Lokalne novice
(6)

Poudarki

  • Prva ambulanta že močno obremenjena
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 8 glasov Ocenite to novico!
Ankaran
Medicinsko opremo je zagotovil ZD Koper. Foto: BoBo

Dodaj v

Ankaran ima novo ambulanto splošne medicine

Kmalu tudi zobozdravstvena ambulanta
11. januar 2017 ob 17:25
Ankaran - MMC RTV SLO, STA

V ločenih prostorih paviljona C Ortopedske bolnišnice Valdoltra je odprla vrata ankaranska enota Zdravstvenega doma Koper. Nova ambulanta splošne medicine že vpisuje paciente.

Občina Ankaran je za ureditev prostorov prek javnega razpisa izbrala podjetje Makro 5, ki je izvedlo investicijo v vrednosti dobrih 68.000 evrov. Opremo v vrednosti 20.000 evrov je prispeval ZD Koper.

Za hitrejši dostop in učinkovitejšo zdravstveno oskrbo občanov je občina zagotovila obnovo prostorov za delovanje razširjene enote koprskega zdravstvenega doma v Ortopedski bolnišnici (OB) Valdoltra, pri čemer se je župan Gregor Strmčnik zahvalil obema partnerjema, tako ZD Koper za kooperativnost pri organizaciji javne zdravstvene službe ter vzpostavitvi nove ambulante kot OB Valdoltra, ki je izkazala veliko pripravljenost za sodelovanje in oddala prostore za ta namen v brezplačno uporabo za določeno obdobje.

Prva ambulanta že močno obremenjena
V Ankaranu je doslej delovala ena ambulanta splošne medicine, ki je bila zelo obremenjena, zato so se številni Ankarančani opredeljevali za zdravnike v drugih ambulantah. Z novo ankaransko enoto je Zdravstveni dom Koper vzpostavil povsem novo, dodatno ambulanto, v kateri sta zaposleni specialistka družinske medicine in medicinska sestra.

Po besedah direktorja ZD Koper Matevža Ravnikarja bo zapolnitev zmogljivosti nove ankaranske ambulante prinesla enakomernejšo razporeditev pacientov in razbremenila izvajalce splošnih ambulant na koprskem območju ter izboljšala dostopnost prebivalcev Ankarana do osnovnih zdravstvenih storitev.

Medicinska oprema, ki jo je zagotovil ZD Koper, obsega tudi aparate za laboratorijske analize v ambulanti, kar bo ambulanti omogočilo visoko stopnjo neodvisnosti. Tu bodo tako v prihodnje opravljali tudi odvzeme krvi za potrebe zahtevnejših analiz, ki se bodo z dostavo prek kurirske službe opravljali v centralnem laboratoriju v Kopru, nekatere nujne preiskave pa v laboratoriju OB Valdoltra, so navedli na ankaranski občini.

Direktorja OB Valdoltra Radoslava Marčana ob tem veseli, da v ortopedski bolnišnici po 40 letih ponovno odpirata vrata splošna in zobna ambulanta. Zobno ambulanto so v ortopedski bolnišnici odprli že leta 1961, nato pa leta 1978 še ambulanto splošne medicine za zaposlene in njihove svojce.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Skippy
# 11.01.2017 ob 22:33
Ne pa pivske fontane..... pa razno metanje denarjo skozi okna za "okraske" v krožiščih)

Ker bognedaj, da investicija ustvarja donos ... v tej državi je dobra investicija tista, ki ustvarja minus, a ne?
Ajaa
# 11.01.2017 ob 21:38
Vauu, dejte še kej pohvalit.
To, da pa je nastanek občine Ankaran skregan z zdravo pametjo, pa verjetne ne bosta napisala.
Kar pa seveda ne pomeni da to ni res. Čisto zares.
samogledam
# 15.01.2017 ob 05:46
Na C paviljonu sem ležal leta 1963. Kaj so jedilnico in kuhinjo spremenili?
Lupo
# 12.01.2017 ob 20:26
Zahvaljujoč novi občini ima Slovenija dve luki. Luko Koper in Luko Ankaran!

Edino, verjetno bomo zdaj morali do morja postaviti štiri tire.
malidelnicar
# 11.01.2017 ob 19:07
Rezultati nastanka nove občine se že poznajo! Čestitke!
Nova občina bo kraju Ankaran omogočila, da bo lahko izvajal zdravstvene in socialne ter izobraževalne storitve bolje za svoje prebivalce.
Lluka
# 11.01.2017 ob 18:03
ČEstitke. LE TAKO NAPREJ. z majhnim denarjem.... se da narediti VELIKE STVARI.

SAMO ČE SE HOČE (ČE JE INTERES)

Ne pa pivske fontane..... pa razno metanje denarjo skozi okna za "okraske" v krožiščih)
Kazalo