosti in obveznosti, ki izhajajo iz znanstvenega naziva. Če kdo izkazuje izobrazbeno raven, ki je dejansko ni dosegel ali pa jo je dosegel na nepravilen način, gre za hudo kršitev. Marsikdo tudi ne bi mogel pridobiti aktualne zaposlitve, če ne bi izkazal ustrezne ravni izobrazbe .
ata
# 02.04.2015 ob 11:32
@tomo:Ja, to smo pač mi: "The land of champions", bi rekel Magnifico.

Prej dežela samozvanih kritičnih mislecev, ki popolnoma nekritično nastavijo vsakemu (= dajo glas), ki ga mediji porinejo naprej; oz. po besedah Britte Bilač ob procesiji na Magistrat: "Samo, da ne bo Janša."
Dežela bebčkov, pravzaprav.
mondelez
# 02.04.2015 ob 11:31
V teh časih ko je padec vlade vedno bolj verjeten, se poraja vprašanje. Kaj nas čaka če na oblast pride ZL? Bo kaj drugače? ALi niso tudi oni že predolgo lačni ob pogledu na korito?
Nisem pretirano veren ampak Bog z nami.
lukey90
# 02.04.2015 ob 11:13
Potočnik ne bo PV, ne vem kaj sanjate že večkrat je pokazal, da mu dol visi za to.
Valuk_
# 02.04.2015 ob 10:03
Najhuje je res, ker se vse vlade ukvarjajo samo še same s sabo. Pa naj je bil to Janša, Pahor, sedaj Cerar.

Res grozno, sploh ko se zavedaš, da sploh ni več alternative.

Zadnjič je Luka Mesec dobro rekel, ko je bilo spet 2 tedna sam gleda Vebra, da se ne želijo s tem ukvarjati, ker gre res spet sam za eno prepucavanje.

Cerar pa ne vem, ni iz testa, čeprav ima dobre namene. Premehak je, premalo odločen. Kako si sploh lahko dovoli, da tole z Vebrom ne ve kako se bo izšlo, to bi morali že za zaprtimi vrati rešiti. Res je preveč naiven za predsednika vlade.

Kot drugo so pa ministri oz. politika. Ni več kadra, tudi sami smo krivi, ker smo besedi politika dali slabšalni pomen, tako da večino v njo vstopajo samo še nesposobneži in oportunisti. Tko pač ne gre.
Blue-Star
# 02.04.2015 ob 09:41
tuji veleposlaniki pač ne poznajo razmer, da je miro prišel gor zato ker so drugi tako hoteli, celo tako daleč so šli da so priredili volitve da bo ja zmagal. No mi smo vedeli da cmerar ni sposoben za kaj takega. In zdaj se to seveda lepo kaže.
T.I.S.A.
# 02.04.2015 ob 14:24
Prav vsi po vrsti se obnašajo/obnašete tako kot da je Cerar en velik kriminalec. Razlika med Cerarjem in njegovo ekipo in med ostalimi dosedanjimi predsedniki vlad (in njihovimi ekipami) je v tem, da pri Cerarju ministri (razen starih struktur ala Veber) priznavajo svoje napake in zanje prevzemajo odgovornost, medtem ko pri prejšnjih predsednikih vlad PRIZNAVANJ in PREVZEMANJ ODGOVORNOSTI ni bilo ampak so se vsi samo nekaj izgovarjali in valili krivdo na druge, predvsem pa skrivali in prikrivali dejstva. Oni in njihove ekipe nikoli za nič niso bili odgovorni. In, če pričakujete, da bodo/bomo smeti, ki so se nabirale od osamosvojitve naprej, pospravili na hitro, čez noč, potem živite v iluzijah. To, da "smeti" prihajajo na plano je samo pozitivno in je del procesa čiščenja stare nesnage. Vse, kar ni v skladu z etiko in moralo, ki jo zagovarja Cerar se dobesedno samo čisti...beri: odstopa ali pa se drži kot pijanec plota, ki zanika, da je pijan (Veber).
generusus
# 02.04.2015 ob 13:44
Binder Dandet 02.04.2015 ob 13:30

Stvari, ki jih omenjaš v zvezi z Drobničem se ne nanašajo na njegovo kršitev zakonodaje, ampak na njegovo nezrelo dejanje.

BTW, tudi poslanec Kacin je pred leti po glavi udaril poslanca Hvalico KLIK, pa se mu ni nič zgodilo. Tudi v tem oziru gre za pobalinstvo, ki bi moralo biti zavoljo politične higiene sankcionirano.

Je pa vsebinska razlika, če kdo brez dvoma krši zakon ali pa če se kdo vede nezrelo in pobalinsko.
domobrán
# 02.04.2015 ob 13:40
Mene je pa Cerar presenetil z dobrim vodenjem. Dela skoraj iste stvari kot Janša, s tem, da če bi Janša hotel kaj privatizirat, bi rdeči že razgrajali po ulicah. Tako da je boljše, da Cerar naredi "dirty things".
anoh
# 02.04.2015 ob 12:35
Samo nikoli več obsojenega kriminalca Janše in SDS. Vse drugo bomo nekako preboleli le JJ nikakakor ne. Ta baraba mora oditi, da ga nikdar več ne gledamo.
lojal
# 02.04.2015 ob 11:55
Prepisovanje iz ene knjige - plagiat, prepisovanje iz desetih - doktorat.
Jure Brankovič
link
Drugorazredna tema
29
9. april 2015 ob 22:22 Bliskavice v državnem zboru bodo spremljale še zadnji korak sage o ničemer.
Več novic ...
Kazalo