Cilj projekta je, da udeleženci po zaključku projekta ustanovijo lastno podjetje ali pa najdejo rešitev v obliki zaposlitve pri drugem delodajalcu. Foto: BoBo
Cilj projekta je, da udeleženci po zaključku projekta ustanovijo lastno podjetje ali pa najdejo rešitev v obliki zaposlitve pri drugem delodajalcu. Foto: BoBo

Javni poziv za 10 novih udeležencev je odprt do 10. oktobra. V dveh letih je zaposlitev našlo 25 udeležencev tega projekta.

Sedmi javni poziv za vključitev v projekt Podjetno v svet podjetništva je za tri koroške občine, ki so del širšega mariborskega problemskega območja, objavila Regionalna razvoja agencija (RRA) Koroška.

Projekt za problemsko območje udeležencem nudi štirimesečno zaposlitev na RRA-ju, podjetniška usposabljanja, pomoč mentorjev in podjetnikov, delo s somišljeniki in praktične podjetniške izkušnje. Cilj projekta je, da udeleženci po zaključku projekta ustanovijo lastno podjetje ali pa najdejo rešitev v obliki zaposlitve pri drugem delodajalcu.

Udeleženci z lastnimi podjetji
V času od septembra 2014 do maja 2016 je usposabljanja na RRA-ju zaključilo 51 udeležencev, trenutno se jih usposablja deset. Do konca letošnjega avgusta je 25 izmed 51 udeležencev ustanovilo svoje podjetje ali pa so se zaposlili pri drugem delodajalcu. Poleg tega je pet udeležencev registriralo osebno dopolnilno delo, dva pa svojo idejo uresničujeta prek društva.

Podjetja, ki so jih ustanovili udeleženci projekta, so podjetje za izdelovanje lesenih modnih dodatkov, podjetje, ki se ukvarja s tapetništvom in usnjarstvom, ena podjetnica nudi terapije v solni sobi, druga se ukvarja z manikuro, ustanovljeno je bilo podjetje za organiziranje dogodkov, je nanizal vodja projekta Podjetno v svet podjetništva za problemsko območja na RRA-ju Jure Knez.

Za vse, ki jih zanima vključitev v projekt Podjetno v svet podjetništva, pripravljajo 21. septembra v Radljah ob Dravi tudi predstavitev sedmega javnega poziva, Knez pa je napovedal, da bodo zatem objavljeni še trije podobni javni pozivi.