Leta 2000 je po romanu Ameriški psiho nastal film, v naslovni vlogi je blestel Christian Bale. Foto: Universal
Leta 2000 je po romanu Ameriški psiho nastal film, v naslovni vlogi je blestel Christian Bale. Foto: Universal
Ellis na Twitterju zbira zamisli za novega Ameriškega psiha. A ne pričakujte zahvale zanje ... Foto: PrintScrn Twitter

Pretekli konec tedna je pisatelj in scenarist Bret Easton Ellis svojim sledilcem na Twitterju ponudil nekaj zabavnih namigov o tem, kaj bi se njegovemu antijunaku dogajalo v morebitnem nadaljevanju Ameriškega psiha.

Vse skupaj se je začelo s tvitom: "V LA-ju je ena ponoči, sedim za mizo in dokončujem scenarij, kar naenkrat pa si delam zapiske, kje bi bil Patrick Bateman zdaj in morda bi lahko ..."

Nato je začel Ellis eno za drugo nizati zamisli o tem, kakšen bi bil Bateman tukaj in zdaj. Kar se je začelo kot šala, se je kmalu spreobrnilo v namig, da pisatelj dejansko načrtuje nadaljevanje Ameriškega psiha in razmišlja o sestanku z založniki. Sledilce na Twitterju spodbuja, naj mu še naprej pošiljajo svoje zamisli - sicer jim za to ne bo dal zaslug, a pomagajo, pravi.

Bretu Eastonu Ellisu lahko sledite na Twitterju, kjer pisatelj redno objavlja svoje poglede na popkulturne fenomene, seveda pa tam lahko preberete tudi njegove zamisli za novega Ameriškega psiha.
Moril zaradi Adeline priredbe The Cure
Pri Shortlist.com so zbrali nekaj najboljših tvitov na temo Ameriškega psiha v 21. stoletju, med njimi: "Patrick bi govoril o Adele in Kanyju ter KATY PERRY, ker je Firework njegova najljubša pesem ... nato pa bi ubil trenerja Katy Perry." "Patrickov iPad bi začel govoriti z njim ... Razkril bi mu, da ga je Adelina priredba The Cure pognala na morilski pohod, no, skoraj vseh ..." "Patrick bi na dolgo in široko razpravljal o opusu Coldplayev ... Njegova najljubša pesem je Fix You." "Patrick bi rad podrl vse sestre Kardashian ... Stran štiri ... Nato pa ... čakaj, kaj tukaj dela Channing Tatum?" V enem od tvitov Bateman v dvigalu v Manchestru ubije Davida Beckhama.

Prej Phil Collins, zdaj Rihanna
Izvirni Ameriški psiho, Ellisov satirični roman iz leta 1991, je prvoosebna pripoved Patricka Batemana, serijskega morilca, uspešnega poslovneža na Manhattnu in bolestnega perfekcionista. Knjiga je zaradi nazornih opisov nasilja in spolnega izživljanja dvignila veliko prahu.

Batemanov tok zavesti občasno prekinjajo izčrpne razprave o popglasbi, še posebej pri srcu so liku Huey Lewis, Phil Collins pa zdaj že pokojna Whitney Houston ...

Danes bi bil, če gre sklepati po Ellisovih tvitih, obseden z Rihanno. Prav z njo in s "punco iz Sleigh Bells" bi si z veseljem privoščil trojčka.