Andrej Fištravec je na lanskih volitvah v drugem krogu premagal nekdanjega župana Franca Kanglerja. Foto: BoBo
Andrej Fištravec je na lanskih volitvah v drugem krogu premagal nekdanjega župana Franca Kanglerja. Foto: BoBo

Predvolilni štab, ki ga je vodil Darko Berlič, je po poročanju časnika Večer za županske volitve in Fištravčevo listo v mestni svet poravnal le toliko dolgov, kolikor je zbral na posebnem transakcijskem računu. Za župansko kampanjo so plačali 15.967 evrov (dolgujejo še 15.635 evrov), pri kampanji za mestni svet so poravnali 15.705 evrov, medtem ko še vedno dolgujejo 15.199 evrov.

Berlič je za časnik zatrdil, da bodo dolgove vsekakor poplačali, a da so s podjetji, ki jim še dolgujejo, dogovorjeni za odlog plačila in poplačilo v daljšem časovnem obdobju. Ob tem je poudaril, da je bilo zbiranje denarja tokrat oteženo, ker so po spremenjenem zakonu denar lahko prispevale le osebe, ne več podjetja.

Sicer pa so v zmagovalnem štabu mariborskih lokalnih volitev porabili vsoto, ki je še vedno v okviru zakonskih omejitev. Za kampanjo za občinske svete bi lahko organizatorji v Mariboru zbrali 37.311 evrov, za župansko dirko v prvem krogu pa 23.379 evrov in dodatnih 14 tisočakov za drugi krog. Fištravčev štab je sicer v kampanji pred nadomestnimi volitvami porabil okoli 15.000 evrov, a takrat so se potegovali le za županski položaj.

Kanglerjevi stroški še neznanka
Koliko je za lokalne volitve skupaj porabil Fištravčev nasprotnik v drugem krogu Franc Kangler in njegova Županova lista, še ni v celoti znano, saj poročila o županski kampanji v drugem krogu še ni na Ajpesu. So pa v celoti poravnali 17.422 evrov, kolikor so porabili v prvem krogu volitev.