Lindsay se nadvse trudi, da bi se otresla slovesa puhloglave najstniške zvezde. Foto: Reuters
Lindsay se nadvse trudi, da bi se otresla slovesa puhloglave najstniške zvezde. Foto: Reuters
Tennessee Williams
Tennessee Williams je med drugim napisal tudi slovito Mačko na vroči pločevinasti strehi.

Lindsay bo na velika platna kmalu prišla z biografskim filmom o Dylanu Thomasu, The Best Time of Our Lives, politična drama Bobby je pravkar dočakala premiero, igralka pa že kuje nove načrte. Pristopila je k snemanju filma po na pol pozabljenem scenariju slovitega ameriškega dramatika Tennesseeja Williamsa, The Loss of a Teardrop Diamond. Lindsay si je izborila nič manj kot glavno vlogo: igrala bo Fisher Willow, hčerko plantažnega veleposestnika v Memphisu, in sicer v 20. letih prejšnjega stoletja.

Težave mlade bogatašinje
Po študiju v tujini se vrne domov, se zaljubi v Jimmyja (Chris Evans), preprostega fanta iz delavskega razreda, ki ima za nameček še očeta alkoholika (David Strathairn) in noro mati, ki dela na plantaži Willowovih. Fisher skuša fanta predstaviti kot bogataša, da bi ga njeni starši in predvsem teta, resnična lastnica ogromnega družinskega bogastva, lažje sprejeli. Dekletovo mati naj bi po neuradnih podatkih igrala Ellen Burstyn.

Snemanje neodvisnega filma naj bi se začelo naslednje leto. Scenarij, ki je bil v knjižni obliki prvič objavljen leta 1984, je bil najden šele po Williamsovi smrti, literarni zgodovinarji pa ga časovno postavljajo v petdeseta leta.