Športni del je končan, trgovski pa še ne. Je sploh še smiseln, glede na to, da se kupci umikajo iz velikih nakupovalnih središč na splet in v manjše trgovine? Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Športni del je končan, trgovski pa še ne. Je sploh še smiseln, glede na to, da se kupci umikajo iz velikih nakupovalnih središč na splet in v manjše trgovine? Foto: MMC/Miloš Ojdanić


Janković je o prihodnosti športnega parka Stožice novinarjem dejal, da je Mestna občina Ljubljana (Mol) denar za dokončanje športnega parka in stadiona našla in to tudi storila, dokončati pa mora še park, ki bo potekal med Vojkovo in Šmartinsko cesto.

"Pred tem pa mora zasebni partner končati streho trgovskega centra. Tisti trenutek, ko bo zasebni partner dokončal streho trgovskega centra, bo občina iz proračuna financirala končanje parka," je napovedal Janković. Na vprašanje, ali občina že ima zasebnega partnerja, ki bi financiral trgovski del, je Janković dejal, da je to zasebni partner Grep, ki z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) išče sovlagatelja.

Predlog za stečaj Grepa je sicer že maja vložil stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec, vendar so v Grepu sodišče prosili za odlog, sodišče pa je družbi ugodilo. Po poročanju Financ pa naj bi vodstvo Grepa do sredine meseca na sodišče vložilo predlog za začetek prisilne poravnave. DUTB, ki je Grepov največji upnik, pa naj bi podjetju postavil ultimat - ali najdejo novega investitorja ali pa bo sledil stečaj.

Zanika nepravilnosti pri evropskem denarju
Janković se je danes odzval tudi na poročanje Pop TV-ja, da naj bi Nacionalni preiskovalni urad zoper njega ter še šest fizičnih in eno pravno osebo vložil nove kazenske ovadbe, tokrat zaradi domnevne goljufije na škodo EU-ja.

Mestna občina naj bi namreč dvakrat plačala izkop jame v Stožicah, vreden 1,3 milijona evrov, najprej družbi SCT, ki dela ni izvedla, pozneje pa še Grepu. Janković o domnevni ovadbi ni obveščen, zanikal pa je očitke. Po njegovih besedah je občina pozvala SCT, da gradbeno jamo očisti vseh odpadkov, ker pa tega niso storili, je nato občina za to plačala Grepu.

Ker stečajni upravitelj SCT-ja tega opravila ni želel plačati, je občina pokrila stroške, nato pa, kot je dejal Janković, o tem sama obvestila ministrstvo za šolstvo in šport. O tem sporu bo sicer odločilo sodišče, saj je občina zoper ministrstvo vložila tudi tožbo.