Stand-up postaja v Sloveniji zelo priljubljena in vedno bolj uveljavljena komična zvrst. Foto: MMC RTV SLO
Stand-up postaja v Sloveniji zelo priljubljena in vedno bolj uveljavljena komična zvrst. Foto: MMC RTV SLO

Glede na obiskanost Panč-a, poletnega festivala stand-up komedije na Ljubljanskem gradu, postaja stand-up v Sloveniji zelo priljubljena in vedno bolj uveljavljena komična zvrst. Razlog? Stresanje šal na prikupen, scensko nezahteven in sproščen način. Hkrati pa znajo stand-up komiki ponuditi odličen intelektualen humor, ki se ravno prav zbadljivo dotika političnodružbenih tematik na račun tabujev in (samo)omejitev v naši družbi.

Banzaaaj - kdo, kje, kako dolgo, zakaj?
Skupina uspešnih stand-up komikov Komikaze je jesen in zimo izkoristila za številne nastope po klubih, lokalih, mladinskih centrih in na dogodkih različnih priložnosti, za prve pomladne dni pa je pripravila poseben projekt - celovečerno predstavo stand-up komedije z naslovom Komikaze predstavljajo: Banzaaaj.

Gre za skoraj dveurno predstavo šestih stand-up komikov, ki bodo občinstvo po več slovenskih krajih s svojim svojevrstnim humorjem poskušali nasmejati do solz in jim pričarati divje zabaven večer.

Nastopili bodo: Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković, Tin Vodopivec, Klemen Mauhler, Klemen Bučan in Mladen Pahović. Premieri, ki bo v soboto v enem prestižnejših ljubljanskih hotelov, sledijo ponovitve v dvoranah Koloseja po vsej Sloveniji.

Tanja Mojzer