Big band Krško je tokrat nastopil z zasedbo Allstars. Foto: Goran Rovan
Big band Krško je tokrat nastopil z zasedbo Allstars. Foto: Goran Rovan

Big band Krško se je s svojo zasedbo Allstars predstavil v veliki dvorani krškega kulturnega doma. Tokrat popolnjen z nekaterimi zunanjimi glasbeniki, ki so skupaj zaigrali priredbe Depeche Mode: Everything Counts, Stripped, World In My Eyes, People Are People in še nekaterih drugih avtorjev, kot so: Gordon Goodwin, The Rippingtones, Michael Abene, Matt Bianco, Sting, Tania Maria, Radiohead, Tower Of Power in Randy Crawford. Aranžmaje za to zasedbo je pripravil Aleš Suša, sicer tudi dirigent in umetniški vodja krškega Big banda.

V skoraj poldrugo uro trajajočem programu so se kot instrumentalni in vokalni solisti predstavili: vokalista Tadeja Molan in Miha Nemanič, saksofonisti Lovro Ravbar, Bojan Zupančič in Branko Žinko, trobentar Tomaž Gajšt, klaviaturist Rok Lopatič, kitarist Miha Koretič, bobnar Janez Gabrič, tolkalist Martin Janežič in baskitarist Jure Lopatič.

Obiskovalci, ki sicer niso povsem napolnili velike dvorane, so bili nad izvedbami skladb in energijo, ki so jo pri tem izžarevali izvrstni glasbeniki, navdušeni. Sicer pa bo Big band Krško letos imel še nekaj nastopov, tako da bodo tisti, ki so jih tokrat zamudili, še lahko prišli na svoj račun. Tako bodo med drugim 8. julija nastopili v Švici, na znamenitem Montreux Jazz Festivalu, kjer bodo predstavili svoj program z zgoščenke Big Band KK - Tribute to Depeche Mode. Jeseni pa bodo nastopili tudi v Ljubljani in Budimpešti.

Za MMC Goran Rovan